(Χ)ορταστική ισοπαλία στο Τσίρειο… (φώτος)

Σ’ ένα πλούσιο παιχνίδι σε φάσεις και με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται την υπεροχή, Άρης και Νέα Σαλαμίνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 2ης στροφής του πρωταθλήματος.  

Οι γηπεδούχοι που πανηγύρισαν τον πρώτος τους βαθμό στο πρωτάθλημα άνοιξαν το σκορ στο 41’ με τον Μαραγκουδάκη, ενώ η Νέα Σαλαμίνα στο 64’ ισοφάρισε με τον Νταμάχου. Να σημειωθεί ότι η Ελαφρά Ταξιαρχία στο 56’ είχε δοκάρι με τον Μεντζένοβιτς.

Το www.kerkida.net σας ενημέρωσε Live για όλα όσα έγιναν στο Τσίρειο Στάδιο…

Πρώτη ευκαιρία στο 5’ για τους φιλοξενούμενους 
Μετά την έλευση των αναγνωριστικών λεπτών η Νέα Σαλαμίνα  ήταν η ομάδα που απώλεσε και την πρώτη καλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα, μετά από σέντρα του Μάνογιαν ο Κάκκο από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού πέρασε λίγο έξω. 

Ανέβασμα Άρη και ευκαιρίες… 
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έγιναν πολύ πιο απειλητικοί επιθετικά. Μάλιστα, στο καλό τους διάστημα δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 4’ με κεφαλιά του Νγκολόκ που έδιωξε με δυσκολία ο Βεσελόφσκι και στο 7’ όταν μετά από ωραία ενέργεια του ο Νικολίτα έδωσε εξαιρετική πάσα στον Πόλιανετς αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Βοσκανιάν. 

Τρίτη ευκαιρία, γκολ αλλά οφσάιντ
Ο Άρης συνέχισε να πιέζει τη Νέα Σαλαμίνα και στο 15’ έφτασε πάλι κοντά στο γκολ. Μετά εκτέλεση κόρνερ του Νικολίτα ο Νγκολόκ έκανε την κεφαλιά όμως ο Βεσελόφκσι του είπε όχι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Λεονάρντο επανέφερε την μπάλα, ο Νγκολόκ, σκόραρε όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. 

Απάντηση με μεγάλη ευκαιρία η Νέα Σαλαμίνα… 
Μετά το διάστημα υπεροχής των γηπεδούχων,  οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 25’  λίγο έλειψε να ανοίξουν αυτοί το σκορ.  Στο 25’ ο Μπριζίτο με έξοχη μπαλιά βρήκε τον Μακρίεφ που με κεφαλιά ανάγκασε τον Νουρεντινόφσκι εντυπωσιακά ν' αποκρούσει με το δεξί χέρι. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του παιχνιδιού μέχρις εκείνο το σημείο… 

Παρ' ολίγο Γκολάρα από Λεονάρντο
Με μια επινόηση του Λεονάρντο που είδε εκτός εστίας τον Βεσελόφσκι ο Άρης στο 37’ έκανε μετά από ώρα ξανά καλή ευκαιρία.  Δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία. 

1-0 στο 41' ο Άρης με κεφαλιά του Μαραγκουδάκη 
Ο Άρης στο 41’  κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Παναγή με γέμισμα βρήκε το κεφάλι του Μαραγκουδάκη που με δύναμη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βεσελόφσκι. Ο ελλαδίτης πανηγύρισε έξαλλα το γκολ και πήγε στον πάγκο παίρνοντας φανέλα του μεγάλου άτυχου-τραυματία Σάκη Κύπρου για να του το αφιερώσει.  

Δοκάρι με Μεντζένοβιτς στο 56’
Ο Νικόλας Μαρτίδης έριξε στο παιχνίδι τον  Μεντζένοβιτς στη θέση του Πόλιανετς ώστε να δώσει ταχύτητα και φρεσκάδα στην επίθεση. Η κίνηση του αυτή έπιασε τόπο αφού η ομάδα έγινε πολύ πιο επικίνδυνη. Στο 56’ ο νεοεισελθόντας Μεντζένοβιτς μπήκε στη περιοχή και με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γιούσεφ δεν κατάφερε με τη σειρά του να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και έτσι η ευκαιρία έκανε φτερά.

Πίεσε και ισοφάρισε στο 64’ σε 1-1 με τον Νταμάχου!
Μη έχοντας άλλη επιλογή η Νέα Σαλαμίνα ξύπνησε, πίεσε για την ισοφάριση και τα κατάφερε. Στο 62’  έστειλε την προειδοποιητική βολή με τον Μακρίεφ μετά από κόντρα να βγαίνει εντελώς μόνος ωστόσο να μην μπορεί  να νικήσει τον Νουρεντινόφκσι.  Δύο όμως λεπτά αργότερα βρέθηκε η λύση για την ισοφάριση! Με ωραία του κίνηση ο Μπριζίτο ελευθερώθηκε και έδωσε στον Νταμάχου που από κοντά έκανε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς το 1-1. Έτσι, δημιουργήθηκαν ξανά νέα δεδομένα στο παιχνίδι. 

Πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 80’ με Καρώ!
Μετά το 60’ και έπειτα η Νέα Σαλαμίνα πήρε τον έλεγχο της αναμέτρηση αφού έδειχνε πιο διεκδικητική για το γκολ. Στο 80’ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να καταφέρει την ολική ανατροπή όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κορέιρα ο Καρώ  με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. 

Αγχωτικά τα τελευταία λεπτά…
Με το σκορ να είναι ρευστό τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά όλα έδειχναν θα κρίνονταν στο νήμα. Πάνω κάτω η μπάλα και καλύτερες τελευταίες στιγμές να ανήκουν στον Άρη. Συγκεκριμένα, στο 89’ με τον  Μεντζέντοβιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση και στις καθυστερήσεις σε σουτ του Φράγκου. Κάπως έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες σε συνέχεια των καλών του εμφανίσεων στην πρεμιέρα να μοιράζουν βαθμούς και εντυπώσεις. 

ΑΡΗΣ: Noυρεντινόφκσι, Χριστοφόρου, Μαραγκουδάκης, Νικολίτα, Ντοπάροφ, Παναγή (81' Φράγκος), Λεονάρντο, Πόλιανετς (52' Μεντζέντοβιτς), Νγκολόκ,  Γιούσεφ (69' Αουρέλιο), Ράντου

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Βοσκανιάν, Καρώ, Λεμέσιος(58' Κυπριανού), Μακρίεφ, Νταμάχου, Μανογιάν (89' Παπαδόπουλος), Γκράτσι, Μπριζίτο, Κορέιρα, Κάκκο (83' Σιαθάς)

KITΡΙΝΕΣ: -  / Καρώ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους  Παύλο Γεωργίου και Κυριάκο Κυριάκου.

**Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Γκαστόν Σανγκόι να μένει εκτός αποστολής λόγω θλάσης. 

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA