Μεγάλο διπλό και.. ανάσα (φώτος)

Έχοντας ανέλπιστη ευστοχία σε σχέση με τις μέχρι τώρα επιθετικές επιδόσεις στο πρωτάθλημα, η Δόξα με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο μέρος και ένα στο δεύτερο επικράτησε 1-3 της Νέας Σαλαμίνας και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για αποφυγή της διαβάθμιση. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπραούλιο (3’, 79’), ένα ο Πόλο (25’).  Για τους γηπεδούχους μείωσε απλά στις καθυστερήσεις ο Γκράτσι. 

Με την τρίτη επιτυχία της η ομάδα της Κατωκοπιάς οδήγησε και μαθηματικά στον απευθείας υποβιβασμό την Αναγέννηση αφού η μεταξύ τους διαφορά δεν καλύπτεται στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Στην αντίπερα, με τις απώλειες εντός έδρα η ομάδα της Αμμοχώστου μείωσε αισθητά τις πιθανότητες της για είσοδο στην πρώτη 6άδα. 

1-0 με Μπραούλιο στο 3’
Μετά από αδράνεια στην άμυνα της Νέας Σαλαμίνας ο Μπραούλιο (μετά από μπαλιά του Ρεδόνδο) βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μιχαήλ και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Κάπως έτσι η Δόξα μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι. 

Προσπάθεια αντίδρασης… 
Παρά το αρχικό της σάστισμα η Νέα Σαλαμίνα σταδιακά πήρε τον έλεγχο και πίεση για την ισοφάριση. Τα καλό της διάστημα μετουσιώθηκε σε δύο καλές φάσεις στο 15’ - 16’ σε γύρισμα του Μακρίεφ αρχικά που έδιωξε δύσκολα ο Νέγκρι και έπειτα τακουνάκι του Κούσουλου που μπάλα κτύπησε σε πόδια αμυντικού και πέρασε κόρνερ.  

0-2 στο 25’ με κεφαλιά του Πόλο 
Το πρώτο της κερδισμένο κόρνερ η Δόξα ευτύχησε να το μετουσιώσει σε γκολ. Μετά από κόρνερ του Ρεδόνδο στο 25’ ο Πόλο κέρδισε στον αέρα τον Κούσουλο και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε 0-2 βάζοντας βάσεις μιας τεράστιας σημασίας νίκη. 

Μεγάλη ευκαιρία με Μακρίεφ στο 37’
Κερδίζοντας φάουλ σε ιδανική θέση για γέμισμα στην περιοχή η Νέα Σαλαμίνα έχασε κραυγαλέα ευκαιρία για την μείωση του σκορ. Στο 37’ ο Μπεμπέ εκτέλεσε δυνατά προς τον Μακρίεφ που με κεφαλιά ανάγκασε τον Νέγκρι να πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 40’  σε πανομοιότυπη φάση ο Κούσουλος με πισινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Δόξας.

Μεγάλη φάση στο 45’
Σε μακρινό σουτ του Τζούρτζουριτς ο Νέγκρι απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Μακρίεφ πάλι δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Ερχόμενος από πίσω ο Μάτσι προσπάθησε να κάνει το σουτ όμως τον πρόλαβε αμυντικός της Δόξας. Στη φάση συγκρούστηκε και με το Νέγκρι και οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Βασίλης Δημητρίου το πήρε πάνω και έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί… 

Πολύ δυνατό ξεκίνημα…
Πολύ δυνατά μπήκαν στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι σε μια προσπάθεια να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης.  Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση με τον νεοεισελθόντα Μπριζίτο άγγιξαν το γκολ. Ο Τζούρτζουριτς εκτέλεσε απευθείας όμως ο Νέγκρι έδιωξε εντυπωσιακά. Στην επαναφορά με νέο σουτ ο Μπεμπέ πάλι δεν μπόρεσε να τον νικήσει. 

Πολύ δυνατό ξεκίνημα…
Πολύ δυνατά μπήκαν στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι σε μια προσπάθεια να μειώσουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης της νίκης.  Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση με τον νεοεισελθόντα Μπριζίτο άγγιξαν το γκολ. Ο Τζούρτζουριτς εκτέλεσε απευθείας όμως ο Νέγκρι έδιωξε εντυπωσιακά. Στην επαναφορά με νέο σουτ ο Μπεμπέ πάλι δεν μπόρεσε να τον νικήσει. 

Ευκαιρία με σουτ Μπριζίτο και… το 3-0 στο 79’ με Μπραούλιο
Η συνέχεια βρήκε τη Νέα Σαλαμίνα να τα δίνει όλα στην επίθεση. Το μόνο που κατάφερε όμως ήταν να έχει ένα καλό σουτ στο 76’ με τον Μπριζίτο.  Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Δόξα έδειξε  αποτελεσματικότητα αφού σε μια κόντρα αντεπίθεση στο 79’ πέτυχε το 3-0 και καθάρισε την υπόθεση νίκη. Στον κενό χώρο ο Σάντσες βρήκε τον Μπραούλιο που μόνος απέναντι στον Μιχαήλ τσίμπησε την μπάλα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. 

1-3 στο 90’ με Γκράτσι…
Σε μια από τις πολλές στημένες φάσεις που είχε στο ματς η Νέα Σαλαμίνα στο 90’ πέτυχε το γκολ της τιμής με κεφαλιά του Γκράτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπεμπέ. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Τσίνα, Γκράτσι, Εγγλέζου (61' Κωνσταντίνου), Κούσουλος (70' Κολοκούδιας), Τσαμπούρης, Μπεμπέ, Ντουντού, Τζούρτζουριτς, Μακρίεφ, Μάατσι (46' Μπριζίτο)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Σάντσες (86' Γκόμες), Ρεδόνδο, Μπραούλιο, Κορομίνας, Λεονάρντο, Φοφανά (63' Εντμάρ), Ενιφούλ, Πόλο, Πουτζουρής, Γκουλόν (46' Ρούντι)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκράτσι (6η), Εγγλέζου / Ενιφούλ (6η), Ρούντι

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Πέτρο Πέτρου. 

*Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μπραούλιο. Πρώτο για Πόλο. 

*Ο αγώνας του α' γύρου εξήλθε ισόπαλος 0-0.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa