Η Πάφος δεν αστειεύεται, 2-1 την Ομόνοια! (φώτος)

Η Πάφος αναδιοργανώθηκε πλήρως φέτος με στόχο να μείνει στην κατηγορία. Στις πρώτες δυο αγωνιστικές πήρε μόνο ένα βαθμό όμως το πρώτο "μπαμ" ήρθε κόντρα στην Ομόνοια, το βράδυ του Σαββάτου. Οι γηπεδούχοι όντας ιδιαίτερα αποτελεσματικοί κέρδισαν με 2-1 (Καμαρά, Γιάνζα πέναλτι) ενώ για τους πράσινους που έφτιαξαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, το γκολ του Ντέρμπισαϊαρ με το οποίο προσωρινά ισοφάρισαν, δεν ήταν αρκετό.Το www.kerkida.net ήταν στο Παφιακό...

Λίγες φάσεις, καλύτεροι οι πράσινοι

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, χωρίς να κυριαρχήσουν είχαν 2-3 στιγμές όπου θα μπορούσαν να σκοράρουν. Τα πρώτα 10 λεπτά έφυγαν "γρήγορα" χωρίς κάτι αξιόλογο και με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να οργανωθούν. Στην συνέχεια η Ομόνοια ανέβηκε και στο 15' έφτιαξε την πρώτη καλή φάση όταν ο Κανού πλάσαρε από διαγώνια δεξιά και ο Κόπριβετς έβγαλε δύσκολη απόκρουση. Στο 18' ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία όταν ο Ντομίγκεζ πρόλαβε και έδιωξε προ του Ντάρμπισαϊαρ πριν πιάσει την κεφαλιά εξ επαφής. Στο 21' ο Άγγλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ντομίγκεζ ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Κόπριβετς ήταν έτοιμος σε σέντρα-σουτ του Λεάντρο. Ο Αργεντινός στο 26' έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και δυνατό πλασέ όμως ο τερματοφύλακας της Πάφου έκανε την απόκρουση.

Κάπου εκεί τερματίστηκε και η υπεροχή του τριφυλλιού. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν καλύτερα, πλησίασαν αρκετές φορές την περιοχή του Παναγή όμως δεν απείλησαν καθόλου. Η Ομόνοια πλέον δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να οργανωθεί και το ημίχρονο "έκλεισε" με ένα άστοχο σουτ του Γιάνζα στις καθυστερήσεις.

Ευκαιρίες και τρία γκολ σε 17 λεπτά

Με απίστευτη τριπλή φάση για τους πράσινους ξανάρχισε το ματς... Στο 51' μετά από κόρνερ ο Κόπριβετς έβγαλε την κεφαλιά του Ματ, στο ριμπάουντ ο Λόπες εξ επαφής επίσης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σλοβένο ενώ στο... νέο ριμπάουντ ο Κανού μέσα στην μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά. Και αφού η Ομόνοια έχασε σημαντικές ευκαιρίες, η Πάφος την τιμώρησε στην πρώτη κλασική δική της. Στο 60' ο Μπρουλς γέμισε από δεξιά και ο Καμαρά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 1-0 με προβολή!

Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε η Ομόνοια ήταν ακίνδυνη αφού δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να επιτεθεί. Ωστόσο κατάφερε να απαντήσει άμεσα - στο 71' - όταν μετά από κάθετη του Άλεξ, ο Λόπες βρήκε ωραία τον Ντάρμπισαϊαρ που "φάτσα" με τον Κόπριβετς πλάσαρε για το 1-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρθήκαν για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η βροχή των γκολ συνεχίστηκε στο 77'... Ο Κοβαλένκο κέρδισε πέναλτι απ' τον Φαμπρίσιο και ο Γιάνζα κέρδισε τον Παναγή και έδωσε ξανά προβάδισμα στην Πάφο. Τρία λεπτά αργότερα ζήτησε και η Ομόνοια πέναλτι για χέρι του Χόριτς ενώ στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Λόπες έφυγε μόλις έξω. Ο Ισπανός βρέθηκε και στο 86' σε θέση βολής όμως τον πρόλαβε ο Χόριτς και με τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 93' οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια ευκαιρία όταν ο Κανού έκανε γέμισμα/σουτ από κοντά και ο Πογιέτ πάνω στην γραμμή έδιωξε.

Πάφος: Κόπριβιτς, Ντομίγκεζ, Χόριτς, Πογιέτ, Μπρουλς, Γκουλόν, Γκάμποβς (83' Κομπανί), Γιάνζα, Moστεφά, Ζαχαρίου (59' Καμαρά), Ντιούλ (74' Κοβαλένκο)

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Φαμπρίσιο (84' Κατελάρης), Γουίλιαμ, Μαργκάσα, Μαδούρο (46' Λόπες), Άλεξ, Κανού, Λεάντρο (74' Ζαρσίνιο), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ

Κίτρινες: Χόριτς, Μπρουλς, Κοβαλένκο / Δημητρίου, Άλεξ, Γουίλιαμ

- Διαιτητής ήταν o Ψευδιώτης Κώστας με βοηθούς τους Τούρο Δώρο - Ευαγόρου Ευαγόρα, τέταρτο τον Χριστοδούλου Κυριάκο και παρατηρητή τον Καϊλη Πανίκο.

***Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy