Πάτησε μπανανόφλουδα απέναντι στον μα(χ)ητικό Ολυμπιακό (φώτος)

Έκπληξη επιφύλαξε η εναρκτήρια αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και το Απόλλωνα να έρχονται ισόπαλοι 1-1.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού που στο πρώτο τους φετινό παιχνίδι άφησαν πίσω τους δύο βαθμούς, αν και μπήκαν δυνατά έμειναν πίσω στο σκορ στο 46’ με γκολ του Πεχλιβάνη. Στην επανάληψη αντέδρασαν και ισοφάρισαν στο 56’ με τον Ζάντερ όμως οι μαυροπράσινοι κράτησαν και πήραν την πολύτιμη ισοπαλία. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Αρχικά οι γηπεδούχοι στο 45’ με τον Παχίπη και στο 56’ οι φιλοξενούμενοι με τον Σαρδινέρο. 

Πιο επιθετικός και απαιτητικός ο Απόλλωνας
Όπως αναμενόταν οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση επιβάλλοντας το ρυθμό τους. Άσκησαν πίεση στους γηπεδούχους και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο κατέγραψαν δύο τελικές προσπάθειες.  Καλύτερη αυτών ήταν στο 4’ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό ο Ζάντερ από καλή θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω.  

Ανάλογο σκηνικό επιφύλαξε και η συνέχεια μιας και οι γαλάζιοι της Λεμεσού ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ ώστε να θέσουν τις βάσεις νίκης. Παρόλα αυτά με πολυπρόσωπη άμυνα οι ''μαυροπράσινοι'' έκλεισαν σωστά του χώρους μη αφήνοντας να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία τους. 

Κέρδισε μέτρα και παρ’ ολίγο αυτογκόλ 
Σταδιακά ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 24’ κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία όταν σε γύρισμα του Πεχλιβάνη ο Γιούστε στην προσπάθεια του να διώξει παρ’ ολίγο να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. 

Τα βρήκε σκούρα… 
Με τον Απόλλωνα να τα βρίσκει σκούρα μπροστά στην άμυνα του Ολυμπιακού σταδιακά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Αυτό βόλεψε σαφώς τους γηπεδούχους που κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, ενώ στο 36’ απείλησαν από στημένη φάση. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα. 

Δοκάρι με Παχίπη στο 45’!
Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Ολυμπιακός  είχε δοκάρι με τον Παχίπη.  Μετά  από γύρισμα του Μιγκελίτοο, ο επερχόμενος από Παχίπης έπανε το σουτ και σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάλε. 

Μετά την προειδοποίηση ΓΚΟΛ στο 46’ με Παχίπη
Ένα μόλις λεπτό μετά το δοκάρι-προειδοποίηση ο Ολυμπιακός κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Σε κόντρα επίθεση ο Κάστρο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Παχίπη που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βάλε γράφοντας το 1-0 σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο. Έτσι παρότι ο Απόλλωνας είχε την κατοχή στο εντυπωσιακό 72%(!)  πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το πάνω χέρι. 

Προσπάθεια αλλαγής σκηνικού, έξω Μαρτίνες και Ντα Σίλβα
Σε μια προσπάθεια ν’ αλλάξει το σκηνικό ο Σωφρόνης Αυγουστή προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο β’ μέρος βγάζοντας του Μαρτίνες και Ντα Σίλβα. Βάζοντας στις θέσεις του Σκέμπρι και Άλεφ ανακάτεψε την τράπουλα για να γίνει πιο γρήγορη επιθετικά η ομάδα.  

Παρόλα αυτά στο 51’ ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο β’ μέρος με τον Πεχλιβάνη με έξοχη μπαλιά να βρίσκει τον Καπαρτή όμως στην κεφαλιά που επιχείρησε από πολύ καλή θέση η μπάλα δεν βρήκε στόχο.

Ισοφάριση σε 1-1 με Ζάντερ στο 56’
Έστω και με περιπετειώδη τρόπο ο Απόλλωνας κατάφερε σε καθοριστικό χρονικό σημείο να πετύχει την ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα, στο 56’  μετά από σέντρα στην περιοχή ο Ζάντερ έπιασε την σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Χίντι. Κάπως έτσι ο αγώνας από ίση βάση πήρε νέο ενδιαφέρον…

Δοκάρι με ''κανονιά'' Σαρδινέρο στο 67’
Τεράστια ευκαιρία απώλεσε ο στο 67' ο Απόλλωνας για να κάνει την ολική ανατροπή με τον Σαρδινέρο από το ύψος του πέναλτι να κάνει το δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Χίντι. 

Οι γαλάζιοι που τα έδωσαν όλα στην επίθεση και άσκησαν έντονη πίεση στο 68’ δημιούργησαν νέα μεγάλη ευκαιρία με το Ζελάγια να κάνει το συρτό σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο έξω. 

Όλα για όλα για την ανατροπή…
Προ του φάσματος απρόσμενων βαθμολογικών απωλειών ο Απόλλωνας τα έδωσε όλα στην επίθεση στο τελευταίο 10λεπτο.  Έκλεισε τον Ολυμπιακό στο δικό του μισό γήπεδο και στο 82’ – 85’ δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες. Αρχικά με σουτ του Ζάντερ που η μπάλα κόντρα πέρασε κόρνερ και ακολούθως σε κεφαλιά του Πίττα. 

Ροκάνισε το χρόνο ο Ολυμπιακός και κέρδος ένας βαθμός
Με τον χρόνο να περνά και τον Ολυμπιακό να αμύνεται τίποτα δεν άλλαξε. Έτσι παρά την προσπάθειά του ο Απόλλωνας πάτησε μπανανόφλουδα στον Μακάρειο αφήνοντας δύο βαθμούς στο πρώτο του φετινό παιχνίδι.

Στην αντίπερα χαρά και ικανοποίηση στις τάξεις των  μαυροπρασίνων  που κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο απέσπασαν βαθμολογικό όφελος. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πουγιούκκας, Πεχλιβάνης (79' Σωτηρίου), Τεξέιρα, Κάστρο, Παχίπης, Σεραφείμ (63' Παντελή), Καπαρτής (60' Πολυκάρπου), Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Μαρτίνες (46' Άλεφ), Ντα Σίλβα (46' Σκέμπρι), Ζελάγια, Ζοάο Πέδρο, Ζάντερ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σαρδινέρο, Γιάκολις (85' Πίττας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σαμάρας  / Ζελάγια

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λεόντιος Τράττου, με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή και Γιώργο Σάββα. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4η): Εθνικός-Ολυμπιακός / Απόλλωνας-Ερμής  

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA