Πολύ σκληρή για να πεθάνει…(φώτος)

Στην αυλαία του β’ ομίλου η Δόξα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να επικρατήσει με ανατροπή 2-1 του Ερμή.  Με την 6η φετινή της νίκη η ομάδα της Κατωπιάς να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για αποφυγή της διαβάθμισης. 

Έχοντας πολλές αλλαγές στην σύνθεσή τους οι «φτεροπόδαροι» ευτύχησαν στην πρώτη τους ευκαιρία στο 11’ ανοίξουν το σκορ με τον Μασίνουα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς στο 16’ με κεφαλιά του Πόλο πέτυχε την ισοφάριση, για να έρθει στο 60’ ο Μπραούλιο να διαμορφώσει το τελικό σκορ.  

Με την κατάκτηση των τριών βαθμών η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη έφθασε τους 23.

Δυνατό ξεκίνημα οι γηπεδούχοι…
Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών δημιούργησαν  στο 4’ την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα με τον Μπραούλιο.  

0-1 στο 11’ με Μασίνουα
Στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια ο Ερμής κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Στο 11’ μετά από μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Δόξας ο Μασίνουα βγήκε μόνος απέναντι στον Νέγκρι και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-1. 

1-1 στο 16’ με Πόλο 
Λίγα μόλις λεπτά κράτησε το προβάδισμα του Ερμή αφού η Δόξα με κεφαλιά του Πόλο στο 16’  πέτυχε την ισοφάριση.  Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόμες από ιδανική θέση για γέμισμα στην περιοχή, ο Ισπανός πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-1.  

Πάνω-κάτω η μπάλα 
Τα γρήγορα γκολ βοήθησαν ώστε το παιχνίδι να πάρει ένα γρήγορο τέμπο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δυο εστίες.  Καλύτερη φάση που αξίζει λόγου και ενημέρωσης ήταν στο 20’ ένα καλό σουτ του Γκόμες.  Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση για τον Ερμή με τον Αλεξίου να μην μπορεί να νικήσει τον Νέγκρι με σουτ από πλεονεκτική θέση.  

Πλήρης έλεγχος από Δόξα αλλά… 
Με την πάροδο του χρόνου η Δόξα πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης όμως δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Ο Ερμής από την άλλη με καλά οργανωμένη άμυνα επέλεξε να κτυπήσει με κόντρα αντεπιθέσεις. 

Κακό παιχνίδι στην επανάληψη…
Διάθεση αλλά… μέχρι εκεί. Οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι όμως μέχρι το 55’ δεν καταγράφηκε καμία φάση.  Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την ευκαιρία του αγώνα με τον Λίλλη στο 58' να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. 

2-1 η Δόξα στο 60' με Μπραούλιο
Μετά από πάσα του Κορομίνας ο Μπραούλιο πετυχαίνει με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα το 2-1. Κάπως έτσι η Δόξα μετουσίωσε την υπεροχή της σε εκείνο το διάστημα με γκολ.

Δοκάρι με Αλεξίου στο 76’ 
Ο Ερμής παρά το γκολ δεν τα έβαλε κάτω και πίεσε εκ νέου για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 76’ με φαλτσαριστό σουτ του Αλεξίου λίγο έλειψε να τα καταφέρει. Ο Νέγκρι με τα ακροδάχτυλα ακούμπησε λίγο την μπάλα και αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Προσπάθησε για την ισοφάριση
Τα εναπομείναντα λεπτά βρήκαν τον Ερμή να προσπαθεί για την ισοφάριση όμως η Δόξα κρατούσε το υπερπολύτιμο 2-1 που θα της χάριζε τη νίκη. Όπως και έγινε αφού τίποτα δεν άλλαξε με το τελικό σφύργιμα. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Πόλο, Ρεδόνδο, Γκόμες, Μπραούλιο (91' Κάστρο), Κορομίνας, Φοφανά, Λεονάρντο, Πουτζιουρής (79' Ρούντι), Γκουλόν (69' Ενιφούλ)

ΕΡΜΗΣ: Παναγή, Ντε Μέλο (49' Λίλλης), Αρτάμπε, Μαρτίνιουκ, Κέζος, Χριστόφ (50' Ψάλτης), Αντωνίου, Χατζηδημητρίου (72' Ντε Βρίσε), Αλεξίου, Μπάουμαν, Μασίνουα 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Μπάουμαν

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαίδης, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Αθηνόδωρο Ιωάννου. 

*Πριν από την έναρξη τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του πατέρα του προέδρου του Ερμή Αντώνη Φανιέρου.  

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa