Τεσσάρα και... πιο άνετη τον πλησίασε στον πόντο… (φώτος)

Στην αυλαία 3ης στροφής του β’ ομίλου η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 4-1 του Ερμή και σκαρφάλωσε στους 37 βαθμούς.  Έτσι, με την 10η φετινή της νίκη μείωσε την μεταξύ τους διαφορά στον έναν βαθμό και πλέον έχει βλέψεις για κατάκτηση της πρωτιάς του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα με δυο γρήγορα γκολ του Μακρίεφ στο 6’ και 15’ οι γηπεδούχοι πήραν σοβαρό προβάδισμα.  Στο 59’ ο Μαρτσίνιουκ με εκτέλεση πέναλτι μείωσε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 74’ ο Ντουντού με έξυπνο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1. Στις καθυστερήσεις και δη στο 94’ ο Κούσουλος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Πρώτη ευκαιρία στο 2’ με Ψάλτη
Με ωραία ανάπτυξη από δεξιά ο Ερμής δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μόλις το 2ο λεπτό.  Μετά από εξαιρετική συνεργασία ο Ψάλτης βγήκε σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

1-0 στο 6’ με Μακρίεφ…
Παρότι ο Ερμής μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη της επιθετική προσπάθεια άνοιξε το σκορ. Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή ο Εγγλέζου τροφοδότησε έξοχα τον Μακρίεφ που με έξυπνη κίνηση απέφυγε δύο αμυντικούς και απέναντι στον Στυλιανού  πέτυχε το 1-0.  Ο βούλγαρος τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον κύπριο τερματοφύλακα και έστω αν αυτή κτύπησε στο χέρι του ο διαιτητής  έδειξε αμέσως τη  σέντρα. 

2-0 στο 15’ με Μακρίεφ και πάλι 
Άκρως αποτελεσματική η Νέα Σαλαμίνα στο 15’ κατάφερε να πετύχει το 2-0 με σκόρερ πάλι τον Μακρίεφ. Ο Εγγλέζου κατέβασε την μπάλα εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, ο Στυλιανού απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο βούλγαρος επιθετικός που καιροφυλακτούσε με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. 

Νωρίτερα η Νέα Σαλαμίνα απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Μπριζίτο που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά ανακόπηκε πριν κάνει το σουτ. 

Έλεγξε το παιχνίδι… 
Τα δυο γρήγορα γκολ που πέτυχε βοήθησαν ώστε η Νέα Σαλαμίνα να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και με οργανωμένες προσπάθειες επιχείρησε να πετύχει τρίτο γκολ. Από την ο Ερμής έδειχνε να έχει προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι και δη στην τελική πάσα. Έφτανε μεν στην περιοχή εντούτοις δεν μπορούσε να γίνει ειδικότερα απειλητικός. Όλα αυτά στο 37’  του α’ μέρους. 

Eυκαιρία στο 52’ με Σκοπελίτη 
Σε σχέση με το α’ μέρος η Νέα Σαλαμίνα μπήκε καλύτερα στον αγώνα θέλοντας να κλειδώσει την υπόθεση νίκη με ένα τρίτο γκολ. Στο 52’ κατέγραψε καλή ευκαιρία με σουτ του Σκοπελίτη.  

2-1 στο 59’ με πέναλτι με Μαρτίνιουκ   
Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ερμής μείωσε σε 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρτίνιουκ. Μετά από σουτ εκτός περιοχής η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μάατσι και άλλαξε πορεία. Αν και αρχικά ο διαιτητής έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί, στην συνέχεια συμβουλεύτηκε τον βοηθό του καταλογίζοντας την παράβαση.  Ο Μαρτσίνιουκ εκτέλεσε και έβαλε ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης οφέλους τους φιλοξενούμενους.         

Νέο ενδιαφέρον στο ματς…
Η μείωση του σκορ έφερε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση αφού ο Ερμής πήρε το μομέντουμ της ψυχολογίας.  Πιο επιθετικός σε σχέση με τη Νέα Σαλαμίνα κατέβαινε με μεγαλύτερη συχνότητα στην αντίπαλη περιοχή. 

3-1 στο 75’ με τον νεοεισελθόντα Ντουντού 
Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Μαάτσι και Μπεμπέ, ο δεύτερος έδωσε πανέξυπνη ασίστ στον Ντουντού που με ψύχραιμο τσίμπημα της μπάλας πάνω από τον Στυλιανού που έκανε έξοδο πέτυχε το 3-1.  Ο Βραζιλιάνος μέσος πέρασε μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς. Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά αέρα δύο τερμάτων. 

Τεράστια ευκαιρία τέταρτο γκολ στο 83'  με Μάατσι
Μετά από τραγικό λάθος του Στυλιανού που του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Μαάτσι προ κενής εστίας δτο 83' προσπάθησε να τον κρεμάσει με λόμπα ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι παίρνοντας λίγο έξω. Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε μη δείχνοντας ότι θα μπορούσε κάτι στον αγώνα. 

4-1 στο 94’ με Κούσουλο
Με όλα να έχουν κριθεί ο Κούσουλος στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Νέας Σαλαμίνας.  Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλα τα σώματα και ο Κούσουλος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού κεντρικού αμυντικού στο φετινό πρωτάθλημα.  

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσίνα, Τσαμπούρης, Γκράτσι, Άντονιτς, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Μπεμπε (82΄ Κωνσταντίνου), Εγγλέζου (67' Nτουντού), Μπριζίτο (46' Μαάτσι), Μακρίεφ

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Ντε Μέλο, Αρτάμπε, Μαρτσίνιουκ, Μπάουμαν, Ντε Βρίσε, Μασίνουα, Παγιές (46' Κέζος), Αλεξίου (77' Λίλλης), Χριστοφή, Ψάλτης (70' Έλιοτ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σκοπελίτης, Γκράτσι / Ψάλτης, Πάγιες, Μαρτσίνιουκ

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Μιχάλη Μαρίνου.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μπριζίτο στο 46’ λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. 

*Τα 5 γκολ έφτασε ο Μαρτσίνιουκ για τον Ερμή. 

*Τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ντίμιταρ Μακρίεφ.

EΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Καρμιώτισσα-Νέα Σαλαμίνα / Ερμής-Άρης

Τα ρεπορτάζ του αγώνα Νέα Σαλαμίνα-Ερμής είναι προσφορά της Bet on Alfa