Ο Γιαμπερέ έσωσε τα (χ)ειρότερα (φώτος)

Θα μπορούσε να κερδίσει, θα μπορούσε και να χάσει το ΑΠΟΕΛ το κρίσιμο ματς με την Ανόρθωση. Τελικά το 1-1 "σφράγισε" τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Ο Καλντερόν έβαλε μπροστά την "Κυρία" στο πρώτο μέρος και ο Γιαμπερέ ισοφάρισε στο 87', με τον Ντε Καμάργκο να έχει δοκάρι στο 95'. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Κακό θέαμα και 0-1

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά και θέλησε από το ξεκίνημα να αναλάβει τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 8' για την Ανόρθωση, με τον Καλό να γυρίζει και τον Λάγο να προλαβαίνει προ κενής εστίας τον Καμπρέρα. Απ' εκεί και πέρα πολύ κακός ο ρυθμός με αρκετά φάουλ που δεν επέτρεψαν να γίνει καλό παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 30' δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι όταν πλησίαζαν την περιοχή του Βάτερμαν. Από την πλευρά τους οι γαλαζοκίτρινοι είχαν καλή στιγμή στο 31' με σέντρα του Μπερτόλιο και πισινή κεφαλιά του Καμπρέρα που λίγο έλειψε να πάει στα δίκτυα του Κόπριβετς ενώ στο 34' ο Κάνιας ήταν λίγο άστοχος με εξ επαφής κεφαλιά.

Τελικά εκεί που άρχισε να ανεβαίνει ΑΠΟΕΛ, το γκολ ήρθε στην απέναντι εστία... Στο 36' σε φάση διαρκείας ο Βάτερμαν είπε όχι στον Καμπρέρα αρχικά όμως στην εξέλιξη ο Καλντερόν εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην γαλαζοκίτρινη άμυνα και από κοντά έκανε το 0-1!

Πίεση, ισοφάριση, δοκάρι

Η ομάδα του Κρίστιανσεν μπήκε στο 2ο μέρος με μοναδικό στόχο να βάλει την μπάλα κάτω και να επιτεθεί ώστε να ισοφαρίσει σχετικά νωρίς και να έχει χρόνο να πιέσει για τη νίκη. Θα μπορούσε να το κάνει στο 54' μετά από ωραιο σύνδυασμό, όμως ο Μιλάνοφ που βρέθηκε σε θέση βολής δεν ήταν ο ιδανικός για να σκοράρει και το σουτ του ήταν άστοχο. 

Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε κάτι αφού η Ανόρθωση μαζεύτηκε και μεσοαμυντικά τα πήγαινε εξαιρετικά απέναντι σε ένα ΑΠΟΕΛ που είχε την κατοχή όμως ήταν εντελώς ανούσιο και προβλέψιμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει.

Βλέποντας την ομάδα του να αδυνατεί να κάνει αυτά που έπρεπε, ο Κρίστιανσεν τα έπαιξε όλα για όλα όταν στο 67' έβγαλε τον Λάγο και έβαλε τον Ντε Καμάργκο και σταδιακά το ΑΠΟΕΛ ανέβασε στροφές και πίεσε. Στο επόμενο λεπτό μετά από αρκετή ώρα είχαμε φάση όταν ο Μπαράλ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σεχού ενώ στο 69' ο Κόπριβετς έκανε καταπληκτική επέμβαση με το πόδι στην προβολή του Σωτηρίου. Με την πίεση του ΑΠΟΕΛ να εντείνεται, ο Σλοβένος ήταν έτοιμος και στο 73' σε φάουλ το Βάντερ, το οποίο απέκρουσε με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι. Στο 79' ήρθε νέα αξιοσημείωτη φάση, με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι για χέρι του Γιαννούλη.

Τελικά η έντονη πίεση που άσκησε η ομάδα του Κρίστιανσεν έφερε αποτέλεσμα στο 87' όταν ο Γιαμπερέ με κεφαλιά μετά από κόρνερ έκανε το 1-1! Δευτερόλεπτα αργότερα το ΑΠΟΕΛ είχε ξανά καλή φάση με σουτ του Μπαράλ από δύσκολη θέση που πήγε έξω.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν και θα μπορούσαν στο 95' να φτάσουν στην ολική ανατροπή όμως το σουτ του Ντε Καμάργκο μετά από ασταθή απόκρουση του Κόπριβετς, πήγε μερικά εκατοστά πιο ψηλά με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Γιαμπερέ, Λάγο (67' Ντε Καμάργκο), Αρτυματάς (46' Εμπεσίλιο), Κάνιας, Γιαννιώτας (24' Μπαράλ), Βάντερ, Μπερτόλιο, Πιέρος

Ανόρθωση: Kόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Ερέρο, Γιαννούλης, Σεχού, Μίτροβιτς, Ράγιος (96' Αριστοτέλους), Ολιβέιρα, Καλό (66' Οικονομίδης), Καμπρέρα (80' Άλβες)

Κίτρινες: Βάντερ, Αρτυματάς, Μιλάνοφ (2η), Κάνιας / Σεχού (2η), Καμπρέρα (2η), Ράγιος, Μίτροβιτς, Καλό (2η), Γκάμπριελ (2η), Γιαννούλης

Ενδιαφέρουν

- Παρθενικό γκολ για τον Σεντρίκ Γιαμπερέ.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Καλντερόν.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Γιαννιώτα απ' τον Μπαράλ.

- Διαιτητής ήταν ο Νεόφυτος Νεοφύτου, βοηθοί οι Στέλιος Νικήτα - Παύλος Γεωργίου, 4ος ο Γιάννης Αναστασίου και παρατηρητής ο Μιχάλης Αργυρού.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση είναι μια προσφορά της Bet on Alfa