Τιμές στους "Ξεχασμένους Θρύλους" (Φώτος)

Πραγματοποιήθηκε απόψε (31/5) στο ξενοδοχείο Navarria στη Λεμεσό η εκδήλωση του ΔΗΣΥ «Ποδοσφαιρική Κύπρος: Αναδρομή στο 1960, Ξεχασμένοι Θρύλοι».

[dfp-article-1

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές της Μικτής Κύπρου, που συμμετείχαν στον πρώτο επίσημο αγώνα από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το kerkida.net ήταν στην εκδήλωση:

*Την εκδήλωση παρουσίασε ο Σάββας Κοσιάρης και ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. 

Η εξέλιξη της εκδήλωσης:

Πάμπος Χαραλάμπους αρχηγός της Εθνικής:"Είναι ντροπή να εχουμε βανδαλισμούς εντός και εκτός γηπέδων"

-Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των ποδοσφαιριστών της Μικτής Κύπρου, αποθανόντων και μη. 

Τιμήθηκαν οι:

Κυριάκος Παντελίδης, Μιχάλης Γιασεμή Σιαλή, Κώστας Παναγιώτου, Βασίλης Δημητρούδη, Παναγιώτης Τσελεπή, Γιώτης Καραβοκύρης , Σταύρος Μιχαηλίδης, Αντωνης Τσούκκα Καράς,Ανδρέας Κακουλής,Μιλτής Μιχαηλίδης, Νίκος Ελευθεριάδης, Ανδρέας Χριστοδούλου Πάκκος(απουσίαζε για λόγους υγείας),Πανίκος Κρυστάλλης

-13 Nοεμβρίου 1960: Το πρώτο επίσημο παιχνίδι
H εθνική Kύπρου αγωνίστηκε στο πρώτο της επίσημο παιγνίδι στο παλιό ΓΣΠ με αντίπαλο το Iσραήλ (1-1), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Mουντιάλ 1962 (Παρουσιάστηκε και σχετικό βίντεο στην εκδήλωση) 

- "Τα θερμά μου συγχαρητήρια για εσάς που είστε το καλύτερο παράδειγμα. Πρότυπα για τους νεαρούς παίκτες" η ατάκα στην ομιλία του ΠτΔ που εκφώνησε ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

-Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης
"Να συγχαρώ τον πρώην παλαίμαχο παίκτη της Ανόρθωσης, τον δημοσιογράφο Νίκο Παππά, εμπνευστές της εκδήλωσης. Συγχαίρω επίσης τον Δήμαρχο Λεμεσού και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.Αν δεν θυμόμαστε αυτούς που στο παρελθόν αποτέλεσαν τα θετικά πρότυπα, είμαστε ανάξιοι. Ίσως να μην είχαμε πετροβολισμούς σε Λεμεσό και Λευκωσία αν αναδεικνύαμε περισσότερο τους ξεχασμένους Θρύλους" είπε επίσης.

-Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης
"Ο Νίκος Παπάς και ο Αχιλλέας Νικολάου είχαν την έμπνευση για την εκδήλωση. Μπράβο στον κ.Αβέρωφ Νεοφύτου".

-Ο Υπευθυνος Γραμματείας Αθλητισμού του ΔΗΣΥ Ανδρεας Μιχαηλίδης, ευχάριστησε όλους όσους συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

-Ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Nεοφύτου δεν ήταν παρόντες ιατί πήγαν στην Αθήνα για την κηδεία Μητσοτάκη.

-Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απο το ΡΙΚ την Πέμπτη (1/6)

-Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση