Τέσσερα στα τέσσερα και 2η θέση (Φώτος)

Με σκόρερ ξανά τον Ακοράν Ρέγιες που έφτασε στα δέκα (εννιά στο πρωτάθλημα), η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Ανόρθωσης στο «Αντ. Παπαδόπουλος» και εξασφάλισε για τρίτη διαδοχική χρονιά την 2η θέση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας και δοκάρι με τον Καταλά. Με δέκα ολοκλήρωσε η Ανόρθωση λόγω αποβολής του Ράγιος στο 70’. Με την σημερνή της νίκη, η ΑΕΚ έφτασε στο απόλυτο με την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα, τέσσερις αγώνες - τέσσερις νίκες.

Το πρώτο δεκάλεπτο...

Χωρίς κάτι αξιόλογο ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ είχε κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει κάποια φάση στην εστία του Κόπριβετς. Αντίθετα η «Κυρία» είχε πιο αμυντικό πλάνο, θέλοντας να… χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Ακοράν, Καταλά και δοκάρι!

Φτάνοντας στο 15’, είχαμε και τις πρώτες απειλές από πλευράς ΑΕΚ. Αρχικά στο 15’ ο Ακοράν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα και στην συνέχεια στο 16’ από εκτέλεση κόρνερ του Χέφελ, ο Καταλά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κόπριβετς αντέδρασε εξαιρετικά και έδιωξε την μπάλα η οποία χτύπησε και στο δοκάρι.

Ισορροπία...

Σταδιακά η Ανόρθωση κράτησε περισσότερο μπάλα, κυρίως λόγο της διάθεσης του Ράγιος καταφέρνοντας να ισορροπήσει το παιχνίδι. Μέχρι και το 30’ όμως δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις στο γκολ, έχοντας μόνο 1-2 μακρινά σουτ που πέρασαν αρκετά έξω.

Δημιουργία Τέτε και... Ακοράν!

Ακολούθως η ΑΕΚ έγινε ξανά πιο επιθετική και έφτασε και στο πρώτο γκολ του αγώνα. Στο 42' ο Τέτε ανέβηκε από αριστερά, άντεξε την πίεση και έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Ακοράν που από το ύψος του πέναλτι έκανε το ωραίο αριστερό πλασέ, νικώντας τον Κόπριβετς για το 1-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Φάση με το... καλημέρα

Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ... άγγιξε το δεύτερο γκολ. Στο 52'. ο Τέτε ξανά δημιούργησε, ο Ακοράν πέρασε και τον Κόπριβετς αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβε η άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Μπόλιεβιτς που έκανε το δυνατό σουτ ωστόσο κόντραρε σε σώματα που ήταν πάνω στην γραμμή και το 1-0 παρέμεινε.

Νεύρα και δύναμη

Όχι και τόσο καλός ο ρυθμός στην συνέχεια, με την νευρικότητα και το δυνατό παιχνίδι να επικρατεί της ποιότητας. Μέχρι και το 67', η φάση με τον Μπόλιεβιτς ήταν η μοναδική καλή στο β’ μέρος, σημείο στο οποίο η Ανόρθωση πλησίασε στην ισοφάριση με τον Καλό να κάνει το κοντρόλ και το σουτ εντός περιοχής αλλά να σημαδεύει ψηλά.

Με δέκα η Ανόρθωση

Στο 70' η Ανόρθωση έμεινε δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ράγιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, κάτι που επηρέασε το παιχνίδι της, χάνοντας μέρος της επιθετικότητάς της. Η ΑΕΚ έδειχνε να κρατά με άνεση το υπέρ της σκορ μέχρι το 85', σημείο στο οποίο ο Κορρέα με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να φτάνει στην νίκη με 1-0.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Κορρέα, Αριστοτέλους, Ευθυμίου (56'Χατζηπασχάλης), Οικονομίδης, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Ράγιος, Καρλίτος (84'Ιωάννου), Καμπρέρα (77'Άβες).

ΑΕΚ: Πάμπλο, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μοισόφ, Καταλά, Μπόλιεβιτς, Τρουγιόλς, Χέφελ (72'Μαλόκου), Ακοράν, Τέτε (80'Χαραλαμπίδης), Μυτίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Καμπρέρα, Γκάμπριελ.

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ράγιος (2η κίτρινη)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Μιχάλη Μαρίνου και Κυριάκο Κυριάκου.

Τα ρεπορτάζ του Ανόρθωση - ΑΕΚ είναι προσφορά της Bet on Alfa