ΚΥΡΙΑ όμορφη και απλή μόνη στην κορυφή! (φώτος)

Δείχνοντας αποφασιστικότητα και σοβαρότητα στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση επικράτησε της Δόξας 2-0 στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη δράση της 5ης στροφής του πρωταθλήματος.  Έτσι, πλέον, εκμεταλλευόμενη και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς. 

Τα δύο γκολ της Κυρίας πέτυχε ο Βίκτορ (59’ – 69’).

ΔΟΚΑΡΙ η Δόξα στο 4’ 
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών, η Δόξα ήταν η ομάδα που δημιούργησε και απώλεσε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα (…και μάλιστα μεγάλη).  Στο 4’ ο Κιφουετί έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Αρούς να αποκρούσει ασταθώς και στην επαναφορά ο Ασαμόρα με δύναμη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Ξεκάθαρα η ομάδα της Κατωκοπιάς έδωσε χώρο στην Ανόρθωση ώστε να την κτυπήσει στις κόντρα αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενη κλεψίματα ή λάθος μεταβιβάσεις. 

Αντίδραση με μεγάλη ευκαιρία στο 8’ 
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ανόρθωση απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Ράγιος με εξαιρετική μπαλιά να βγάζει στην πλάτη της άμυνας σε πλεονεκτική θέση τον Σισέ.  Ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το διαγώνιο πλασέ όμως ο Γκρεμλ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. 

Γρήγορο ματς αλλά... 
Η συνέχεια μας επιφύλαξε ένα γρήγορο παιχνίδι με την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει μπροστά στις δύο εστίες. Η κατοχή ήταν στα πόδια των γηπεδούχων όμως οι φιλοξενούμενοι δεν τους επέτρεπαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.  Όλα αυτά με συμπλήρωση 38 λεπτών αγώνα. 

Πίεση και… ευκαιρία στο 44’ 
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Ανόρθωση αύξησε την πίεση της σε μια προσπάθεια να πετύχει ένα γκολ.  Καλύτερη της στιγμή ήταν στο 45’  όταν από σουτ του Παλάνκα ο Γκρεμλ απόκρουσε ασταθώς και ο Καμαρά από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα έξω. Έτσι, το σφύριγμα για την ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0. 

Δυνατό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος
Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά. Το καλό τους ξεκίνημα συνοδεύτηκε με τρεις τελικές προσπάθειες. Για την Ανόρθωση που ήταν σαφώς πιο επιθετική ήταν ένα καλό σουτ του Οικονομίδη (48’) και μια προβολή του Σίλντενφελτ (51’) που πέρασε παράλληλα έξω. Για τη Δόξα ήταν ένα σουτ με τον Σισοκό που κτύπησε σε σώματα και πέρασε έξω.  

1-0 στο 59’ με Βίκτορ
Η επιθετικότητα και η θέληση για γκολ της Ανόρθωσης έπιασε τόπο στο 59’. Μετά από αδράνεια στην άμυνα τα Δόξας, ο Παλάνκα έκανε το σουτ, ο Γκρέμλ απόκρουσε ασταθώς και ο Βίκτορ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0.  

2-0 στο 69’ ξανά με Βίκτορ με πάρε-βάλε Ράγιος
Η Ανόρθωση έδειξε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και στο 69’ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 69’ ο Ράγιος με εξαίρετη ατομική ενέργεια άδειασε την άμυνα της Δόξας και έδωσε έτοιμο γκολ πάρε-βάλε στον Βίκτορ για να γράψει από κοντά το 2-0 (δεύτερο προσωπικό).  Έτσι, οι γηπεδούχοι σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. 

Απόλυτος έλεγχος και προσπάθεια για τρίτο
Έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα η Ανόρθωση έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και με τον Ράγιος να είναι σε τρομερή μέρα δίνοντας συνεχώς μεταβιβάσεις στους κενούς χώρους  όλα έδειχναν πως δύσκολα θα μπορούσε κάτι ν’ αλλάξει πέρα από την επίτευξη και τρίτου γκολ. Όλα αυτά αφού και η Δόξα ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει την Κυρία να πανηγυρίζει τη νίκη που την φέρνει στους 13 βαθμούς με το πέρας 5 αγωνιστικών. 

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Πράνιτς (46' Μπανταλόφσκι), Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Σιβού, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Παλάνκα (82'  Άλβες), Σισέ, Καμαρά (68' Καλό)

ΔΟΞΑ: Γκρεμλ, Σισσοκό (62' Ζατλ), Μπα, Μουχτάρης, Κιφουέτι, Πικκόλι, Παπαφώτης (62' Ενιφούλ), Λεάντρο, Κένιντι, Ασαμόα, Σάντικ (78' Ντίλαν)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Κυριάκο Κυριάκου. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η): ΑΕΚ-Ανόρθωση/Δόξα-Άρης

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy