3ος φάκελος = ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ (ισχύει για 3 χρόνια)

Δυστυχώς δεν λέει να σταματήσει το φαινόμενο με τους φακέλους για χειραγώγηση αγώνων, παρά τα μέτρα που πήρε η ΚΟΠ σε συνεννόηση με την UEFA.

Με αφορμή την συμπλήρωση δυο φακέλων από τον Ερμή στους οποίους του αποδίδεται ευθύνη, υπενθυμίζουμε τι ισχύει στον τρίτο φάκελο. Η απόφαση της ΚΟΠ αναφέρει:

"3. Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ".

Είναι επομένως ξεκάθαρο πως ο Ερμής κινδυνεύει με διαβάθμιση, κάτι που θα συμβεί στον επόμενο φάκελο που θα του αποδίδεται ευθύνη.

Εδώ είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε και μια άλλη απόφαση της ΚΟΠ: "Τα προηγούμενα των σωματείων θα μετρούν για τρεις ποδοσφαιρικές περιόδους και ακολούθως θα μηδενίζονται. Δηλαδή με τη σημερινή απόφαση τα οποιαδήποτε προηγούμενα των σωματείων θα μετρούν από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018 – 2019".

Αυτό σημαίνει πως αν στις επόμενες δυο σεζόν (και όχι μόνο στα εναπομείναντα φετινά παιχνίδια) έρθει ακόμα ένας φάκελος που αποδίδει ευθύνη στον Ερμή, η ομάδα της Αραδίππου θα "πέσει" κατηγορία.