Ανατροπή με 10 παίκτες και ο τίτλος στη Λεμεσό! (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε στο ξεκίνημα με τον Εφραίμ, ο Απόλλωνας στο 71' έμεινε με δέκα παίκτες όμως στην συνέχεια βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς με Άλεξ και Σκέμπρι και να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν με 2-1! Το www.kerkida.net ήταν στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" για το Σούπερ Καπ...

Το ΑΠΟΕΛ την ουσία

To παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά. Μόλις στα 20 δευτερόλεπτα ο Ορ δοκίμασε το σουτ που βρήκε έτοιμο τον Βάλε ενώ στην συνέχεια ο Απόλλωνας έφτιαξε 2-3 καλές φάσεις για να απειλήσει όμως δεν το κατάφερε. Το γκολ δεν άργησε και ήρθε στο 8' όταν ο Ορ στην αντεπίθεση έδωσε στον Εμπεσίλιο που από πλάγια αριστερά γύρισε στον Εφραίμ ο οποίος πρόλαβε την υστάτη και με προβολή εξ επαφής άνοιξε το σκορ! Στο 11' πάντως η ομάδα του Αυγουστή "άγγιξε" την ισοφάριση όμως το σουτ του Σαρδινέρο πήγε μόλις έξω.

Μετά το γκολ ο Απόλλωνας είχε την κατοχή και με τον Άλεξ να μοιράζει παιχνίδι, έφτανε εύκολα έξω απ' την περιοχή του ΑΠΟΕΛ που είχε αρκετά πίσω τις γραμμές του. Μεσοαμυντικά η ομάδα του Δώνη δεν λειτουργούσε ιδιαίτερα καλά ωστόσο η αστοχία της Λεμεσιανής ομάδας διατήρησε το 1-0... Στο 27' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σαρδινέρο βρήκε τον Γιάκολις όμως αυτός αστόχησε από πολύ καλή θέση.

Απ' εκεί και πέρα έλειψαν οι μεγάλες φάσεις... Οι κυπελλούχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα και να ψάχνουν το γκολ όμως δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τους αρκετούς κενούς διαδρόμους που υπήρχαν στον μεσοαμυντικό χώρο του ΑΠΟΕΛ.

Ανατροπή με 10 ο Απόλλωνας!

Με την επιστροφή στο γήπεδο ο Απόλλωνας είχε καλή στιγμή στο 48' με σουτ του Σκέμπρι που δεν έφερε αποτέλεσμα ενώ στο 55' ο Μαλτέζος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα απ' τον Μοράις. Στο 66' μετά από πολλή ώρα απείλησε και το ΑΠΟΕΛ με σουτ του Ορ και ωραία απόκρουση του Βάλε ενώ στο 71' ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα μετά από δυνατό φάουλ του Βασιλείου στον Αντωνίου και δεύτερη κίτρινη.

Λίγο μετά την αποβολη, πάντως, η Λεμεσιανή ομάδα ισοφάρισε όταν στο 78' ο Ντα Σίλβα έπιασε ένα απίστευτο σουτ με απευθείας φάουλ από πολύ μακριά, για να νικήσει τον Πάρντο και να κάνει το 1-1!

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι άνοιξε αφού και οι δυο ομάδες ήθελαν το γκολ... τίτλου. Τελικά το πέτυχε ο Απόλλωνας στο 88' όταν ο Χάμπος με καταπληκτική κάθετη "βρήκε" τον Σκέμπρι που κατέβασε και πλασάροντας πέρασε την μπάλα κάτω απ' τα πόδια του Πάρντο για το 2-1!

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μοράις, Μερκής (83' Μακρής), Ρουέδα, Αλεξάνδρου, Φαρίας, Βινίσιους, Εμπεσίλιο (61' Ποτέ), Αντωνίου, Ορ, Εφραίμ (69' Αλωνεύτης)

Απόλλων: Bάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Χάμπος, Βασιλείου, Σακέτι, Σπόλιαριτς (74' Ζάντερ), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Γιάκολις (46' Σκέμπρι), Ζελάγια (59' Μάγκλιτσα)

Κίτρινες: Πάρντο, Φαρίας, Αλεξάνδρου / Βάλε

Κόκκινες: - / Βασιλείου (2η κίτρινη)

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος, Στέλιο Νικήτα και τέταρτο τον Χρίστο Νικολαϊδη

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».