Μεστή εμφάνιση, σημαντική νίκη και… περιμένει (φώτος)

Στο κεκλεισμένων των θυρών και  βουβό από ιαχές ΓΣΠ η Ομόνοια επικράτησε στο ντέρμπι της Ανόρθωσης με 2-0. Με την επικράτησή τους αυτή οι πράσινοι ανέβηκαν στην 4η θέση του α’ ομίλου και δη στο +2 από την ΑΕΛ που έχει έναν αγώνα λιγότερο.  

Στο 36’ ο Ντάρμπισαϊαρ με έξυπνο τακουνάκι άνοιξε το σκορ, ενώ ο Χριστοφή στο 75’ (έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ)  διαμόρφωσε το τελικό 2-0. 

Αναγνωριστικά πρώτα λεπτά χωρίς φάσεις…
Μέσα σε απόλυτη ισορροπία κινήσεων ξεκίνησαν  τον αγώνα οι δύο ομάδες. Η μεν Ομόνοια με πίεση ψηλά θέλησε να γίνει επικίνδυνη, ενώ η δε Ανόρθωση, με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας επιχειρούσε να βρει τον Άλβες.   

Αρκετή διάθεση όμως πολλές λάθος μεταβιβάσεις…
Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο αφού παρόλο που υπήρχε διάθεση από τις δύο ομάδες οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις δεν βοήθησαν ώστε να δημιουργηθούν ολοκληρωμένες επιθετικές προσπάθειες. Ό,τι καλύτερο ήταν στο 6’ όταν ο Χριστοφή συνδυάστηκε ωραία με τον Δημητρίου όμως το σουτ του πρώτου πέρασε έξω.

Λάθος Κόπριβετς, δεν μπόρεσε ο Σοϊλέδης
Στο 27’  η Ομόνοια απώλεσε καλή ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος έξοδο του Κόπριβετς, ο Σοϊλέδης παρότι σε πλεονεκτική θέση αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.  

Στο 34’ νέο λάθος της άμυνας της Ανόρθωσης ο Αζίζ βγήκε σε πλεονεκτική θέση όμως δεν ούτε αυτή τη φορά μπόρεσε να τελειώσει ιδανικά την ευκαιρία που του δόθηκε. 

1-0 στο 35’ με Ντάρμπισαϊαρ…
Στο 35’ μετά από ωραία επέλαση του Χριστοφή, έκανε ιδανικό γύρισμα στην περιοχή προς στον Ντάρμπισαϊαρ που με τακουνάκι νίκησε τον Κόπριβετς γράφοντας το 1-0. Αυτό ήταν το 21ο γκολ του Άγγλου στο φετινό πρωτάθλημα.

Ανακάτεψε την τράπουλα
Σε μια προσπάθεια να βρει τη χρυσή τομή για να πετύχει η Ανόρθωση την ισοφάριση ο Ρόνυ Λέβι προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές στο β’ μέρος. Έβαλε σε ελεύθερο ρόλο τον Μίτροβιτς, ενώ ταυτόχρονα μετατόπισε τον Καμπρέρα δεξιά και  τον Ολοβέιρα αριστερά. Παρόλα αυτά της έλειπε η καλή τελική πάσα και πάλι δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Στην αντίπερα η Ομόνοια ήταν επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους με αντεπιθέσεις και έτσι με ένα δεύτερο γκολ να πάρει σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη. 

Δοκάρι για την Ανόρθωση στο 70’ 
Ενώ έδειχνε να μην μπορεί να φτιάξει ευκαιρίες στο 70’ η Ανόρθωση έφτασε μια ανάσα για την ισοφάριση.  Με πλασέ από το ύψος της περιοχής ο  Καμπρέρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά της μπάλας με την σειρά του ο Ράγιος δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα.  

2-0 στο 75΄ με Χριστοφή
Με μια γρήγορη αντεπίθεση η Ομόνοια βρήκε κενό στην άμυνα της Ανόρθωσης και διπλασίασε τα τέρματά της. Συγκεκριμένα,  στο 75΄ο Χριστοφή μετά από προσωπική του ενέργεια έκανε το δυνατό σουτ γράφοντας το 2-0 και παράλληλα τις βάσεις για μια σημαντική νίκη. 

Το ματς πήρε το δρόμο του…
Με το δεύτερο γκολ ουσιαστικά η Ομόνοια « κλείδωσε» και τη νίκη αφού η Ανόρθωση έδειχνε να μην μπορεί στα εναπομείναντα λεπτά να μειώσει ώστε να μπει ξανά στη διεκδίκηση αποτελέσματος.  Έτσι, με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε και οι πράσινοι πήραν τη νίκη. Μια νίκη που τους φέρνει έστω και προσωρινά στην 4η θέση (+2 από ΑΕΛ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα, Καρλίτος, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Μπρέβελντ (67' Τουρέ), Κλέιτον, Χριστοφή (79' Φιλιώτης), Αζίζ, Ντάρμπισαϊαρ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Σιβού, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Μίτροβιτς (74' Καλό), Κολούνγκα (38' Καλδερόν), Ολιβέιρα (62' Ράγιος), Καμπρέρα, Άλβες 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπρέβελντ, Φιλιώτης, Μαργκάσα (2η) / Σιβού

*Κόπηκαν 622 εισιτήρια. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Κυριάκο Κυριάκου.

*Τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ με τη φανέλα της Ομόνοιας. 

*Για λόγους τακτικής ήταν η αλλαγή Κολούνγκα στο α' μέρος, ενώ αναγκαστική ήταν στο 62' του Ολιβέιρα για λογαριασμό της Ανόρθωσης. 

*Δύο κίτρινες κάρτες συμπήρωσε ο Ρενάτο Μαργκάσα και χάνει τον επόμενο αγώνα με τον Απόλλωνα. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ (3η αγωνιστική):  Ομόνοια-Απόλλωνας / Ανόρθωση-ΑΕΛ

Tα ρεπορτάζ του Ομόνοια - Ανόρθωση είναι μια προσφορά της BetOnAlfa