«Κλείδωσε» παραμονή για ΤΡΙΤΗ χρονιά! (φώτος)

Ο Άρης «κλείδωσε» και μαθητικά την παραμονή στην α’ κατηγορία αφού στο πλαίσιο της 9ης στροφής του β’ ομίλου επικράτησε 2-0 του Ερμή και έφτασε τους 41 βαθμούς. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για την ομάδα της Λεμεσού αφού πέτυχε για τρίτη σερί φορά την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια μετά από 20 χρόνια!

Τα γκολ της νίκης πέτυχαν οι Μάρτινς με πέναλτι στο 13’ και Αντωνίου στο 49΄.

Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι με Ευσταθίου (26’) και Μάρτινς (86’), ένα φιλοξενούμενοι με τον Μαρτσίνιουκ (45’). 

Αργός ρυθμός και σίγουρες μεταβιβάσεις…
Η έλευση του πρώτου 5λέπτου δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο αφού οι δύο ομάδες επέλεξαν ένα αργό τέμπο ανάπτυξης και σίγουρες μεταβιβάσεις. Σταδιακά ο Άρης ανέβασε στροφές και ήταν πιο διεκδηκιτικός αφού έβγαινε με μεγαλύτερη ευκολία στην επίθεση. 

Χέρι Μασίνουα στο 12’, πέναλτι και 1-0 με Μάρτινς
Σε μια προσπάθειά του ο Μασίνουα να διώξει την μπάλα με το κεφάλι αυτή έπεσε στο έδαφος και κτύπησε στο δεξί του χέρι του. Ο Κώστας Ψευδιώτης που ήταν κοντά στη φάση υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Μάρτινς που έγραψε το 1-0. Εκτέλεσε ψύχραιμα στη δεξιά γωνία, ενώ ο Στυλιανού έπεσε στην αριστερή. 

Δοκάρι με Ευσταθίου, αντίδραση από Ερμή
Στην συνέχεια ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 26’ έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Ευσταθίου.  Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής ζήτησε και πέναλτι σε ανατροπή του από τον Κέζο.  Από κει και πέρα,μετά το μισάωρο, ο Ερμής ισορρόπησε και διεκδίκησε την ισοφάριση. Στο ενεργητικό του καταγράφηκαν τρεις καλές τελικές προσπάθειες σε καλά σουτ με των Γκραντίν, Μασίνουα και Αρτάμπε.

Οριζόντιο δοκάρι στο 45’ με Μαρτσίνιουκ
Λίγο πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα ο Ερμής έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Κερδίζοντας φάουλ σε πλεονεκτική θέση, ο Μαρτίνιουκ με απευθείας εκτέλεση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. 

2-0 στο 49' με ευφυέστατη τακουνιά  του Αντωνίου
Στο 49’ ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για κατάκτηση των τριών βαθμών. Ο Φράγκος έκανε την επέλαση από δεξιά και γυρίζοντας την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με ευφυέστατο τακουνάκι ο Αντωνίου πέτυχε το 2-0.

Προσπάθησε ο Ερμής αλλά κράτησε ο Άρης…
Ο Ερμής προσπάθησε να μειώσει στο σκορ ώστε να αναπτερώσει ελπίδες για αποκόμιση τουλάχιστον κάποιου οφέλους όμως ο Άρης κράτησε σχετικά εύκολο το 2-0.  

Σπουδαία φάση για τρίτο γκολ στο 74’
Ο νεοεισελθόντας Γιούσεφ βρήκε στον κενό χώρο τον Αντωνίου που από θέση τετ-α-τερ προσπάθησε με λόμπα να νικήσει τον Στυλιανού.    Σωστά τοποθετημένος ο κύπριος τερματοφύλακας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.  

Δοκάρι με Μάρτινς στο 86’
Βρίσκοντας αρκετούς ανοικτούς χώρους ο Άρης έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Μάρτινς αφού πρώτο πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο δοκίμασε το πόδι του και στο 86’ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στυλιανού.  

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Μενέντεζ, Μάρτινς, Αουρέλιο, Αντωνίου (83' Παύλου), Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Γουέλνα, Φράγκος (73' Γιούσεφ), Ράντου (23' Kυριάκου)

ΕΡΜΗΣ:  Στυλιανού, Κέζος, Ντε Μέλο (87' Λίλλης), Αρτάμπε, Μασίνουα (90' Λύτρα), Γκραντίν, Μπενγκά, Μαρτσίνιουκ, Ψάλτης, Παγιές, Μαισουράτζε (85' Χατζηδημητρίου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ευσταθίου (2η), Αντωνίου (2η), Kυριάκου (2η), Αουρέλιο (2η)
ΚΟΚΚΙΝΗ: Παγιές 70' (δεύτερη κίτρινη)

-Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο  Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Όμηρο Τζιωρτζή.

-Πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τον Σάββα Λύτρα. 

-Αναγκαστική ήταν για τον Άρη η αλλαγή του Ράντου στο 23'.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – Β’ ΟΜΙΛΟΣ (10η): Ερμής-Εθνικός / Καρμιώτισσα-Άρης 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι προσφορά της Bet on Alfa