Σκόνταψε η Ομόνοια στο ΓΣΠ (φώτος)

Σ΄ένα παιχνίδι με τέσσερα γκολ και πολλές φάσεις, Ομόνοια και Αλκή μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά το τελικό 2-2 στο ΓΣΠ.

Η Αλκή προηγήθηκε δις στο σκορ όμως η Ομόνοια απάντησε σε ισάριθμες τις περιπτώσεις.  Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από τον Φαμπρίτσιο με εκτέλεση πέναλτι στο 86ο λεπτό. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο… 

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 18:00

Η πρώτη τελική ήταν για την Ομόνοια στο 4ο λεπτό. Οι αμυντικοί της Αλκής δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα με τον Ντάρμπισαϊαρ από πλάγια θέση να επιχειρεί ένα άστοχο σουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι πράσινοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 1-0 με τον Χριστοφή. Ο Τζαρζίνιο σέντραρε στην περιοχή όμως ο Πάρντο απέκρουσε κοντινό σουτ του κύπριου διεθνή. Το πρώτο 20λεπτο στο ΓΣΠ ολοκληρώθηκε με σουτ του Χριστοφή στο 17ο λεπτό όμως ο Ούρκο Πάρντο μάζεψε εύκολα. 

ΓΚΟΛ ο Φαμπρίτσιο Σιμόες

Στο 29ο λεπτό η Αλκή άνοιξε το σκορ με τον Φαμπρίτσιο Σιμόες. Ο επιθετικός της Αλκής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1 στο ΓΣΠ. Δύο λεπτά αργότερα ο Άλεξ Σοάρες έπιασε ωραίο σουτ για την Ομόνοια όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Ισοφάριση με Τζίμη 

Στο 37ο λεπτό η Ομόνοια ισοφάρισε το σκορ με τον Χριστοφή. Εξαιρετική σέντρα από τον Μαργκάσα, κεφαλιά ψαράκι από τον Χριστοφή και 1-1 για την Ομόνοια. 

ΞΑΝΑ γκολ η Αλκή

Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση η Αθάνατη πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ στο 44ο λεπτό. Ο Φραμπρίτσιο με σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Παναγή πετυχαίνοντας ακόμα ένα γκολ για το 1-2 στο στάδιο της πρωτεύουσας. 

Δεύτερο μέρος

Χωρίς κάτι ιδιαίτερο τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Η Ομόνοια μπήκε με διάθεση να πιέσει στα πρώτα δέκα λεπτά ενώ η Αλκή ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. 

Στο 56ο λεπτό η Αλκή παρολίγον να πετύχει και τρίτο γκολ μέσα στο ΓΣΠ όμως ο Παναγή έσωσε το σουτ του Ντουβεντρού. Ένα λεπτό αργότερα η Ομόνοια με τον Ράφα Λόπες έφτασε κοντά στο 2-2 όμως το σουτ του Πορτογάλου από πάσα του Αραούχο σταμάτησε στο δοκάρι του Πάρντο. 

Στο 61ο λεπτό η Ομόνοια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με τον Ματ όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Ο Άγγλος μπήκε με την μπάλα στα δίκτυα από την σέντρα του Χριστοφή όμως ο βοηθός ακύρωσε το τέρμα. 

Η φάση του ακυρωθέν γκολ της Ομόνοιας προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των ποδοσφαιριστών του Πάμπου οι οποίοι προσπαθούσαν να σπάσουν την άμυνα της Αθάνατης χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 

Στο 75ο λεπτό ο Ράφα Λόπες με κεφαλιά από κόρνερ, είδε τον Πάρντο να μαζεύει. Η Ομόνοια ανέβασε στροφές φτάνοντας από την μια ευκαιρία στην άλλη. Στο 77΄ ο Πάρντο είπε όχι σε σουτ του Μαργκάσα κρατώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ματ έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από σέντρα του Ρενάτο. 

Πέναλτι και 2-2

Η Ομόνοια ισοφάρισε το παιχνίδι από στημένη φάση. Συγκεκριμένα ο Ντιακιτέ ανέτρεψε τον Λόπες μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Φαμπρίτσιο στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 2-2. 

Στο 90+2 ο Γουίλιαμ έστειλε την μπάλα λίγο έξω με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 3-2 για την Ομόνοια. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα. 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Τζαΐλσον, Γουίλιαμ, Φαμπρίτσιο, Μαργκάσα, Άλεξ, Κατελάρης (56΄ Λόπες) Κανού, Χριστοφή, Ζαρσίνιο (73΄ Γκονζάλες) Ντάρμπισαϊαρ

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Πάρπας, Φραγκέσκου, Ντουβέντρου, Γουίλι (79΄ Ντριμπό) Τιγκρούτζια, Λοϊζίδης, Πιεράτσι, Σάντρο Σιμόες, Μπιλάλ, Ντιακιτέ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο  Γιώργος Νικολάου με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρζή και Χαράλαμπο Ξενοφώντος.

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η): ΟΜΟΝΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΛΚΗ-ΑΠΟΕΛ

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy