Ανατροπή με... όργια Άλβες! (Φώτος)

Ο Εθνικός προηγήθηκε δύο φορές, μέχρι το 70’ έδειχνε να μπορεί να… αποδράσει από το «ΠΑ» με τους τρεις βαθμούς ωστόσο με ηγέτη και σκόρερ τον Αντρέ Άλβες που πέτυχε χατ τρικ, η Ανόρθωση έφτασε στην ολική ανατροπή επικρατώντας με 4-2 και κάνοντας σημαντικό βήμα για είσοδο στην πρώτη εξάδα. Ζελάγια και Σάντος με αυτογκόλ τα γκολ του Εθνικού, Άλβες χατ τρικ και Βίκτορ οι σκόρερ της «Κυρίας».

Προσπάθεια με Καρλίτος

Χωρίς κάποια φάση κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Η Ανόρθωση είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν χώρους και συνθήκες ένα εναντίον ενός για τον Καρλίτος, ο οποίος κινείτο στον χώρο που έπαιζε άμυνα ο Κυπριανού. Κάποιες καλές πλαγιοκοπήσεις του εξτρέμ της «Κυρίας» ήταν ότι καλύτερο στα πρώτα δέκα λεπτά.

Πρώτη φάση με στημένο

Στο 13’ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, η οποία ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Μίτροβιτς εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και αριστερά, κάτι σαν κοντινό κόρνερ. Σημάδεψε την κίνηση του Ερέρο ο οποίος ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα όμως να φεύγει λίγο έξω.

Πρώτη επίσκεψη και γκολ!

Φτάνουμε στο 23’, στην πρώτη αξιόλογη φάση από πλευράς Εθνικού και στην οποία… άνοιξε το σκορ! Ο Κιπιάνι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι. Ο Πιντσέλι νίκησε στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο και έδωσε… έτοιμο γκολ στον Ζελάγια ο οποίος από κοντά με κεφαλιά σκόραρε για το 1-0.

Σε τρία λεπτά, 1-1!

Άμεση η αντίδραση της Ανόρθωσης! Ο Άλβες πήρε μπάλα εντός περιοχής από αριστερά, με πλάτη στο τέρμα στριφογύρισε και με το που έφτασε πρόσωπο στο τέρμα, έκανε το δεξί σουτ στην κίνηση περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου του και αιφνιδιάζοντας τον Μπογκαντίνοφ, για το 1-1 στο 26’!

Ασυνεννοησία, αυτογκόλ και 1-2!

Στο 26’ το 1-1, στο 28’ το 1-2! Μέσα σε πέντε λεπτά, είχαμε και τρίτο γκολ, ξανά για τον Εθνικό που πήρε ξανά… κεφάλι στο σκορ! Ο Πιντσέλι έψαξε με μακρινή μπαλιά τον Κατσιαράβα, αυτός έκανε την πισινή κεφαλιά, ο Σάντος παίζοντας άμυνα επιχείρησε να γυρίσει με το κεφάλι στον Κόπριβετς ο οποίος όμως είχε ήδη ξεκινήσει να κατευθύνεται στην πορεία της μπάλας, αφήνοντας άδειο το τέρμα του και η κεφαλιά του Σάντος, κατέληξε αργά και βασανιστικά στα δίκτυα της ομάδας του.

Πίεση αλλά...

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η "Κυρία" είχε την επιθετικότητα που έπρεπε για να ψάξει την ισοφάριση. Παρ' όλα αυτά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπογκαντίνοφ και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ με 2-1.

Επιθετική διάθεση

Όπως αναμενόταν, η Ανόρθωση ξεκίνησε με πιο επιθετική διάθεση το δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να ισοφαρίσει νωρίς για να έχει χρόνο μπροστά της για την ολική ανατροπή. Παρ’ όλα αυτά, αντιμετώπιζε δυσκολίες στην τελική πάσα που θα έφερνε ευκαιρία για γκολ και η πρώτη καλή της φάση ήταν από εκτέλεση φάουλ του Ράγιος, που πέρασε λίγο έξω στο 58’.

Ξανά ο Άλβες!

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 70’! Καμπρέρα και Ολιβέιρα συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος από δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα εκεί όπου… καιροφυλακτούσε ο Άλβες που με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για δεύτερη φορά στο σημερινό παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Μετά την ισοφάριση και με την ψυχολογία στα ύψη, η Ανόρθωση κυριάρχησε πλήρως και έδειχνε να είναι θέμα χρόνου η ολική ανατροπή. Πράγμα που έγινε, όχι με ένα αλλά με δύο μαζεμένα γκολ! Στο 82’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά ο Βίκτορ με δύσκολη προσπάθεια πέφτοντας… έγραψε το 3-2 και στο 84’ μετά από βαθιά μπαλιά του Μίτροβιτς, ο Άλβες κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα τον Μπογκαντίνοφ για το τελικό 4-2!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Ερέρο, Καλντερόν, Σάντος, Γκάμπριελ, Βίκτορ, Οικονομίδης (46'Ολιβέιρα), Μίτροβιτς, Καρλίτος (57'Καμπρέρα), Ράγιος, Άλβες (87'Αγκιλάρ).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα (59'Γκαβρίγια - 76'Ιλουρίτζε), Χατζηβασίλης, Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Ζελάγια.

ΚΙΤΡΙΝΗ: Καρλίτος, Βίκτορ - Κατσιαράβα, Κιπιάνι, Στόιτσεφ, Μπογκατίνοφ.

**Διαιτητής του αγώνα ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Νίκο Καλησπέρα.

**Εξέτισε την ποινή του ο Βάλντας Ιβανάουσκας και επέστρεψε στον πάγκο του Εθνικού.

**Με μία αλλαγή παρέταξε την ομάδα του ο Ρόνι Λέβι. Ο Καλντερόν πήρε την θέση του Σεχού.

**Επιστροφή στο αρχικό σχήμα για τον Νίκα Κατσιαράβα μετά τον τραυματισμό του. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα έπαιξε σαν αλλαγή.

Τα ρεπορτάζ του Ανόρθωση - Εθνικός επιχορηγούνται από την BetOnAlfa