Ανατροπή με "show" Ντε Καμάργκο, Σαλάι και "υπογραφή" Ποτέ (φώτος)

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο 6' με τον Νταμάχου μετά από λάθος του Βάτερμαν όμως η συνέχεια ήταν καθαρά... γαλαζοκίτρινη. Οι πρωταθλητές όχι μόνο γύρισαν το ματς αλλά ανέβασαν το σκορ στο 1-4 και έκαναν ιδανική πρεμιέρα. Σαλάι, Ντε Καμάργκο (2) και Ποτέ τα γκολ των νικητών. Το www.kerkida.net ήταν στο "Αμμόχωστος"...

Λίγες φάσεις αλλά δυο γκολ

Τα πρώτα πέντε λεπτά έφυγαν χωρίς οτιδήποτε αλλά γρήγορα το ματς πήρε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού στο 6' η Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ με τον Νταμάχου μετά από "χοντρό" λάθος του Βάτερμαν: Ο Ολλανδός σε ελεύθερο χτύπημα έδωσε στον Μοράις που ήταν υπό πίεση, ο Πορτογάλος αμέσως του πάσαρε πίσω όμως εκείνος έκανε κακό κοντρόλ, ο Νταμάχου κέρδισε και σε κενή εστία έκανε το 1-0. Απ' την πλευρά του το ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη του τελική στο 9' όταν ο Σαλάι από πολύ πλάγια έπιασε το σουτ και η μπάλα πήγε έξω.

Απ' εκεί και πέρα ισοζυγισμένο το ματς χωρίς φάσεις για αρκετή ώρα. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν πολύ καλά, οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να γίνουν δημιουργικοί έτσι τα πρώτα 20 λεπτά έφυγαν δίχως άλλες ευκαιρίες. Η επόμενη ήρθε στο 23' μετά από ωραίο συνδυασμό και σουτ του Λάγο από πλάγια αριστερά, το οποίο έστειλε σε κόρνερ ο Βεσελόφσκι. Στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Σαλάι από το ύψος της περιοχής πήγε έξω. Αντίθετα, στην επόμενη του προσπάθεια ο Ούγγρος σκόραρε αφού στο 27' ισοφάρισε με κοντινό σουτ από πολύ πλάγια αριστερά, μετά από ωραία ασίστ του Ντε Καμάργκο με τακουνάκι.

Τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι το ημίχρονο... Το ΑΠΟΕΛ που πλέον έλεγχε το παιχνίδι έψαχνε τους διαδρόμους απέναντι στην "μαζεμένη" Σαλαμίνα η οποία πάντως κινδύνευσε ελάχιστα μετά την ισοφάριση.

Επανάληψη με "περίπατο" ΑΠΟΕΛ

Αρκετά καλά άρχισε το 2ο ημίχρονο, με τον Ζαχίντ στο 47' να αστοχεί με κεφαλιά και τον Ρέινολνς λίγο αργότερα να σουτάρει αλλά να μην απειλεί τον Βάτερμαν. Στο 55' τα δεδομένα στο μάτς άλλαξαν - ξανά υπέρ του ΑΠΟΕΛ - όταν ο Ζαχίντ μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Σαλάι και αυτός ανατράπηκε απ' τον Κορέια. Το πέναλτι "χτύπησε" ο Ντε Καμάργκο που με δοκάρι-μέσα έκανε το 1-2 (στο ξεκίνημα της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν οφσάιντ, στον Ζαχίντ).

Το γκολ δεν άλλαξε πολλά αφού οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να ελέγχουν απέναντι στη Σαλαμίνα που αδυνατούσε να οργανωθεί μεσοεπιθετικά. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 72' όταν ο Ορ γέμισε από αριστερά και ο Ντε Καμάργκο πρόλαβε τον Βεσελόφσκι στην έξοδο, σκοράροντας με κεφαλιά για το 1-3.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε εντελώς. Με τις δυο ομάδες να περιμένουν απλά την λήξη του ματς δεν φαινόταν πως θα είχαμε άλλο γκολ όμως ο Ποτέ είχε την ευκαιρία και δεν την έχασε. Στο 85' μπήκε στην περιοχή και με σουτ ανέβασε το σκορ στο 1-4.

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Γκράσι, Βοσκανιάν, Καρό (46' Κορέια), Μανογιάν, Πόλιανετς, Μπριτζίτο (64' Κάκκο), Νταμάχου, Σανγκόι (46' Ρέινολντς), Μακρίεφ

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Βούρος, Καρλάο, Ρουέδα, Λάγο, Φαρίας, Μοράις, Εμπεσίλιο, Σαλάι (76' Ποτέ), Ζαχίντ (64' Ορ), Ντε Καμάργκο (79' Αντωνίου)

Kίτρινες: Γκράσι, Σανγκόι / Bάτερμαν

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Δεύτερο γκολ για τον Τζόελ Νταμάχου στο πρωτάθλημα.

- Σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Ρόλαντ Σαλάι.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Σανγκόι απ' τον Ρέινολντς.

- Πρώτο γκολ για τον Ποτέ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Χαράλαμπο Χαραλάμπους, 4ο τον Κώστα Ψευδιώτη και παρατηρητή τον Ανδρέα Ξάνθου.

*** Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA