Γουστ(άρης) για παραμονή! (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι πραγματική μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού ο Άρης επικράτησε 0-1 της Δόξας στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του β’ ομίλου. Με αυτό το αποτέλεσμα η ελαφρά Ταξιαρχία ανέβασε στο +6 την μεταξύ τους διαφορά και έτσι έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής.  Σκούρα τα πράγματα πλέον για την ομάδα της Κατωκοπιάς.

Στο 90λεπτο που είχε πάθος, ένταση, δύο δοκάρια (ένα για κάθε ομάδα) και χαμένο πέναλτι (Μάρτινς στο 62’) το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Αντωνίου στο 25’.

Εμφανής η πίεση και το άγχος…
Από τις πρώτες κι’ όλας αναγνωριστικές πάσες για επιβολή στο χώρο του κέντρου, φάνηκε το στοιχείο της πίεσης στους ποδοσφαιριστές και δη το πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας για τις δυο ομάδες.   Χωρίς να πάρουν ιδιαίτερο ρίσκο προσπάθησαν με κοντινές πάσες να γίνουν επικίνδυνες. Πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 4’ σε σουτ του Κορομινάς. Η μπάλα κάπου κόντραρε όμως και πέρασε κόρνερ (πέρασε ανεκμετάλλευτο). 

Ισορρόπησε ο Άρης και απάντησε στις ευκαιρίες…
Σταδιακά ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 13’ μετά από εκτέλεση φάουλ-γέμισμα στην περιοχή του ο Γουέλνα με κοντινή κεφαλιά λίγο έλειψε ν’ ανοίξει το σκορ. Η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Νέγκρι. 

0-1 ο Άρης στο 25’ με Αντωνίου…
Μετά από τραγικό λάθος του Γκουλόν στη μεσαία γραμμή (λανθασμένο σταμάτημα και παρακράτημα), ο Μάρτινς του έκλεψε τη μπάλα και με έξοχη πάσα έβγαλε μόνο τον Μηνά Αντωνίου. Αυτός με ψύχραιμο πλασέ πρόλαβε στην έξοδο τον Νέγκρι και άνοιξε το σκορ. 

Δοκάρι 40’ ο Άρης με Αντωνίου!
Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 40’ με τον Μηνά Αντωνίου να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι του Νέγκρι. Φάση ξεκίνησε με τον Παχίπη έξοχα να κάνει την πάσα στον κενό χώρο και τον κύπριο μεσοεπιθετικό να ξεφεύγει στο σπριντ το αμυντικό δίδυμο της Δόξας.  

Ευκαιρία με Μπραούλιο
Στο 36’ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας ο Φοφανά έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά όμως ο Μπραούλιο σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στον αγώνα. 

Ξεκίνημα και από μια φάση… 
Με επιθετικές διαθέσεις μπήκε και στο β’ μέρος ο Άρης ο οποίος δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 47’ με τον Ράσμους σε σουτ εντός περιοχής. Η Δόξα λίγα λεπτά αργότερα και δη στο 49’ απάντησε με επίσης σουτ του Ρεδόνδο. 

Χαμένο πέναλτι στο 62’ ο Άρης  
Στο 62’ μετά από ανατροπή του Μάρτινς από τον Φοφανά ο Βασίλης Δημητρίου υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο παθόντας ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Νέγκρι του είπε -όχι- αποκρούοντας την μπάλα με τα πόδια σώζοντας τη Δόξα. 

-Ένταση και εκνευρισμός στο 64’ με πρωταγωνιστές τους Γουέλνα και Μπραούλιο. Σε μια μονομαχία στην περιοχή ο δεύτερος έπεσε στο έδαφος και ζήτησε πέναλτι όμως ο διαιτητής έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί. Εκνευρισμένος στην συνέχεια της φάσης έσπρωξε τον Μαραγκουδάκη εκτός φάσης και ένα τσούρμο ποδοσφαιριστές άρχισε τους διαπληκτισμούς.  Για να ηρεμήσουν τα αίματα δέχθηκαν κάρτες οι Γουέλνα, Πόλο και Μπραούλιο (έγινε και αλλαγή ώστε να ηρεμίσει). 

Κορομίνας χαμένο τετ-α-τετ και δοκάρι με Γκόμες στο 74’
Στην συνέχεια η Δόξα απώλεσε απανωτές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Αρχικά στο 72΄με τον Παουλίνιο να πιάνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Από κει και πέρα, στο 74’ ο Κορομίνας εντελώς μόνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο και στην επαναφορά εντελώς μόνος ο Γκόμες σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. 

-Στο 75' η Δόξα ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γουέλνα σε μια εναέρια μονομαχία με τον Κένενεντι. 

Όλα για όλα η Δόξα, άμυνα ο Άρης…
Τα εναπομείναντα λεπτά βρήκαν την Δόξα να ρισκάρει και να τα δίνει όλα στην επίθεση ώστε να πετύχει αν μη τι άλλο την ισοφάριση. Από την άλλη ο Άρης έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να αμυνθεί για να κρατήσει το υπερπολύτιμο 0-1. Αγχωτικό φινάλε όμως τίποτα δεν άλλαξε…

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Γκουλόν, Ρεδόνδο, Ενινφούλ, Ρούντι (46' Λεονάρντο), Γκόμες, Κορομίνας, Φοφανά (80' Κάστρο), Μπραούλιο (66' Κένεντι)

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Μενέντεζ, Γιούσεφ (70' Κυριάκου), Μάρτινς (84' Θεοφίλου), Αουρέλιο, Αντωνίου (77' Φράγκος), Μαραγκουδάκης, Γουέλνα, Ράντου, Ράσμους 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φοφανά, Πόλο, Μπραούλιο, Παουλίνιο / Γουέλνα 

-Διαιτητής της αναμέτρησης ο ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Αντρέα Αντρέου. 

-Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Μηνάς Αντωνίου. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 8η (Β’ ΟΜΙΛΟΣ):  Εθνικός-Άρης /Καρμιώτισσα-Δόξα 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa