"Πεντάμορφη" στην... Ευρωπαϊκή ΑΡΕΝΑ! (Φώτος)

Καλύτερη… Ευρωπαϊκή πρεμιέρα στην «ΑΡΕΝΑ» δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ! Η ομάδα της Λάρνακας υποδέχθηκε την Λίνκολν από το Γιβραλτάρ στο πλαίσιο του Α’ Προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ και έφτασε στην επιβλητική νίκη με 5-0, μετατρέποντας έτσι σε τυπικής διαδικασίας την ρεβάνς. Κορυφαίος ο Χουάν Τομάς που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ άλλα δύο γκολ σημείωσε ο Τολεμές και ένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Τρισκόφσκι.

Οι επιλογές του Ιντιάκεθ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Πάμπλο, δεξί μπακ ο Σόρια, αριστερό μπακ ο Χέφελ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αντωνιάδης και Καταλά. Αμυντικά χαφ οι Λαμπάν και Λαρένα, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Τομάς, έξω δεξιά ο Τρισκόφσκι, έξω αριστερά ο Τέτε και στην κορυφή της επίθεσης ο Τολεμές.

Δίλεπτο με κατοχή και φάση!

Δεν άργησε να φτιάξει φάση η ΑΕΚ αφού με την σέντρα, πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε τον έλεγχο. Πριν συμπληρωθούν καν δύο λεπτά, ο Τρισκόφσκι έφυγε από την πλάτη της άμυνας και δέχθηκε την ψηλοκρεμαστή πάσα, όμως η κεφαλιά που έκανε με υπερένταση δεν είχε δύναμη και ο Νάβας μπλόκαρε εύκολα.

Πλήρης κυριαρχία

Πλήρης η υπεροχή από πλευράς ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο. Κατοχή μπάλας σε υψηλά ποσοστά και πίεση ψηλά όταν χανόταν η μπάλα., δεν επέτρεψε στην Λίνκολν να περάσει το κέντρο με αξιώσεις. Στο 13’ είχαμε την δεύτερη καλή φάση, με πρωταγωνιστή ξανά τον «Τρίσκο» όμως το αριστερό πλασέ του μάζεψε ο Νάβας. Στο 17’ είχαμε νέα καλή προϋπόθεση, όταν ο Τομάς κινήθηκε από πίσω σαν κρυφό φορ, ο Λαρένα με τριαντάρα μπαλιά τον σημάδεψε όμως το κοντρόλ του δεκαριού της ΑΕΚ δεν ήταν καλό και τον πρόλαβε η αντίπαλη άμυνα.

ΚΛΑΣΙΚΗ για Λίνκολν!

Η κυριαρχία της ΑΕΚ ήταν δεδομένη ωστόσο στο 18’, σε μια ανύποπτη φάση και στην πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν την περιοχή του Πάμπλο… άγγιξαν το γκολ με την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα! Μετά από επαναφορά της μπάλας, ο Τζόζεφ Τσιμπολίνα… πρόλαβε την άμυνα της ΑΕΚ που ανέβαινε για οφσάιντ, έφυγε σωστά μόνος απέναντι από τον Πάμπλο όμως το αριστερό του πλασέ πέρασε ελάχιστα έξω.

Χέφελ, Φλοριάν και 1-0!

Η ευκαιρία της Λίνκολν σήμανε… καμπανάκι για την ΑΕΚ που τέσσερα λεπτά αργότερα κατάφερε να φτάσει στο γκολ! Μετά από κερδισμένο κόρνερ από δεξιά, ο Χέφελ εκτέλεσε με το αριστερό και έφερε την μπάλα πλασαριστά στο πρώτο δοκάρι, στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί που ο Φλοριάν Τολεμές πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Νάβας για το 1-0 στο 22'!

Κανένα ίχνος

Κανένα ίχνος αντίδρασης από πλευράς Λίνκολν, μετά το γκολ της ΑΕΚ. Αντίθετα η ομάδα της Λάρνακας ήταν αυτή που είχε την κατοχή και είχε… κατασκηνώσει στο μισό της αντιπάλου της, έχοντας κάποιες καλές προϋποθέσεις με τον Τομάς και τον Τρισκόφσκι. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Έξι λεπτά και 2-0!

Έξι λεπτά ήταν αρκετά στο β’ μέρος για να… διπλασιάσει τα γκολ της η ΑΕΚ και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση. Στο 52’, ο Τέτε πήρε μπάλα από αριστερά… ζάλισε τον προσωπικό του αντίπαλο και έκανε την σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής εκεί όπου ο Τομάς… τρύπωσε και με κεφαλιά νίκησε τον Νάβας για το 2-0!

Δεύτερο χτύπημα ο Χουάν!

Στο 65’ η ΑΕΚ ουσιαστικά… κλείδωσε την νίκη και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, με δράση ξανά τον Τομάς. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά μέσα σε 13 λεπτά, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, έκανε μια μικρή προσποίηση ξεγελώντας τον Νάβας και πλασάροντας με ωραίο τρόπο για το 3-0!

Σε τρία λεπτά, ήρθε και το τέταρτο!

Στο 65’ το 3-0, στο 68’ το 4-0! Σαν σε προπόνηση η ΑΕΚ έφτασε και σε τέταρτο γκολ, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό! Ο Τομάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, δεν δοκίμασε για το χατ τρικ αλλά προτίμησε την πάσα στον Τολεμές που ερχόταν από πίσω, με τον Γάλλο φορ να πλασάρει με το αριστερό για το 4-0!

Πάρτι και 5-0!

Πάρτι στην ΑΡΕΝΑ από την ΑΕΚ, η οποία δεν σταμάτησε ούτε στο τέταρτο γκολ. Στο 77’, ο Τρισκόφσκι ανατράπηκε εντός περιοχής, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο ίδιος ο Σκοπιανός ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος παρά την προσπάθεια του Νάβας, για το 5-0!!

ΣΤΟΠ ο Πάμπλο!

Μετά από αρκετή ώρα, η Λίνκολν έκανε αισθητή την παρουσία της. Στο 82’ ο  Πίμπε έγινε κάτοχος μπάλας εντός περιοχής, εντελώς μόνος κοντρόλαρε και έκανε το γυριστό, όμως  ο Πάμπλο αντέδρασε εξαιρετικά και έδιωξε σε κόρνερ, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Και δοκάρι!

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ έφτασε κοντά και σε έκτο γκολ, όμως το διαγώνιο σουτ του Μαλόκου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, ο οποίος βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια με το επιβλητικό 5-0, που της δίνει από σήμερα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

AEK: Πάμπλο, Σόρια, Αντωνιάδης, Καταλά, Λαρένα (78'Μπόλιεβιτς), Τομάς, Τέτε (67'Μαλόκου), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Λαμπάν, Τολεμές (71'Μυτίδης).

Λίνκολν: Νάβας, Γκαρσία, Τζ. Τσιμπολίνα, Μπαρντόν, Μπ.Λόπες, Λ. Κασκιάρο (66΄Γκόμες), Κ. Κασκιάρο (29'Ερνάντεζ), Ρ. Τσιμπολίνα, Καλντερόν (37'Πίμπε),Μαρτίνες, Κάστελς.

Κίτρινες: Αντωνιάδης- Μπαρντόν, Λόπες, Κάστελς.

Μικρά - Μικρά:

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ελβετός Nikolaj Hanni με βοηθούς τους Raffael Zeder και Sertac Kurnazca.

**Πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι για την ΑΕΚ στην "Αρένα"

**Ντεμπούτο πραγαμτοποίησαν οι Αντωνιάδης και Σόρια.

**Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τους Πάμπλο, Χέφελ και Τολεμές.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».