«Βροχή» τα γκολ στο ηλιόλουστο ΠΑΠ (φώτος)

Πεντάρα η Δόξα από πέντε διαφορετικούς σκόρερ…  Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 6ης στροφής του β’ ομίλου η ομάδα της Κατωκοπιάς επικράτησε 1-5 του Ερμή και διατήρησε τις ελπίδες της στη μάχη που δίνει για αποφυγή της διαβάθμισης.  Με την 8η φετινή της νίκη έφτασε τους 31 βαθμούς.  

Στο πρώτο μέρος η Δόξα  μέσα σ’ ένα 10λεπτο πήρε αέρα τριών τερμάτων με τους Μπραούλιο (16’), Ρεδόνδο (21’) και Κορομινάς (25’).  Στη συνέχεια ο Ερμής μείωσε στο 30’ με τον Γκραντίν, όμως η ομάδα της Κατωκοπίας στο β’ μέρος με άλλα δυο γκολ των Κάστρο (70’) και πέναλτι του Γκόμες (79’) πήρε την μεγάλη σε έκταση νίκη. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο α’ ημίχρονο. 

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά…
Δίχως κάτι το αξιόλογο κύλησαν τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Οι λάθος όμως μεταβιβάσεις δεν έφεραν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το πρώτο σουτ καταγράφηκε στο 7' από τον Κορομίνας που έδιωξε σε κόρνερ ο Στυλιανού. 

0-1 στο 17’ με Μπραούλιο 
Η Δόξα στο 17’ κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ. Μετά από μια εξαιρετική σέντρα του Ρεδόνδο ο Μπραούλιο με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 0-1.  Η μπάλα κτύπησε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίκτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Στυλιανού.   

0-2 στο 21’ με Ρεδόνδο 
Ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ κατάφερε στο 21’ να σημειώσει το 2-0 για τη Δόξα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμες από αριστερά, ο Ρεδόνδο σωστά τοποθετημένος με έξυπνη κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίκτυα. 

0-3 με Κορονίνας στο 26’ 
Μέσα λίγα μόλις λεπτά η Δόξα ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-3.  Στο 26’ ο Κορομινάς με τσαμπουκά μπήκε στην περιοχή και περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του με πλασέ έδωσε νωρίς-νωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης για την ομάδα του. 

Δοκάρι στο 28’ για Ερμή με Παγιές…
Δύο λεπτά αργότερα ο Ερμής δημιούργησε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Παγιές.  Από μακρινή απόσταση δοκίμασε το πόδι όμως η μπάλα δεν του έκανε το χαττίρι αφού κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νέγκρι. 

1-3 με Γκραντίν στο 29’
Ο Ερμής ένα λεπτό αργότερα μείωσε σε 1-3 με πλασέ του Καντίν. Ο Ντε Μέλο με  βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Δόξας έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του ψύχραιμα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.    

Δοκάρι και… για Δόξα με τον Κορομίνας στο 34’ 
Ήταν η σειρά της Δόξας να απαντήσει στα δοκάρια… Στο 34’ με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Στυλιανού. Αυτή ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους για να επαναφέρουν τη διαφορά ασφαλείας των τριών γκολ. 

Κάπως πιο επιθετικός ο Ερμής…
Τα πρώτα στάδια του β’ μέρους βρήκαν τον Ερμή να είναι κάπως πιο επιθετικός σε προσπάθεια να μειώσει κι’ άλλο στο σκορ. Από την άλλη η Δόξα επέλεξε την τακτική των κόντρα αντεπιθέσεων.  Στο καλό τους διάστημα οι φτεροπόδαροι απώλεσαν δύο καλές ευκαιρίες με Μασίνουα στο 58’ και Παγιές στο 60’.

1-4 στο 71’ με Κάστρο  
Εκεί που έδειχνε πως ο Ερμής ν’ αντιδρά η Δόξα ήταν αυτή που πέτυχε το γκολ. Στο 71’ ο Κορομινάς έκανε την επέλαση από αριστερά και με παράλληλη μπαλιά στην περιοχή έδωσε έτοιμο γκολ στον Κάστρο που με προβολή έγραψε 1-4. 

1-5 στο 79’ με πέναλτι του Γκόμες
Πέμπτο γκολ για τη Δόξα από πέμπτο διαφορετικό σκόρερ. Στο 79’ ο Κένεντι ανατράπηκε από τον Στυλιάνου και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Γκόμες και έτσι δέκα λεπτά πριν το τέλος ο δείκτης τους σκορ ανέβηκε στο 1-5.

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Κυπριανού, Χριστοφή, Μπενγκά (62' Χατζηδημητρίου), Αντωνίου (46' Μαισουράντζε), Αρτάμπε, Γκραντίν, Λίλλης, Παγιές, Ντε Μέλο, Μασίνουα.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Ρεδόνδο, Κάστρο, Γκόμες, Μπραούλιο (74' Λεονάρντο), Κορομινάς, Ενινφούλ (67' Κένεντι), Σεράν, Πουτζιουρής (65' Ρούντι), Γκουλόν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Στυλιανού

**Διαιτητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Μιχάλη Μαρίνου.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Πουτζιουρή. 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε Ερμή και Δόξα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa