Πρώτη νίκη με... σπόντα! (Φώτος)

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο οι καλές φάσεις μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, η Ανόρθωση κατάφερε στο φινάλε να φτάσει στην νίκη επικρατώντας με 1-0 της Αλκής στο "Αμμόχωστος". Το γκολ ήρθε στο 87' όταν μετά από παράλληλο γύρισμα του Πράνιτς, η μπάλα χτύπησε σε Ιτούα και Στρατηλάτη και κατέληξε στα δίκτυα. Από... σπόντα δηλαδή!

Ισορροπημένο δεκάλεπτο

Ισορροπημένο το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον χώρο του κέντρου αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 9' είχαμε την πρώτη υποψία φάσης όταν Ντουγκλάο και Αρούς δεν συνεννοήθηκαν καλά, αλλά ο τελευταίο έδιωξε την τελευταία στιγμή με τα πόδια προ του Ντουβεντρού.

Κράτησε μπάλα αλλά...

Απ' το δεκάλεπτο και έπειτα, η Ανόρθωση κράτησε περισσότερο μπάλα στο κέντρο επιβάλλοντας τον ρυθμό της όμως οι προϋποθέσεις της σταματούσαν κυρίως στον Πάρπα που είχε σωστές και καίριες επεμβάσεις. Εικοσάλεπτο στο παιχνίδι και καμία ξεκάθαρη φάση...

Πρόβλημα και πρώτη κίνηση

Στο 30' ο Ρόνι Λέβι αναγκάστηκε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο. Ο Μπανταλόφσκι τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκάντσεφ να παίρνει την θέση του. Η αλλαγή αυτή έφερε και εσωτερικές κινήσεις, αφού ο τελευταίος πήρε θέση στην μεσαία γραμμή και στο δεξί άκρο της άμυνας οπισθοχώρησε ο Σεχού.

Πρώτο καλό σουτ

Έπρεπε να φτάσουμε στο 41' για να δούμε την πρώτη καλή τελική φάση στο παιχνίδι. Ο Παλάνγκα κινήθηκε από αριστερά συγκλίνοντας προς τα μέσα, έκανε το δεξί φαλτσαριστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Στρατηλάτη. Πρώτη η οποία ήταν και τελευταία για το πρώτο μέρος.

Διπλή κίνηση από Σάββα

Στο πρώτο μέρος, η Αλκή δεν μπόρεσε να απειλήσει τελειώνοντας το με μηδέν τελικές προσπάθειες. Γι' αυτό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Σάββας Δαμιανού προχώρησε σε διπλή κίνηση. Ιτούα και Τριμπό μέσα, Πάρπας και Μπιλάλ έξω σε μια προσπάθεια για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του.

Πρώτη απειλή με Τριμπό

Κακό ποιοτικά παιχνίδι και στην επανάληψη, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη ήρθε στο 65' και ήταν για λογαριασμό της Αλκής, με τον Τριμπό να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Αρούς.

Άλβες και Σισέ

Σταδιακά η Ανόρθωση και με την είσοδο του Αντρέ Άλβες έγινε πιο επιθετική, είχε κάποια καλά σουτ με τον Βραζιλιάνο και τον Σισέ, τα οποία όμως πέρασαν έξω. Φτάνοντας στο 80', το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0 χωρίς να υπάρχει η ομάδα που ασκούσε πίεση για το γκολ της νίκης.

Άνοδος Πράνιτς και 0-1!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ανόρθωση ήταν μόνιμα στο μισό της Αλκής, ψάχνοντας την... τρύπα για να φτάσει στο γκολ. Κάτι που πέτυχε στο 87', όταν  ο Πράνιτς ανέβηκε από αριστερά για μία ακόμα φορά, έκανε το παράλληλο γύρισμα η μπάλα χτύπησε αρχικά στον Ιτούα και στην συνέχεια στον Στρατηλάτη και κατέληξε στα δίκτυα για το 1-0, σκορ που ήταν και το τελικό και χάρισε στην Ανόρθωση την σπουδαία νίκη.

ΑΛΚΗ: Στρατηλάτης, Πάρπας (46'Ιτούα), Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Σεμέδο, Χαρής, Τιγκρουτζιά (82'Χαραλάμπους), Βασίλεφ, Πιεράτσι, Μπιλάλ (46'Τριμπό), Ντιακιτέ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Μπανταλόφσκι (30'Γκάντσεφ), Πράνιτς, Σίνλντενφελντ, Ντουγκλάο, Σεχού, Βίκτορ, Ράγιος, Σισέ (86'Αμπνουλαγιέφ), Παλάνγκα (66'Άλβες), Καμαρά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντουγκλάο - Πράνιτς.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου και Μάριο Δημητριάδη.

**Στα παιχνίδια της πρεμιέρας, η Αλκή επικράτησε με 1-0 του Εθνικού εκτός και η Ανόρθωση έμεινε στο 1-1 με την Νέα Σαλαμίνα εκτός.

**Αναγκαστική η αλλαγή του Μπανταλόφσκι με τον Γκάντσεφ λόγω τραυματισμού του πρώτου στο 30'.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA.