Άντεξε ο Εθνικός και πήρε διπλό! (φώτος)

Ο Εθνικός πετυχαίνοντας ένα γκολ στο πρώτο μέρος και παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλη σχεδόν την διάρκεια του αγώνα κατάφερε να πάρει μια πολύτιμη νίκη εκτός έδρας επικρατώντας με 1-0 της Νέας Σαλαμίνας. 

Η εξέλιξη του ματς...

Κατοχή η Σαλαμίνα ΓΚΟΛ ο Κατσιαράβα! 

Η Νέα Σαλαμίνα είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά ωστόσο ο Εθνικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Κατσιαράβα. Ο Γεωργιανός επιθετικός των φιλοξενουμένων έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Βεσελόφσκι για το 0-1. Ο Ντίμιταρ Μακρίεφ έφτασε κοντά στο να ισοφαρίσει το παιχνίδι για την Νέα Σαλαμίνα στο 17ο λεπτό. Έπειτα από κάθετη πάσα ο Βούλγαρος βρέθηκε απέναντι στον Πρότσεκ όμως το σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του 25ο λεπτού ο Μακρίεφ και πάλι απέναντι από τον Πρότσεκ και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει ο Χάτζιαρος έβαλε τελευταία στιγμή το πόδι του με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας να διώξει σε κόρνερ. Ακολούθως το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 40΄ η Νέα Σαλαμίνα απείλησε ξανά με τον Μακρίεφ. Ο επιθετικός των "ερυθρολεύκων" απέναντι από τον Πρότσεκ εντός της περιοχής πλάσαρε με την μπάλα να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του Εθνικού. Ένα λεπτό αργότερο και πάλι ο Πρότσεκ είπε "όχι" στην κεφαλιά του Άντονιτς μετά από σέντρα του Κωνσταντίνου. 

Δεύτερο μέρος

Η Νέα Σαλαμίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με την έναρξη του δευτέρου μέρους χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει σοβαρά την εστία του Πρότσεκ. Μακρίεφ και Μπριτζίτο επιχείρησαν με σουτ να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία στο 57΄και το 60΄αντίστοιχα όμως η μπάλα σε αμφότερες τις περιπτώσεις πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μέχρι το 80 της αναμέτρησης. Η Νέα Σαλαμίνα είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο ο Εθνικός αμυνόταν πολύ καλά κρατώντας με αυτό τον τρόπο το υπέρ του σκορ. Στο 82΄ ο Νασίρ Μάτσι έφτασε κοντά στο 1-1 ωστόσο το πλασέ του μετά από κεφαλιά - πάσα του Μακρίεφ έφυγε έξω. 

Η ευκαιρία του αγώνα στο 90΄!

Στο 90ο λεπτό ο Εθνικός Άχνας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Κατσιαράβα. Ο Γεωργιανός μόνος σε ανυπεράσπιστη εστία μετά από πάσα του Γαβρίλα έστειλε με πλασέ την μπάλα έξω. Στο 93ο λεπτό ο Μάτσι απέναντι από τον Πρότσεκ πλάσαρε ωστόσο ο κίπερ της Άχνας μπλόκαρε την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Ελευθερίου, Τσίνα, Κούσουλος, Ντουντού (58′ Αμπελάϊρας), Άντονιτς, Φούσκο (46′ Νεάκου), Μπεμπέ, Μπριτζίτο, Κωνσταντίνου (58′ Μάτσι), Μακρίεφ

Εθνικός: Πρότσεκ, Φιλίποφ, Σικάρκσι, Ντόμπνιακ, Χάτζιαρος, Κυπριανού, Αράμπαλ, Κιπιάνι (67′ Μουλαζίμης), Ενέσκου, Παπαγεωργίου, Κατσιαράβα

Τα ρεπορτάζ του αγώνα ανάμεσα στην Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό είναι μια προσφορά της Bet on Alfa