Η αγωνιστική των 77!

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και η… αδιαφορία που υπήρχε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, άνοιξε τον δρόμο στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Μοναδικό ενδιαφέρον στα έξι παιχνίδια, ήταν το ποια εκ των ΑΕΚ και Απόλλωνα θα τερμάτιζε στην 2 η θέση, κάτι που οδήγησε πολλούς προπονητές στην χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών και φτάνοντας στον αριθμό ρεκόρ των 77, απέναντι σε 91 ξένους.

Το ΑΠΟΕΛ χρησιμοποίησε 6, ο Απόλλωνας 12, η Ανόρθωση 6, η ΑΕΚ 2, η ΑΕΛ 8, η Ομόνοια 8, ο Ερμής 8, ο Εθνικός 5, η Δόξα 4, η Νέα Σαλαμίνα 6, η Καρμιώτισσα 7 και ο Άρης 5.

Μάλιστα αρκετοί εξ’ αυτών ήταν και νεαροί, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Το ζητούμενο όμως δεν είναι η μια αγωνιστική στο φινάλε της σεζόν αλλά η διάρκεια. Οι διοικήσεις και οι προπονητές θα πρέπει να εμπιστευτούν νωρίτερα τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και μόνο κερδισμένοι μπορούν να  βγουν.

Ας ρωτήσουν το ΑΠΟΕΛ για τον Πιέρο, τον Κωστάκη και τον Νικόλα, ας ρωτήσουν τον Απόλλωνα για τους Χάμπο και Στυλιανού,  την Ομόνοια για τους Παναγή και Κατελάρη. Και τα παραδείγματα είναι ατελείωτα…