Πάτησε... γκάζι, ανέβηκε δεύτερος (φώτος)

Με γκολ από Σαρδινέρο και Πίεχ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλωνας κέρδισε με 0-2 την Ομόνοια και ανέβηκε στην 2η θέση, 4 βαθμούς πίσω απ' το ΑΠΟΕΛ. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

"Γεμάτο" ημίχρονο, έλειψε το γκολ

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα και είχε τις πρώτες καλές στιγμές. Αρχικά στο 4' ο Παπουλής έκανε το σουτ όμως ο Παναγή δεν ανησύχησε. Στο 9ο λεπτό ο Ελλαδίτης έφυγε από αριστερά, πέρασε από τον Δημητρίου, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε όμως ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό η Ομόνοια βγήκε στην αντεπίθεση όμως ο Ντάρμπισαϊαρ δεν έπιασε καλά το σουτ.

Οι πράσινοι αναπτύσσονταν στο πρώτο 25ο λεπτό κυρίως από δεξιά. Ο Κλέιτον μοίραζε στον Χριστοφή ο οποίος πότε με σέντρες και πότε με διαγώνια σουτ, προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις. Στο 22ο λεπτό ο διεθνής εξτρέμ μπήκε στην περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ ενώ στο 26' συνέκλινε στην περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βάλε.

Στο 33' απείλησε ξανά ο Απόλλωνας με πλασέ του Παπουλή όμως ο Παναγή ήταν ξανά έτοιμος στο τετ-α-τετ ενώ στο 38' ο Ντάρμπισαϊαρ από καλή θέση δεν έπιασε καλά την κεφαλιά.

Ανώτεροι οι γαλάζιοι

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ομόνοια και Απόλλωνας, δημιούργησαν προϋποθέσεις με τους φιλοξενουμένους να φτάνουν σε περισσότερες τελικές. Οι "γαλάζιοι" αναπτύσσονταν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κυρίως από πλάγια και με σουτ προσπάθησαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία όμως ο Παναγή σε 2-3 περιπτώσεις ήταν σε ετοιμότητα. 

Στο 65ο λεπτό, ωστόσο, ο Απόλλωνας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σαρδινέρο. Ο εξτρέμ των φιλοξενουμένων με πλασέ εντός της περιοχής νίκησε τον Παναγή για το 0-1. Προηγήθηκε λάθος του τερματοφύλακα της Ομόνοιας ο οποίος έκανε κακή πάσα, ο Απόλλωνας κέρδισε, έκανε ωραίο συνδυασμό και ο Πέδρο από δεξιά γύρισε στην καρδιά της περιοχής όπου ο Σαρδινέρο με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Μετά το γκολ δεν άλλαξαν και πολλά στην εικόνα αφού η ομάδα του Άκη Ιωακείμ αδυνατούσε να αντιδράσει και οι φιλοξενούμενοι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, διατήρησαν το προβάδισμα. Η επόμενη μεγάλη φάση ήρθε στο 83' και εκεί... τελείωσε και το ντέρμπι αφού ο Πίεχ με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Άρνασον, Βύντρα, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μπρέβελντ (80' Ρουσιάς), Αζίζ (46' Κύπρου), Κλέιτον (71' Τουρέ), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ

Απόλλωνας: Βάλε, Σέρτζιο, Βινίσιους, Χάμπος, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια, Παπουλής (85' Ρέινολντς), Σαρντινέρο, Ντα Σίλβα (61' Πέδρο), Μάγκλιτσα (78' Πίεχ)

Κίτρινες: Βύντρα, Δημητρίου / Σακέτι (2η)

Ενδιαφέρουν

- Στα 8 γκολ ο Αρκάντιους Πίεχ.

- Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άντριαν Σαρδινέρο.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Παύλο Γεωργίου. Τέταρτος ο Γιώργος Νικολάου και παρατηρητής ο Χρίστος Σκαπούλλης.

- Το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών και το παρακολούθησαν παιδιά με τις μητέρες τους και συνταξιούχοι.

Tα ρεπορτάζ του Ομόνοια - Απόλλων είναι μια προσφορά της BetOnAlfa