Μόισοφ και Ακοράν "έσπασαν" το σκληρό καρύδι! (φώτος)

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε απέναντι στον σκληροτράχηλο Ολυμπιακό όμως κατάφερε να φτάσει στην ουσία και να κερδίσει με 2-0, με γκολ του Μόισοφ στο πρώτο ημίχρονο και του Ακοράν στις καθυστερήσεις. Το www.kerkida.net ήταν στην ΑΡΕΝΑ...

Την ξελάσπωσε ο Μόισοφ

Η εικόνα του αγώνα ήταν από την αρχή όπως αναμενόταν... Κατοχή και συνεχής ανανεώση επιθέσεων από την ΑΕΚ, "μαζεμένος" ο Ολυμπιακός να αμύνεται μαζικά. Στο 2' ήρθε η πρώτη φάση με πλασέ του Τομάς να φεύγει λίγο έξω. Η συνέχεια δεν έφερε την κλασική ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να φτιάχνουν σε 2-3 περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ αλλά χωρίς ουσία.

Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε πολλά αφού η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ αμυνόταν πολύ καλά και δεν άφηνε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Μάλιστα στο 32' οι μαυροπράσινοι είχαν καλή στιγμή, με τον Σωτηρίου να πλασάρει και τον Πάμπλο να σώζει. Σ' εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός πήγε ν' ανέβει όμως οι γηπεδούχοι σκόραραν και τους "έκοψαν" τον αέρα... Στο 38' ο Χέφελ γέμισε με φάουλ και ο Μόισοφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ! To ημίχρονο "έκλεισε" με μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 44', όταν ένα σουτ του Νέλσον πήγε στο δοκάρι.

Αρκετές φάσεις και γκολ στο τέλος

Η "επανάληψη" ξεκίνησε πολύ καλά... Στο 49' ο Χίντι ήταν έτοιμος σε φάουλ του Τρισκόφσκι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χριστοφίδης με κεφαλιά ήταν για λίγο άστοχος. Ακολούθησαν δυο καλές προϋποθέσεις για την ΑΕΚ μέσα σε ένα λεπτό, με γυρίσματα στο 55' από Νέλσον και Τέτε που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Στο 58' ήταν ξανά η... σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει όμως στο 58' ο Σωτηρίου από κοντά δεν έπιασε καλό σουτ ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 61' ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νέλσον στον Πεχλιβάνη.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι απείλησαν δυο φορές σε δυο λεπτά, πρώτα στο 66' με σουτ του Τρισκόφσκι που απέκρουσε ο Χίντι και έπειτα με κεφαλιά του Μυτίδη στο 67' που ήταν λίγο άστοχη. Ο Χίντι στο 72' σταμάτησε το κοντινό σουτ του Τομάς ενώ στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χριστοφίδη στον Ισπανό επιτελικό.

Η συνέχεια έφερε και άλλες φάσεις για την ομάδα του Ιντιάκεθ (76' σουτ Μυτίδη, 80' κεφαλιά του ίδιου παίκτη) όμως το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν και έτσι το ενδιαφέρον διατηρήθηκε ως το τέλος. Συγκεκριμένα μέχρι το 91' όταν ο Ακοράν συνδυάστηκε με τον Τέτε και με σουτ έκανε το 2-0!

ΑΕΚ: Πάμπλο, Νέλσον, Μόισοφ, Αντωνιάδης, Λαμπάν, Xέφελ, Τομάς (79' Λαρένα), Κάσες, Τέτε, Τρισκόφσκι (66' Ακοράν), Φλοριάν (60' Μυτίδης)

Ολυμπιακός: Χίντι, Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Αντωνίου, Σεραφείμ (58' Μιγκελίτο), Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (69' Παντελή), Παχίπης (76' Μενελάου), Κάστρο, Τόρες

Kίτρινες: - / Τόρες, Πεχλιβάνης

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Νίκο Καλησπέρα - Ευαγόρα Ευαγόρου, τέταρτο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Μιχάλη Ιωάννου.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA