Έπαιξε με την φωτιά αλλά.. γλίτωσε! (Φώτος)

Αν και… έπαιξε με την φωτιά, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες επικρατώντας με 3-2 του Ερμή στο «Αντ. Παπαδόπουλος». Μέχρι το 53’ η ομάδα της Λάρνακας είχε προβάδισμα τριών τερμάτων (Τρισκόφσκι 2, Χεβέλ 1), ωστόσο η αποβολή του Λαμπάν σήμανε… αντεπίθεση για τον Ερμή, που μείωσε με Ντε Μέλο (πέναλτι) και Μπάουμαν σε 3-2 μέσα σε έντεκα λεπτά (64') αλλά δεν μπόρεσε για την ανατροπή στο μισάωρο που ακολούθησε.

Ούτε λεπτό δεν πέρασε!

Δεν χρειάστηκε αρκετό χρόνο η ΑΕΚ για να... ανοίξει το σκορ. 50 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά! Ο Καταλά γέμισε από το κέντρο, ο Φλοριάν διεκδίκησε την μπάλα, αυτή στρώθηκε προς τα πίσω στον Τρισκόφσκι ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής και χωρίς να κάνει κοντρόλ, έκανε το βολέ στην κίνηση στέλνοντας την στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Στυλιανού για το 1-0!

Κυριαρχία

Απόλυτη κυριαρχία από πλευράς ΑΕΚ. Το γρήγορο γκολ βοήθησε, προσφέροντας ηρεμία στους ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιντιάκεθ που είχαν κατοχή μπάλας και έφταναν εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, πλησιάζοντας και σε δεύτερο γκολ με τον Φλοριάν στο πεντάλεπτο. Καμία αντίδραση από πλευράς Ερμή μέχρι και το 25’, με τον Κάρλο Κορμπεράν να προβαίνει στην πρώτη του αλλαγή μόλις στο 15’ με τον Ψάλτη να παίρνει την θέση του Ντε Πίνα.

Σε προσωπική υπόθεση!

Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε και αυτό το παιχνίδι της ΑΕΚ ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος στο 32’ πέτυχε και δεύτερο γκολ, θέτοντας από νωρίς τις βάσεις για την νίκη. Ο Φλοριάν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Στυλιανού και ο Σκοπιανός φορ ήταν εύστοχος, παρά την προσπάθεια του γκολκίπερ των «φτεροπόδαρων». 

Τελευταία φάση με δοκάρι!

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ανήκε εκ νέου για τους φιλοξενούμενους. Αυτή την φορά ο Ακοράν κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Στυλιανού, κύλησε μπροστά από το τέρμα και έφτασε στον Φλοριάν που αιφνιδιάστηκε και έχασε σπουδαία ευκαιρία, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ευκαιρία ο Ερμής, γκολ η ΑΕΚ

Στο 52’ ο Ερμής είχε την πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Χριστόφ να έχει ωραίο σουτ στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Η φάση αυτή σήμανε… συναγερμό στις τάξεις των φιλοξενουμένων οι οποίοι στο αμέσως επόμενο λεπτό έφτασαν και σε τρίτο γκολ! Ο Τρισκόφσκι αυτή την φορά από σκόρερ έγινε δημιουργός, δίνοντας την ασίστ στον Χεβέλ που με ωραίο αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στο 53’!

Πέναλτι, κόκκινη και 3-1!

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως (57'), είχαμε μια φάση που έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Γκραντίν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του απ’ τον Λαμπάν, με την διαιτητή της αναμέτρησης Χρίστο Νικολαΐδη να υποδεικνύει την παράβαση και να χρεώνει τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ με κόκκινη κάρτα. Ο Ντε Μέλο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μειώνοντας σε 3-1 και ξεκινώντας την προσπάθεια αντεπίθεσης, μιας και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Γκολάρα Μπάουμαν και... ντέρμπι!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 64’ έφτασε και σε απόσταση… αναπνοής! Ο Γκραντίν συνεργάστηκε ωραία με τον Μπάουμαν, ο Ολλανδός χαφ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και εξαπέλυσε ένα… κεραυνό νικώντας τον Γιωργαλλίδη για το 3-2! Αξίζει να σημειωθεί ότι δευτερόλεπτα πριν το γκολ, ο Αλεξίου ήταν στην γραμμή του κέντρου έτοιμος να περάσει στο παιχνίδι, αντί του Μπάουμαν!

Άντεξε στην πίεση

Στο τελευταίο μισάωρο, δεδομένα ο Ερμής είχε κατοχή και επιθετικότητα, ψάχνοντας το τρίτο γκολ. Είχε προϋποθέσεις αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά, με την ΑΕΚ να κρατά μέχρι τέλους και να κατακτά μια πολύτιμη νίκη με 3-2.

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Χριστοφή, Χριστόφ, Ντε Μέλο, Αρτάμπε, Μαρτίνιουκ, Μασίνουα, Μπάουμαν (72'Αλεξίου), Λίλλης (54'Παγιές), Ντε Πίνα (15'Ψάλτης), Γκραντίν.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Τρουγιόλς, Καταλά, Ακοράν (81'Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χεβέλ (65'Μοϊσόφ), Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Λαμπάν, Φλοριάν (90'Μυτίδης), Χαραλάμπους.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρτίνιουκ, Μπάουμαν, Παγιές - Ακοράν.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Λαμπάν.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa