Στο 93' έβαλε φωτιά! (φώτος)

Η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 81' όμως έφτασε σε μια τεράστια ανατροπή επί του ΑΠΟΕΛ και έβαλε... φωτιά στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 8' με τον Μοράις και οι γηπεδούχοι που αρχικά ισοφάρισαν στο 81' με τον Μυτίδη, έφτασαν στο τρίποντο στο 93', με τον Λαρένα. Το www.kerkida.net ήταν στην "ΑΡΕΝΑ"...

Δυνατό ξεκίνημα και προβάδισμα

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο επιθετικά και απείλησε δυο φορές στα πρώτα λεπτά: Αρχικά στο 4' με σουτ του Πιέρου που πήγε λίγο έξω και έπειτα στο 7' με τον Γιωργαλλίδη να διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μοράις. Στην εκτέλεση ο Πορτογάλος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και αυτή την φορά με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ ισοζύγισε και είχε τέσσερις τελικές με Τέτε, Φλοριάν, Λαρένα και Ακοράν που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι που είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν αρκετά καλά την μπάλα, βρήκαν τους κενούς χώρους στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ αλλά δεν μπόρεσαν να τους εκμεταλλευτούν. Στο 23' ήρθε άλλη μια καλή στιγμή, με κεφαλιά του Φλοριάν την οποία δύσκολα απέκρουσε ο Βάτερμαν. Από την άλλη, η ομάδα του Κρίστιανσεν απείλησε ξανά στο 26' στην αντεπίθεση, όταν ο Πιέρος έστρωσε στον Μπαράλ που πλάσαρε μόλις έξω από το ύψος της περιοχής.

Απ' εκεί και πέρα λίγα πράγματα... Στο 35' η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Χέβελ όμως άλλες φάσεις δεν είχαμε. Η ομάδα του Ιντιάκεθ είχε την κατοχή και ψαχνόταν αλλά αδυνατούσε ενώ το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να βγει οργανωμένα στην επίθεση. Αυτή η εικόνα οδήγησε στα αποδυτήρια με το 0-1 αφού οι γαλαζοκίτρινοι χωρίς να είναι καλύτεροι, εκμεταλλεύτηκαν το δυνατό ξεκίνημα που έκαναν.

Ο Λαρένα είπε την τελευταία λέξη

Με την "επανέναρξη" έλειψαν οι μεγάλες φάσεις. Στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν δυνατό και είχε ένταση, με τον Γιαννιώτα στο 51' να δέχεται φάουλ από τον Γκαρίδο και να διαμαρτύρεται για αγκωνιά. Μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ θεώρησε πως έκανε θέατρο και αντέδρασε ενώ δυο λεπτά αργότερα ο ίδιος ο Γιαννιώτας έκανε φάουλ στον Τέτε και το παιχνίδι πήγε να χαλάσει. Η... ανακατωσούρα έλειξε με τον Μασιά να δείχνει κίτρινη σε Γιαννιώτα και Μουρίγιο.

Η συνέχεια έφερε κάποιες φάσεις για τους γηπεδούχους που στο 59' ζήτησαν πέναλτι για φάουλ του Ιωάννου στον Φλοριάν, ο οποίος στο 63' είχε ένα καλό σουτ που ήταν λίγο άστοχο. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε και στο 71' για πέναλτι σε χέρι του Μιλάνοφ. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ άργησε πολύ να απειλήσει στο δεύτερο μέρος, όμως όταν το έκανε ήταν με κλασική ευκαιρία. Αυτό έγινε στο 77' όταν ο Εμπεσίλιο βρέθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γιωργαλλίδη αλλά πλάσαρε άστοχα.

Τελικά η υπεροχή της ΑΕΚ έφερε αποτέλεσμα στο 81'. Μετά από σέντρα του Γκαρίδο, η μπάλα πέρασε από Αστίθ, Ιωάννου και έφτασε στον Μυτίδη που με ωραίο σουτ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1! Δεν έμειναν μέχρι εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι που στα τελευταία λεπτά έψαξαν άλλο ένα γκολ και δικαιώθηκαν. Στο 93' λοιπόν κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλό σημείο και ο Λαρένα με εξαιρετικό χτύπημα έκανε το 2-1!

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Λαμπάν (72' Τομάς), Λαρένα, Ακοράν, Χέβελ (77' Μυτίδης), Τέτε (72' Μαλόκου), Φλοριάν

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (58' Αλωνεύτης), Μπαράλ (85' Ντε Καμάργκο), Μπερτόλιο (66' Εμπεσίλιο), Σωτηρίου

Kίτρινες: Χέβελ, Μουρίγιο, Μυτίδης / Γιαννιώτας

Ενδιαφέρουν

- Στα 4 γκολ ο Χόρχε Λαρένα.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νέστωρα Μυτίδη.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για το Νούνο Μοράις.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Χαραλάμπους Χαράλαμπο - Ανδρέου Π. Ανδρέα, τέταρτο τον Σκαπούλλη Χαράλαμπο και παρατηρητή τον Δημητρίου Ανδρέα.

Tα ρεπορτάζ του ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa