Από έναν βαθμό στο Μακάρειο (φώτος)

Σ΄ ένα μέτριο ματς στο Μακάρειο, Ολυμπιακός και Δόξα έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν τους βαθμούς. Λιγοστές φάσεις στις δύο εστίες με την Δόξα να έχει κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δίκαιο κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα για την πρώτη αγωνιστική, βάσει της εικόνας του ματς.

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο, διαβάστε όλα όσα έγιναν...

Α΄ Ημίχρονο

Γρήγορος ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Η πρώτη μεγάλη φάση στο Μακάρειο σημειώθηκε στο 8ο λεπτό και άνηκε στην Δόξα. Ο Κένιντι βρέθηκε εντός της περιοχής και πλάγια, έκανε το σουτ όμως ο Χίντι έδιωξε σε κόρνερ. Στο 13ο λεπτό ο Θωμάς Ιωάννου σέντραρε στην περιοχή όμως ο Ζατλ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει έξω. 

Φτάνοντας στο 28ο λεπτό η Δόξα έλεγχε το παιχνίδι. Οι παίκτες του Λούκα Χατζηλούκα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας σχετικά εύκολα στην περιοχή του Χίντι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα. 

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό. Ο Κάστρο επιχείρησε με γυριστό να στείλει την μπάλα στα δίκτυα όμως ο Γκρέμσλ μάζεψε. 

Από το 30΄μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα. Το παιχνίδι εξελισσόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να απειλήσουν η μια την άλλη σοβαρά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο προσπάθειες για την Δόξα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς προσπάθησε με τον Παπαφώτη στο 40΄ όμως το σουτ του Κύπριου μέσου ήταν άστοχο. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια για κεφαλιά του Ζατλ στο 43΄. 

Β΄ Ημίχρονο

Η Δόξα είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε στην πρώτη τελική. Ο Στο 54ο λεπτό ο Παντελή έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο τερματοφύλακας της Δόξας μπλόκαρε.  Δύο λεπτά αργότερα ο Πουτζιουρής απάντησε με τον ίδιο τρόπο για την Δόξα ωστόσο ο Χίντι μάζεψε εύκολα την μπάλα. 

Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το 70ο λεπτό. Οι προπονητές των δύο ομάδων προέβησαν μέχρι εκείνο το σημείο στις πρώτες τους αλλαγές ωστόσο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε… Η Δόξα είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς να γίνει απειλητική.  Από την άλλη ο Ολυμπιακός προσπάθησε με στημένη φάση να προσεγγίσει την εστία του Γκρέμσλ όμως ο Τόρρες αιφνιδιάστηκε έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά. 

Τρία λεπτά πριν το 80΄ο Ασαμόα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Χίντι έπεσε στην γωνία του και μπλόκαρε. Ο Σισοκό ο οποίος έπιασε ωραίο σουτ στο 83΄ όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Χίντι. 

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Δόξα να προσπαθεί να ανεβάσει ρυθμούς και να γίνει πιο απειλητική κάτι που δεν κατάφερε. Το 0-0 κρίνεται ως ένα δίκαιο αποτέλεσμα. 

Ολυμπιακός:  Χίντι, Τσιακλής (53΄ Αντωνίου) Πολυκάρπου, Τόρες, Κάστρο, Παχίπης (66΄ Πεχλιβάνης) Σεραφείμ. Παντελή (79΄ Μιγκελίτο) Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου

Δόξα: Γκρέμσλ, Μπα, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (63΄ Σισοκό)  Κονσεϊσάο, Κένιντι, Πίντο, Ασαμόα, Ιωάννου, Ζατλ, Πουτζιουρής (64΄ Ενινφούλ)

Κίτρινες: Χριστοφίδης/Μπα

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας

Α΄ Βοηθός: Δώρος Τούρος

Β΄ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA τώρα και ONLINE