Ένα καλό ρόστερ που δεν έχει διάρκεια, δεν είναι καλό ρόστερ

Οι μεγάλες ομάδες του νησιού ενισχύθηκαν και ενισχύονται συνεχώς μέχρι την πρώτη σέντρα και η κάθε μια, με τις οικονομικές της δυνατότητες, ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Απόλλωνας, ΑΕΚ, Ανόρθωση, ΑΕΛ και Ομόνοια ορέγονται τον τίτλο που έχει καβατζώσει τα τελευταία χρόνια το ΑΠΟΕΛ και ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους. Οι δύο πρώτες ομάδες, έφτασαν κοντά τις προηγούμενες χρονιές παρόλα αυτά το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του κυρίως γιατί είχε διάρκεια. 

Για παράδειγμα πέρυσι μπορεί οι «γαλαζοκίτρινοι» να μην κατάφεραν να νικήσουν τον Απόλλωνα όμως έκοψαν πρώτοι το νήμα γιατί είχαν διάρκεια αλλά και καλό ρόστερ. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό. Όταν οι υπόλοιποι σκοντάφτουν εσύ να νικάς. Είναι κι΄αυτός ένας τρόπος να πανηγυρίσεις τίτλο εκτός από τις μεγάλες νίκες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. 

Οι σημαντικές μονάδες, ποδοσφαιριστές που έρχονται με πολλά λεφτά στην Κύπρο, μπορεί να κάνουν την μεγάλη διαφορά όμως επ' ουδενί δεν μπορούν να πάρουν μόνοι τους έναν τίτλο. Εκτός βέβαια αν δούμε τον Μέσι με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, της ΑΕΛ, της ΑΕΚ, του Απόλλωνα ή της Ανόρθωσης. Σ΄αυτή την περίπτωση τότε αυτό το άρθρο θεωρείται άκυρο και καταλήγει στο Recycle Bin του υπολογιστή σου. 

Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θαρρώ πως μπορεί να διαβαστεί και αρκετοί θα είναι σύμφωνοι. 

Από την άλλη δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης μπορεί να σηκώσει όπως λέμε την ομάδα στην πλάτη του όταν αυτή δεν… τραβά και με μια κίνηση, ένα γκολ, μια πάσα να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτό όμως θα είναι τρεις ή ένας βαθμός τίποτα περισσότερο. 

Και θα γίνει μια, δυο ή τρεις φορές. Το στοίχημα είναι η διάρκεια. Οι μεγάλες ομάδες μας που στοχεύουν ψηλά θα πρέπει να καταφέρουν να δημιουργήσουν εξαρχής την νοοτροπία του νικητή και να βαδίζουν μ’ αυτήν μέχρι το τέλος. 

Να καταφέρουν να κολλήσουν τους παίκτες κλειδιά με την ομάδα, ο ένας να υποστηρίζει τον άλλο στον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ρόστερ το οποίο θα καταφέρει μέσα στα πολλά παιχνίδια της σεζόν να παίρνει τα αποτελέσματα.  

Ο τίτλος θα κριθεί στα παιχνίδια της σειράς. Αυτό είδαμε επαναλαμβάνω πέρυσι… Όταν η ΑΕΚ και  Απόλλωνας έχαναν βαθμούς το ΑΠΟΕΛ νικούσε. Θα είναι ευχής έργον να δούμε φέτος και τις άλλες τρεις ομάδες να κυνηγούν αυτό που τόσο πολύ θέλουν, να πάρουν αυτό που το ΑΠΟΕΛ κατακτά τα τελευταία χρόνια.