Τέσσερα τα γκολ, έξι οι βαθμοί... (φώτος)

Απέναντι σε έναν Ερμή που δεν μπήκε ποτέ στο ματς, η ΑΕΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να "καθαρίσει" και το 4-0 μέσα στο ΓΣΖ θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο ευρύ. Φλοριάν (2), Τρισκόφσκι και Μυτίδης σκόραραν και ανέβασαν την ομάδα τους, στους 6 βαθμούς. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Μονόλογος ΑΕΚ

Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκε η ομάδα του Ιντιάκεθ, που έφτιαξε 2-3 φορές στο πρώτο δεκάλεπτο τις προϋποθέσεις πατώντας περιοχή και πολύ σύντομα έφτασε και στην ουσία... Στο 9' ο Ακοράν από αριστερά "βρήκε" τον Φλοριάν, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

Το γκολ δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει και να ψάχνεται για δεύτερο γκολ... Στο 16' ένα σουτ του Ακοράν δεν προβλημάτισε τον Νόβακ ενώ στο 21' ο Ερμής έφτιαξε την πρώτη του φάση, με τον Κωνσταντίνου από διαγώνια αριστερά να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Αντίθετα, ο Φλοριάν στο 30' ήταν ξανά εύστοχος, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στο 0-2 με πανομοιότυπο τρόπο όπως στο πρώτο γκολ, με τον Τέτε να βγάζει την σέντρα-ασίστ αυτή τη φορά!

Εκεί ο Παναγιώτου έκανε διπλή αλλαγή για να ξυπνήσει την ομάδα του ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ουσιαστικά τελείωσαν όλα αφού ο Τρισκόφσκι "έγραψε" το 0-3 - και αυτός με κεφαλιά!

Ευκαιρίες και ένα γκολ

Με ευκαιρία για την ΑΕΚ ξανάρχισε στο ματς αφού στο 46' ο Ακοράν πλάσαρε από κοντά και ο Νόβακ έσωσε δύσκολα το τέταρτο γκολ. Πάντως ο ρυθμός ήταν πολύ αργός και ήταν λογικό με το σκορ στο 3-0. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 65' με τον Μυτίδη από κοντά εντελώς αμαρκάριστος, να στέλνει έξω την κεφαλιά. Δυο λεπτά αργότερα ο Τρουγιόλς "δοκίμασε" το πόδι του και ο Νόβακ έκανε την απόκρουση, όπως και στο κεφάλι του Τρισκόφσκι στο 68'.

Το ανέβασμα της ΑΕΚ έφερε και άλλη ευκαιρία στο 71' όταν ο Νόβακ με υπερπροσπάθεια έσωσε την κεφαλιά του Τρισκόφσκι και τελικά το γκολ που... μύριζε ήρθε στο 73' με συρτή μπαλιά του Τομάς και προβολή του Μυτίδη! Στο 82' ο Τομάς έφτασε πολύ κοντά και σε γκολ μετά την ασίστ αλλά μετά από ωραία προσπάθεια δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει ενώ στο 86' χάθηκε άλλη μια ευκαιρία όταν ο Μυτίδης πλάσαρε και αμυντικός του Ερμή έδιωξε πριν την γραμμή. Στο επόμενο λεπτό ήταν "σειρά" του Ακοράν ο οποίος πλάσαρε και ο Νόβακ με το πόδι έστειλε σε κόρνερ. Το ματς "έκλεισε" με τον Νόβακ στο 90' να μπλοκάρει το κοντινό σουτ του Τομάς από πλάγια θέση.

Ερμής: Νόβακ, Σανδραβέλης, Αριστοτέλους (30' Εμεγκάρα), Ιμερέκοφ, Ζαχάρια, Φρίμπονγκ (59' Γουίκς), Ταραλίδης (30' Νταμσέφσκι), Μαρτίνιουκ, Κωνσταντίνου, Τσούμου, Γκονσάλβες

ΑΕΚ: Πάμπλο, Τρουγιόλς, Χέφελ, Μουρίγιο, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα (76' Κάσες), Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι (72' Τομάς), Φλοριάν (46' Μυτίδης)

Κίτρινες: Ζαχάρια, Τσούμου, Φρίμπονγκ / -

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Φλοριάν απ' τον Μυτίδη.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Ιωάννη Λαζάρου. Τέταρτος ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή και παρατηρητής ο Πανίκος Καΐλης.

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy