Μία πρόταση η οποία ήταν «γραφτό» να γραφτεί!

Ο Απόστολος Μακρίδης είναι ο νέος τεχνικός της Ένωσης, μια πρόταση που θα μπορούσε να γραφτεί στο παρελθόν και μια πρόταση η οποία ήταν «γραφτό» να γραφτεί!

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε καν η δεύτερη που η ΕΝΠ βρέθηκε σε αναζήτηση νέου τεχνικού και ο Απόστολος ήταν μέσα στις βασικές επιλογές της.

Η πρώτη σηματοδοτείτε κάποια χρόνια πριν. Ήταν την σεζόν 2013-14 όταν η ΕΝΠ με τον Σάσα Γιοβάνοβιτς στον πάγκο ξεκίνησε με πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Τότε, με την αποχώρηση του Σερβοκύπριου, το όνομα του Απόστολου έπεσε στο τραπέζι ωστόσο ήταν ανέφικτο να προχωρήσει μιας και ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει το έργο τους στις μικρές Εθνικές ομάδες. Και οι «βυσσινί» κατάληξαν στον Νίκο Ανδρονίκου. Και κατέληξαν στην Β’ Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία τους…

Το 2015-16, μεσούσης της χρονιάς στην οποία η Ένωση επανήλθε στα μεγάλα σαλόνια, ο Νίκος Καραγεωργίου αποχωρεί μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Απόστολος Μακρίδης και Νεόφυτος Λάρκου ήταν οι δύο επικρατέστεροι, ωστόσο την τελευταία στιγμή γίνεται η ανατροπή και το Παραλίμνι επιλέγει ξένο προπονητή, τον Βέλγο Φαν Γιενέουχτεν. Και στο τέλος της ημέρας, επέστρεψε στην Β’ Κατηγορία.

Επιστρέφοντας στην Β’ Κατηγορία, αναζήτησε νέο τεχνικό. Οι παράγοντες της ομάδας μίλησαν μα Κώστα Καϊάφα, Απόστολο Μακρίδη, Κώστα Σακκά, Ζουβάνη Ζουβάνη και Γιώργο Κοσμά, επιλέγοντας τον πρώτο. Ξανά μεσούσης της σεζόν ο προπονητής (Καϊάφας) αποχώρησε, ο Απόστολος που προσεγγίστηκε ήταν αρνητικός και εντέλει ο Κοσμάς ανέλαβε τα ηνία μέχρι το τέλος της σεζόν, χωρίς επιτυχία μιας και η ΕΝΠ παρέμεινε στην Β’ Κατηγορία.

Φέτος, ήταν πέμπτη και… φαρμακερή. Ήταν και μονόδρομος άλλωστε, αφού ο κ. Μακρίδης ήταν ο μοναδικός προπονητής με τον οποίο μίλησε επίσημα η νεοσύστατη Εταιρεία της Ένωσης. Ήταν η πρώτη και μοναδική επιλογής της.

Τώρα ο Κύπριος τεχνικός καλείται να κάνει αυτό που δεν πέτυχαν οι προηγούμενοι που για διάφορους λόγους επιλέχθηκαν όταν υπήρχε το όνομα του στο τραπέζι. Να πετύχει δηλαδή. Ο Ανδρονίκου έριξε την ομάδα κατηγορία, ο Γιενέουγκτεν έριξε την ομάδα κατηγορία, ο Καϊάφας σε 20 αγώνες είχε την ομάδα εκτός ανόδου και ο Κοσμάς στα τελευταία έξι δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Η φετινή αποστολή φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη μιας και μιλάμε για έναν και μοναδικό στόχο, αυτόν της ανόδου ο οποίος θα είναι πιο δύσκολος από ποτέ μιας και από το φετινό πρωτάθλημα μόλις ΜΙΑ ομάδα θα ανέβει στην Α’ Κατηγορία. Όμως η παρουσία ενός προπονητή με την ποιότητα, τις γνώσεις κα τις εμπειρίες του Απόστολου, αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.