ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ στο Δασάκι (φώτος)

Μεγάλο διπλό για τον Ολυμπιακό εκτός έδρας κόντρα στον Εθνικό με την ομάδα της Λευκωσίας να επικρατεί με 2-1 και να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος με τον Τόρες στο 10ο λεπτό. Η απάντηση του Εθνικού ήρθε στο δεύτερο μέρος με τον Πιντσέλι στις αρχές του δευτέρου μέρους. Το παιχνίδι έκρινε ο Κάστρο στο 61ο λεπτό.

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο… 

Γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο Δασάκι. Ο Εθνικός ήταν αυτός που προσπάθησε να αιφνιδιάσει ωστόσο οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους οργανωμένη επίσκεψη στα καρέ του Μπογκαντίνοφ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 10ο λεπτό ο Σαμάρας σέντραρε από αριστερά με τον Τόρες να νικά κατά κράτος τον προσωπικό του αντίπαλο και με το κεφάλι να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού. Μάλιστα η ομάδα του Μιχαήλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 όμως το σουτ του Κάστρο στο 18΄χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπογκαντίνοφ. 

Ο Εθνικός Άχνας προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση όμως δεν έγινε απειλητικός… Φτάνοντας στο 35ο λεπτό του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να φτάσουν στην ουσία. Απεναντίας, ο Ολυμπιακός στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο όντας επικίνδυνος στην επίθεση. Σε μια από αυτές στο 41΄ ο Τόρες έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού έπειτα από σέντρα του Σαμάρα στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Δεύτερο ημίχρονο 

Ο Εθνικός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε στην δεύτερη του τελική να φτάσει στο 1-1 με τον Πιντσέλι. Οι γηπεδούχοι αρχικά στο 50΄ απείλησαν με τον Τσικάνσκι όμως η μπάλα στην προβολή του ποδοσφαιριστή πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο αρχηγός της ομάδας, Εντουάντο Πιντσέλι κατάφερε να κάνει το 1-1 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από συρτή παράλληλη σέντρα του Κιπιάνι. 

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 59ο λεπτό με τον Τόρες. Ο Μιγκελίτο σέντραρε από αριστερά με τον επιθετικό της ομάδας της Λευκωσία να σηκώνεται πιο ψηλά απ΄όλους και να στέλλει με κεφαλιά την μπάλα λίγο έξω. 

Κόντρα στην ροή χτύπησε ο Κάστρο! 

Κι΄ενώ ο Εθνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τον Κάστρο στο 61ο λεπτό. Ο Παχίπης βρήκε με ωραία πάσα των επιθετικό του Ολυμπιακού και αυτός με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ έγραψε το 2-1. 

Τα επόμενα λεπτά του γκολ βρήκαν τον Ολυμπιακό να κρατά την μπάλα, να ηρεμεί το παιχνίδι ρίχνοντας το τέμπο προκειμένου να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε. 

Στο 78ο λεπτό ο Φιλίποφ βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής του Ολυμπιακού όμως το σουτ του ήταν άστοχο και πέρασε έξω από την εστία του Χίντι. 

Ο Εθνικός με τον Γκαβρίλα έφτασε μια ανάσα από το 2-2 στο 81ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων στην περιοχή προσπάθησε με ανάποδο να νικήσει τον Χίντι όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του κίπερ του Ολυμπιακού.  

Δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90΄, ο Εθνικός με τον Αρέστη έχασε ακόμα μια ευκαιρία. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Χίντι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. 

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χάτζιαρος, Χαραλάμπους (67΄ Γκαβρίλα)  Ενέσκου (78΄ Αρέστη) Κυπριανού, Τσικάνσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Ντόβμπνια

Ολυμπιακός: Χίντι, Πουγιούκκας, Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (46΄ Σεραφείμ) Μιγκελίτο, Τόρες (90+3 Μενελάου) Κάστρο, Παχίπης (85΄ Καπαρτής) Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου 

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy