Πέρασε... αέρα και πάει "τελικό" (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ πέρασε σαν... αέρας από το Τσίρειο όπου κέρδισε την ΑΕΛ με 1-4 και στην επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί την ΑΕΚ στον "τελικό" του πρωταθλήματος. Βάντερ, Εμπεσίλιο και Πιέρος (2) τα γκολ των νικητών, ο Μιτρέα με πέναλτι σκόραρε για τους γηπεδούχους. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Γκολ και ασίστ ο Βάντερ

Πιο δυνατά ξεκίνησε η ΑΕΛ δημιουργώντας στα πρώτα λεπτά δύο επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία του ΑΠΟΕΛ με ένα γύρισμα του Χάρη Κυριάκου και μια καλή προσπάθεια του Σάσι. Άμεσα όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τα πρώτα 15 λεπτά να μην φέρνουν την μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήρθε στο 17' και μαζί της και το γκολ αφού ο Βάντερ με μια μεγάλη κούρσα επιτέθηκε κατά μέτωπο και εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ! Μάλιστα στο 20' η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε νέες καλές στιγμές, με σουτ του Μπαράλ που κατέληξε σε κόρνερ και τον Ρόμο να αποκρούει δύσκολα την απευθείας εκτέλεση του Βάντερ.

Γενικά μετά το 1-0 οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ελέγχουν το ματς, να έχουν κατοχή και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ απέναντι σε μια ΑΕΛ που ήταν εντελώς ακίνδυνη και αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Στο 27' ήρθε άλλη μια ευκαιρία με τον Βάντερ να γυρίζει, τον Μπαράλ να κάνει την προβολή και τον Ρόμο να διώχνει. Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς φάσεις, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν ευκαιρίες, πέρα από 1-2 αναιμικά σουτ. Τελικά ηταν και πάλι το ΑΠΟΕΛ που έφτασε στο γκολ, όταν στο 45+1' ο Βάντερ έκλεψε στο κέντρο, έβγαλε την ομάδα του στην αντεπίθεση, έστρωσε στον Εμπεσίλιο και αυτός με πλασέ έκανε το 0-2.

Δοκάρια, γκολ, πέναλτι

Η ομάδα της Λευκωσίας θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ την "επανάληψη" και να καθαρίσει το ματς στο 49' όμως ο Ρόμο είπε όχι στον Εμπεσίλιο στο τετ-α-τετ. Απ' κεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και το θέαμα δεν ήταν καθόλου καλό για αρκετή ώρα. Το ΑΠΟΕΛ χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα διατήρησε το προβάδισμα και η ΑΕΛ αδυνατούσε να απειλήσει. Θα μπορούσε, ωστόσο, να επιστρέψει στο ματς στο 60' όμως ο Α. Κυριάκου δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή.

Οι γηπεδούχοι που σταδιακά ανέβηκαν "άγγιξαν" την μείωση και στο 70' όταν και πάλι ο Κυριάκου έκανε την κεφαλιά και "σημάδεψε" το δοκάρι. Τελικά οι φάσεις έφεραν το γκολ στο 76' αλλά δεν ήταν η ΑΕΛ που το πέτυχε: Ο Αλωνεύτης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πιέρος με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-3 και σιγούρεψε την ούτως ή άλλως προδιαγραφόμενη νίκη της ομάδας του.

Στο 82' η ΑΕΛ απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ του Μιτρέα, με τον Βάτερμαν να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι. Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίκτυα στο 88', με τον Μιτρέα να μετατρέπει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Σάσι απ' τον Γιαμπερέ. Ωστόσο το 1-3 δεν ήταν το τελικό σκορ αφού στο επόμενο λεπτό το ΑΠΟΕΛ πέτυχε ακόμα ένα γκολ και πάλι με συνεργασία Αλωνεύτη-Πιέρου και πλασέ του δεύτερου από πλάγια αριστερά.

ΑΕΛ: Ρόμο, Χ. Κυριάκου, Μιτρέα, Α. Κυριάκου, Φορτούνα (75' Σ. Παντελή), Νικολάου, Σοάρες, Πίτι (65' Σαβανέ), Σάσι, Μπλάνκο, Μαύρου (70' Ηλία)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Αστίθ, Γιαμπερέ, Αλεξάνδρου, Μοράις, Κάνιας, Βάντερ (55' Αλωνεύτης), Εμπεσίλιο (76' Γιαννιώτας), Μπαράλ (63' Βινίσιους), Σωτηρίου

Κίτρινες: - / Εμπεσίλιο, Βάτερμαν

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 3166 εισιτήρια.

- Πρώτο γκολ για τον Μπογκτάν Μιτρέα.

- Ο Πιέρος Σωτηρίου έφτασε στα 20 γκολ στο πρωτάθλημα.

- Αναγκαστική η αλλαγή του Βάντερ με τον Αλωνεύτη.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Εμπεσίλιο.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Βάντερ.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους - Σωτήρη Βίκτωρος, τέταρτο τον Χαράλαμπο Σκαπούλλη και παρατηρητή τον Κώστα Καπιτανή.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa