ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Απόλλων-ΑΕΚ)

Ο ΡΕΦίνιο παρακολούθησε τα στιγμιότυπα του αγώνα Απόλλων-ΑΕΚ και σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις...

*** Στο 8΄γίνεται πάσα του Παπουλή προς τον Γκίε ο οποίος σημειώνεται σε θέση οφσάιντ. Σωστός ο Β΄ βοηθός.

*** Σωστές οι υποδείξεις του Α΄ βοηθού για οφσάιντ σε βάρος της ΑΕΚ στο 9΄και το 15΄. Και στις δύο περιπτώσεις ο Φλοριάν ήταν εκτεθειμένος.

*** Στο 30΄ έχουμε την αποβολή του Τρισκόφσκι και την κίτρινη κάρτα στον Σακέτι. Η ΑΕΚ εκτελεί κόρνερ και ενώ η μπάλα είναι εντός γηπέδου ο Σακέτι γυρίζει προς τον Τρισκόφσκι, κάνοντας μία κίνηση προς την κοιλιακή χώρα του αντιπάλου. Αυτός αντιδρά και τον κτυπάει. Ξεκάθαρη η φάση όσο αφορά τον παίκτη της ΑΕΚ, σωστή η κόκκινη κάρτα. Τα ριπλέι δεν δείχνουν αν η κίνηση του Σακέτι ήταν βίαιη έτσι ώστε να έπρεπε να δοθεί κόκκινη. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε φαίνεται πως η κίτρινη κάρτα ήταν αρκετή στον παίκτη του Απόλλωνα.

Πρέπει να σημειωθεί πως την φάση δεν είδε ο διαιτητής... Αυτό φαίνεται μέσα από το βίντεο των στιγμιοτύπων (όπως και από τις φωτογραφίες μας με τους κύκλους). Κατά πάσα πιθανότητα ο διαιτητής ενημερώθηκε από τον Α΄ βοηθό, αν και αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί από τις φωτογραφίες.

Τώρα πάμε σε ένα άλλο θέμα για την συγκεκριμένη φάση. Από τη στιγμή που ο διαιτητής σταματά τον αγώνα ενώ η μπάλα ήταν εν παιδιά τότε θα έπρεπε να επαναρχίσει με πέναλτι για την ΑΕΚ. Στη φάση προηγήθηκε η ενέργεια του Σακέτι και μετά η ανταπόδοση του Τρισκόφσκι. Από τη στιγμή που τιμώρησε τον Σακέτι, και η παράβαση του προηγείται, έπρεπε να δοθεί πέναλτι. ΜΟΝΟ αν ο διαιτητής σταματούσε τον αγώνα για κόκκινη στον Τρισκόφσκι θα επανήρχιζε ο αγώνας με φάουλ υπέρ του Απόλλωνα.

*** Στο 45΄ έχουμε την αποβολή του Ρομπέρζ. Ο Γάλλος κάνει δυνατό φάουλ στο κέντρο του γηπέδου πάνω στον Ακοράν. Είναι το λεγόμενο reckless foul, παράβαση από τον παίκτη του Απόλλωνα για κιτρινη κάρτα. Λάθος του διαιτητή που τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα με κόκκινη.

*** Στο 47΄ ο Μπεντόγια έπεσε σε μαρκάρισμα του του Γιωργαλλίδη ζητώντας πέναλτι. Τα ριπλέι ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει παράβαση από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

*** Σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Σέρτζιο στο 67΄, ήταν πιο μπροστα από τους αμυντικούς της ΑΕΚ.

*** Στο 86΄ δίνεται οφσάιντ σε βάρος του Απόλλωνα. Αν η μπάλα πήγε στον Πιέχ από τον Γκίε τότε σωστά δόθηκε. Ωστόσο το ριπλέι δεν ξεκαθαρίζει...

*** Στο 90+3 έχουμε το 3-2 για τον Απόλλωνα με σκόρερ τον Γκίε. Ο Ιβοριανός σημειώνει το γκολ από θέση οφσάιντ. Ήταν ελαφρώς πιο μπροστά όταν έγινε η σέντρα από τον Σέρτζιο. Το γκολ σημειώνεται με τον ώμο και όχι με το χέρι.