Την σκότωσε ένας δικός της… / Μεγάλη ερυθρόλευκη νίκη (φώτος)

Μεγάλη ερυθρόλευκη επιστροφή, κιτρινοπράσινος προβληματισμός.  Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε 1-0 της ΑΕΚ και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.  Σκόρερ του χρυσού όπως αποδείχθηκε γκολ στο 21’ ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης (αγωνίζεται δανεικός από την ΑΕΚ!!!).

Οι γηπεδούχοι που ήταν σαφώςαμυντικά βελτιωμένοι σε σχέση με τις τελευταίες βαριές τους ήττες έφτασαν τους 5 βαθμούς. Στην αντίπερα, δεύτερη σερί ήττα για τους φιλοξενούμενους που δεν έδειξαν αντίδραση μετά την 5άρα από την Ομόνοια.  

Προσπάθεια ελέγχου και επιβολής…
Με διάθεση και πάθος ξεκίνησαν οι δύο ομάδες τον αγώνα δείγμα του πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη μετά τις βαριές ήττες που δέχθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική.  Οι γηπεδούχοι θέλησαν με κοντινές-σίγουρες μεταβιβάσεις να ελέγξουν το ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την άλλη με κατοχή κτίζοντας παιχνίδι από πίσω έβγαιναν στην επίθεση. Ό,τι καλύτερο από πλευράς φάσεων ήταν μια καλή κεφαλιά του Ακοράν στο 4’ που μπλόκαρε σταθερά ο Βεσελόφσκι.   

Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι… 
Σταδιακά οι γηπεδούχοι ανέβηκαν και έγιναν πολύ πιο διεκδικητική επιθετικά.  Έκλεψαν αρκετές μπάλες και γυρόφερναν την αντίπαλη περιοχή ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. 

Την ''πλήγωσε'' ο δικός της δανεικός!!!
Ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης που αγωνίζεται δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα από την ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 21΄. Ναι, ναι καλά διαβάσατε... Μετά από εξαιρετική προσπάθεια έκανε το σουτ στη κλειστή γωνιά του Πάμπλο και η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα γράφοντας τα 1-0.  Στο γκολ έφερε ξεκάθαρη ευθύνη ο ισπανός τερματοφύλακας. 

ΔΟΚΑΡΙ με Τολεμές στο 26’ 
Στο 26’ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την άμεση αντίδραση-ισοφάριση.  Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Τολεμές έκανε το βολέ μέσα από τη περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε με δύναμη στο δοκάρι του Βεσελόφσκι. Κάπως έτσι η ευκαιρία έκανε φτερά για την ομάδα της Λάρνακας. 

Έπεσε ο ρυθμός μέχρι την ανάπαυλα... 
Παρά αρχική προσπάθεια ν’ αντιδράσει τα εναπομείναντα λεπτά πριν την ανάπαυλα δεν επιφύλαξαν κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς φάσεων.  Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και έτσι το σφύριγμα του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0. 

Καλύτερο μπάσιμο η ΑΕΚ στο β’ μέρος…
Μη έχοντας άλλη επιλογή από το να πιέσει για την ισοφάριση ώστε να διεκδικήσει ξανά τη νίκη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο β’ μέρος. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα κλείνοντας του χώρους μπροστά στην εστία της.  Καλύτερη φάση που αξίζει λόγου και ενημέρωσης  καταγράφηκε στο 49’  με τον Τολεμές να ευνοείται από κόντρες και να κάνει το σουτ ωστόσο ήταν αρκετά αδύναμο για να είναι επικίνδυνο. 

Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 73’ με Μπριζίτο 
Η ΑΕΚ είχε την φλύαρη υπεροχή (αρκετά αργή ανάπτυξη), όμως η είχε Νέα Σαλαμίνα τις ευκαιρίες. Ο Ιμανόλ έριξε όλα του επιθετικά όπλα στην προσπάθεια για την ισοφάριση, ωστόσο  αυτό ρίσκο είχε το τίμημά του αφού άφησε αρκετούς ανοικτούς χώρους για κόντρα επιθέσεις. Μάλιστα, στο 73’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν σε αντεπίθεση ο Μιντίκκης διένυσε αρκετά μέτρα, έδωσε στον Μπριζίτο για να κάνει το σουτ.   Σωτήρια ο Πάμπλο έδιωξε το κίνδυνο…  

Ευκαιρία στο 77’ με Ακοράν, σωτήρια ο Βεσελόφσκι
Με το  ενδιαφέρον να είναι στο ζενίθ το παιχνίδι πήρε ένα τρελό ρυθμό…  Στο 77’ η ΑΕΚ απώλεσε εξαιρετική ευκαιρία με τον Ακοράν να πιάνει το σουτ από μακρινή απόσταση και τον Βεσελόφσκι να διώχνει σωτήρια. 

Όλη η ΑΕΚ μπροστά για να σώζει το βαθμό...
Όλα για όλα τα έδωσε στην επίθεση η ΑΕΚ για να περιμαζέψει τον έναν βαθμό όμως μπροστά της βρήκε μια παθιασμένη Νέα Σαλαμίνα που αμυνόταν υποδειγματικά.  

Τελευταία φάση καταγράφηκε στο 93’  με τους γηπεδούχους να αγγίζουν το δεύτερο γκολ. 
Παρόλα αυτά το 1-0 παρέμεινε που αρκούσε για να φέρει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Γκράσι, Καρώ, Μιντίκκης, Βοσκανιάν (46' Κορέιρα), Ρείνολντς, Κούσουλος, Κυπριανού (64' Μπριζίτο), Ρόκε, Μανογιάν, Μακρίεφ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μόισοφ, Καταλά, Μουρίγιο, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς (71' Ρουσιάς), Χέφελ, Κάσες, Λαμπάν (61' Τέτε), Τολεμές (72' Μυτίδης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βοσκάνιαν, Ρόκε, Βεσελόφσκι / Χέφελ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκας, με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Μάριο Καλογήρου. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η): Απόλλωνας-Νέα Σαλαμίνα/ΑΕΚ-Ανόρθωση

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy