"Ξεμπούκωσε" με διπλό! (φώτος)

Έπειτα από τέσσερις αγώνες χωρίς την χαρά της νίκης, η Νέα Σαλαμίνα στο ντεμπούτο του Κονσεϊσάο στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, απέδρασε μ΄ένα σπουδαίο διπλό από το Δασάκι επικρατώντας με 2-0 του Εθνικού.

Τα τέρματα των Μακρίεφ στο πρώτο μέρος και Εγγλέζου στην επανάληψη, χάρισαν την νίκη στην Νέα Σαλαμίνα η οποία ήταν καλύτερη από τον Εθνικό Άχνας σε όλη την διάρκεια του αγώνα παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Ο Βούλγαρος επιθετικός έχασε και πέναλτι στο 80΄... Η Νέα Σαλαμίνα έφτασε τους 34 βαθμούς με τον Εθνικό να μένει στους 30. 

Η εξέλιξη του αγώνα...  

Χωρίς κάτι  ιδιαίτερο το πρώτο δεκάλεπτο στο Δασάκι. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους χωρίς να απειληθούν οι δύο εστίες. Στο 18ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μακρίεφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός πλάσαρε απέναντι στον Πρότσεκ ο οποίος αρχικά απέκρουσε με τα πόδια. Στην επαναφορά ο Μακρίεφ πλάσαρε εκ νέου με τον αμυντικό να διώχνει αφού η μπάλα πέρασε την τελική γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ευκαιρία για τις δύο ομάδες. Ο Κιπιάνι εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο 42΄ από πολύ μακριά, η μπάλα έσκασε στην περιοχή του Βεσελόφσκι ο οποίος αν και αιφνιδιάστηκε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 43΄ ο Κούσουλος έπιασε ωραίο σουτ όμως δεν βρήκε στόχο.

Δεύτερο μέρος

Με φοβερό τρόπο η Νέα Σαλαμίνα έκανε το 2-0 στο 50΄. Ο Νικόλας Εγγλέζου εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια στέλλοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Πρότσεκ ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Από εκείνο το σημείο κι΄έπειτα το άγχος έφυγε από τα πόδια των παικτών της Νέας Σαλαμίνας οι οποίοι συνέχισαν απελευθερωμένα να έχουν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την άλλη, ο Εθνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Μέχρι και το 70΄ της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο στις δύο εστίες.

Χαμένο πέναλτι με Μακρίεφ

Στο 79ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα εις βάρος του Εθνικού για χέρι έπειτα από σουτ του Γκράσι. Ο Μακρίεφ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ.  

Στο 82ο λεπτό ο Κρατσιούνοφ βρέθηκε εντός περιοχής έπειτα από λάθος απομάκρυνση των αμυντικών όμως το σουτ του αποκρούστηκε από τον Βεσελόφσκι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε με τον Μάτσι έπειτα από πάσα του Μπριτζίτο όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να επιστέψει στις νίκες μετά από τέσσερα ματς.

Εθνικός: Πρότσεκ, Φιλίποφ, Στόιτσεφ, Ντόμπνια, Κυπριανού (59΄ Ενέσκου),  Αράμπαλ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χατζηβασίλης (59΄ Κρατσιούνοφ), Ζελάγια, Κατσιαράβα

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκράσι, Άντονιτς, Τσίνα, Τσαμπούρης, Κούσουλος (85΄ Τζούτζουριτς),  Σκοπελίτης, Εγγλέζου (72΄ Μάτσι), Μπριτζίτο, Μπεμπέ, Μακρίεφ

Tα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa