Ξεμπούκωσε ο Ερμής (φώτος)

Ο Ερμής πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας του Εθνικού με 2-0 στο ΓΣΖ. Τα τέρματα της αναμέτρησης πέτυχαν οι Τσίνα στο 66΄ και Εμεγκάρα στο 90+2. 

Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΖ

Πρώτο μέρος

Η πρώτη τελική ήταν για τον Ερμή και σημειώθηκε στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Θίο Γουίκς ήταν αυτός που πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Μπογκαντίνοφ και με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η απάντηση του Εθνικού ήρθε στο 15ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά το σουτ του Κιπιάνι απέκρουσε ο Αραμπατζής ενώ κανείς δεν βρέθηκε στην επαναφορά για να στείλει απλά την μπάλα στα δίκτυα. Στο 22΄ ήταν η σειρά του Ρόκατς να απειλήσει την εστία του Ερμή. Ο αμυντικός του Εθνικού, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Ο Χαραλάμπους ήταν ο πρωταγωνιστής σε ακόμα μια τελική για τον Εθνικό στο 24΄. Ο Φιλίποφ σέντραρε από δεξιά με τον νεαρό με κεφαλιά να βλέπει την μπάλα να φεύγει λίγο έξω. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ στο στάδιο ΓΣΖ. Ο Εθνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες με τον Ερμή να ανεβάζει στροφές στα τελευταία 10 δέκα λεπτά. Οι φτεροπόδαροι βρήκαν χώρους και με σουτ και οργανωμένες επιθέσεις προσέγγισαν την εστία του Μπογκαντίνοφ χωρίς ωστόσο να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. 

Δεύτερο μέρος

Πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος για τον Εθνικό. Ο Ρόκατς έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή μετά από κόρνερ όμως ο Πιντσέλι δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του στο δεύτερο δοκάρι και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Αργός ρυθμός και σχεδόν καθόλου ευκαιρίες στις δύο εστίες από εκείνο το σημείο και μέχρι το 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Ένα απευθείας φάουλ του Πιντσέλι στο 59΄ πέρασε δίπλα από την εστία του τερματοφύλακα του Ερμή.

ΓΚΟΛ ο Ερμής

Στο 65ο λεπτό ο Χαραλάμπους έφυγε απέναντι από τον Αραμπατζή όμως ο Χριστοφή τον πίεσε αναγκάζοντας τον να κάνει αδύναμο σουτ το οποίο κατέληξε στα χέρια του Ελλαδίτη τερματοφύλακα. Ένα λεπτό αργότερα και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ερμής άνοιξε το σκορ με τον Τσίνα. Ο ακραίος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων σέντραρε από πλάγια, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και πήγε στο πλεκτό του Μπογκαντίνοφ. Ένα λεπτό πριν το 70΄ ο Πατσέκο εκτέλεσε απευθείας φάουλ για τον Ερμή όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Στο 85ο λεπτό ο Γεωργιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τον Ερμή όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο με τον Μπογκαντίνοφ να διώχνει σε κόρνερ. 

Ότι δεν κατάφερε ο Γεωργιάδης το έκανε ο Εμεγκάρα στο 90+2. Μετά από αντεπίθεση, ο Γεωργιάδης έδωσε στον Εμεγκάρα και αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο ΓΣΖ. 

**Το κείμενο ανανεώνεται

Ερμής: Αραμπατζής, Ζακάρια, Ταραλίδης, Χριστοφή, Νταμτσέφσκι, Θεοδώρου (52΄ Γεωργιάδης) Μαρτίνιουκ, Σανδραβέλης (80΄ Ψάλτης) Γουίκς, Τσίνα, Εμεγκάρα

Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόκατς, Φιλίποφ, Σικάρσκι (83΄ Γκαβρίλα) Ντόβνια, Πιντσέλι, Κυπριανού, Παπαγεωργίου (83΄ Ηλία) Κιπιάνι (90΄ Ενέσκου) Χαραλάμπους

Κίτρινες: Εμεγκάρα, Αραμπατζής/Ντόβνια

* Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA

Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy