Ξανα "Χ" στο τέλος! (Φώτος)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ανόρθωση, για την 35 η αγωνιστική. Η Λεμεσιανή ομάδα προηγήθηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους με τον Σεμέδο και η Ανόρθωση… απάντησε με τον Ράγιος στο 87’. Έτσι, επαναλήφθηκε το σκηνικό του αγώνα στο «Τσίρειο» στην κανονική διάρκεια όταν ο Απόλλωνας προηγήθηκε και η Ανόρθωση ισοφάρισε στο φινάλε. Σήμερα με τον Ράγιος στο 87’, τότε με τον Καμπρέρα στο 89’!

Οι επιλογές του Σωφρόνη

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Βάλε, δεξί μπακ ο Πέδρο, αριστερό μπακ ο Σέρτζιο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ρομπέρζ και Βινίσιους. Αμυντικά χαφ οι Σακέτι και Βινίσιους, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Άλεξ, έξω δεξιά ο Σαρδινέρο, έξω αριστερά ο Παπουλής και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάγκλιτσα.

Οι επιλογές του Λέβι

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Κόπριβετς, δεξί μπακ ο Γκάμπριελ, αριστερό μπακ ο Γιαννούλης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νικολάου και Σεχού. Αμυντικά χαφ οι Βίκτορ και Οικονομίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ράγιος, έξω δεξιά ο Ολιβέιρα, έξω αριστερά ο Καρλίτος και στην κορυφή της επίθεσης ο Καμπρέρα.

Δίλεπτο και φάση

Ο Απόλλωνας ήταν η ομάδα που είχε βαθμολογικό κίνητρο και χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να φτιάξει την πρώτη της καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Άλεξ Ντα Σίλβα να κάνει το δυνατό σουτ από καλή θέση και τον Κόπριβετς να αντιδρά σωστά και να διώχνει σωτήρια. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μια καλή προσπάθεια του Οικονομίδη που έδιωξε ο Σεμέδο και ένα σουτ του Παπουλή που πέρασε έξω.

Πάνω κάτω η μπάλα

Ανοικτό παιχνίδι με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο εστίες και τον Απόλλωνα να είναι αυτός που είχε την υπεροχή, φτάνοντας ξανά κοντά στο γκολ στο 15’. Αρχικά με τον Μάγκλιτσα να προσπαθεί να σκοράρει από πλάγια θέση αλλά να σημαδεύει έξω και στην συνέχεια με τον Σέρτζιο που ανέβηκε και… πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Κόπριβετς.

Κλασική ευκαιρία με Ράγιος

Στην πρώτη της καλή προσπάθεια στο 20’, η Ανόρθωση… άγγιξε και το γκολ. Ο Καρλίτος βρήκε ωραία τον Καμπρέρα, αυτός με εξαιρετικό τακουνάκι έστρωσε στον Ράγιος ο οποίος έκανε το πλασέ, αναγκάζοντας τον Βάλε σε διπλή επέμβαση κρατώντας το 0-0 στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Εξαιρετικός ρυθμός και φάσεις

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι εξαιρετικός, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά ψάχνοντας το γκολ. Στο 25’ ο Μάγκλιτσα προσπάθησε νε… κρεμάσει τον Κόπριβετς αλλά έστειλε την μπάλα έξω και στο 28’ μετά από παράλληλη μπαλιά του Ολιβέιρα, ο Καμπρέρα έκανε κίνηση αλλά δεν βρήκε την μπάλα για να την σπρώξει στα δίκτυα. 

Ίδιος ρυθμός, χωρίς φάσεις

Ίδιος ο ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, έστω και χωρίς τις πολλές ευκαιρίες. Κάποια καλά σουτ από Άλεξ και Μάγκλιτσα δεν βρήκαν στόχο και ένα καλό πρώτο μέρος με πολλές φάσεις, ολοκληρώθηκε στο… στείρο 0-0.

Δύο λεπτά και γκολ!

Στο πρώτο μέρος χρειάστηκε δύο λεπρά για ευκαιρία, στο δεύτερο μέρος δύο λεπτά για γκολ ο Απόλλωνας! Μόλις στο 47’ λοιπόν, μετά από στημένη φάση και εκτέλεση φάουλ του Πέδρο ο προωθημένος Σεμέδο από κοντά νίκησε τον Κόπριβετς για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων!

Κράτησε μπάλα η Ανόρθωση

Μετά το γκολ, ο Απόλλωνας άρχισε να κάνει διαχείριση του υπέρ του σκορ. Αυτό έδωσε το δικαίωμα στην Ανόρθωση να πάρει σταδιακά την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει, χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι και το 60’. Παιχνίδι με ένταση, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα που ανάγκασαν τον διαιτητή σε συχνή χρήση της κίτρινης κάρτας.

Ευκαιρία με Ολιβέιρα - Αποβολή για Σεχού

Με το σκορ στο… εύθραυστο 1-0, το παιχνίδι ήταν ανοικτό και η Ανόρθωση είχε ελπίδες για βαθμολογικό κέρδος, φτάνοντας πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 77’ με τον Ολιβέιρα να πλασάρει από πλεονεκτική θέση και τον Βάλε να διώχνει με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό η Ανόρθωση έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Σεχού, σε φάουλ πάνω στον Άλεξ.

Ισοφάριση με δέκα!

Τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, η Ανόρθωση έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από μελέ στην περιοχή του Απόλλωνα, ο Ράγιος βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, νικώντας τον Βάλε και φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα, αν και με δέκα ποδοσφαιριστές! Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες από πλευράς Απόλλωνα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σέρτζιο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Σακέτι (81'Ρέινολντς), Πέδρο, Σεμέδο, Σαρδινέρο (83'Ψύχας), Παπουλής (62'Πίττας), Ντα Σίλβα, Μάγκλιτσα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Μ. Νικολάου (46'Καλντερόν), Σεχού, Γιαννούλης, Οικονομίδης, Βίκτορ, Ράγιος, Ολιβέιρα, Καρλίτος, Καμπρέρα (67'Άλβες)​.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρομπέρζ, Σέρτζιο, Παπουλής, Μάγκλιτσα, Πέδρο - Βίκτορ, Ολιβέιρα, Γιαννούλης, Καλντερόν.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Σεχού (2η κίτρινη).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Δώρο Τούρο.

Τα ρεπορτάζ του Απόλλωνας - Ανόρθωση είναι προσφορά της Bet on Alfa