Ο ΚΑΠΑΡΤΗΣ "έκλεψε" τον βαθμό στο ΓΣΠ! (φώτος)

Η Ομόνοια κρατούσε το προβάδισμα του 1-0 από το γκολ του Λεάντρο (51΄) παρόλο που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες μέχρι και το 94΄ όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να "κλέψει" την ισοπαλία με κεφαλιά του Καπαρτή στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του αγώνα έπειτα από κακή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο

Α ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες για την Ομόνοια

Η Ομόνοια ξεκίνησε πιο δυνατά στο παιχνίδι καταφέρνοντας να επιβάλει τον ρυθμό της στο πρώτο δεκάλεπτο. Η πρώτη τελική για το τριφύλλι ήρθε στο 3ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Λόπες. Ο Πορτογάλος έπειτα από σέντρα από τον Μαργκάσα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λόπες συνεργάστηκε με τον Μαργκάσα όμως ο μέσος της Ομόνοιας επιχείρησε το σουτ όμως ο Χίντι μλόκαρε. Ακριβώς στο 10ο λεπτό του αγώνα, ο Άλεξ Σοάρες κάνει σουτ από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα κόντραρε στον Σαμάρα. Στο 14ο λεπτό ήταν σειρά του Ντάρμπισαϊαρ να απειλήσει. Ο Άγγλος μετά από σέντρα του Τζαρζίνιο έστειλε την μπάλα έξω με το κεφάλι. Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κανού συγκρούστηκε με τον Φελτχούιζεν με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Το ιατρικό επιτελείο της Ομόνοιας μπήκε εσπευσμένα στο γήπεδο όμως ο Βραζιλιάνος σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά. 

Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία έχασε η Ομόνοια στο 31΄ αφού ο Λόπες από εξαιρετική θέση στέλνει τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαρμπρίτσιο κέρδισε την κεφαλιά στέλνοντας την λίγο έξω. Οι χαμένες ευκαιρίες των πρασίνων συνεχίστηκαν με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Ράφα Λόπες ήταν και πάλι ο δράστης όμως οι κεφαλιές του στο 41΄και στο 45+1 πέρασαν έξω. 

Β΄ Ημίχρονο

Η Ομόνοια έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος με τον Λεάντρο. Ο Μαργκάσα πάτησε στο Αργεντίνο στο 50΄ όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω. 

Ένα λεπτό αργότερα ο Λεάντρο βρήκε στόχο κάνοντας το 1-0 για την Ομόνοια. Προηγήθηκε το σουτ του Κανού το οποίο αποκρούστηκε από τον Χίντι, η μπάλα πήγε στον Μαργκάσα ο οποίος γύρισε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Αργεντινός έκανε το 1-0. 

Στο 61ο λεπτό η Ομόνοια έχασε δύο ευκαιρίες να κάνει τα τέρματα της δύο. Αρχικά ο Λεάντρο έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο ίδιο λεπτό ο Ματ πήρε την μπάλα έπειτα από λάθος του Μενελάου, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. 

Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δέχτηκε το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει. Το πλάνο του Χρύση με προτεραιότητα στην άμυνα άλλαξε με τους μαυροπράσινους να προσπαθούν να βγουν από τα καρέ τους. Στο 66ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε σοβαρά με τον Τόρες. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων, μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο με σουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. 

Η Ομόνοια προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι ρίχνοντας το τέμπο της. Στο 77ο λεπτό ο Γουίλιαμ ολιγώρησε από πλεονεκτική θέση να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Χίντι. 

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Καπαρτή στο 94΄. Ο Κύπριος επιθετικός που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα. 

Ομόνοια: Φελτχούιζεν, Αραούχο, Μαργκάσα, Φαμπρίτσιο, Γουίλιαμ, Κανού (75΄ Μπρέβελντ) Σοάρες, Λεάντρο (88΄Αζίζ) Τζαρζίνιο, Λόπες (69΄Μαντούρο) Ντάρμπισαϊρ

Ολυμπιακός: Χίντι, Αντωνίου, Σαμάρας, Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Πολυκάρπου, Τεξέιρα, Κάστρο (76΄Καπαρτής) Πεχλιβάνης, Παχίπης (56΄Μενελάου) Τόρες

Κίτρινες: Λεάντρο, Φαμπρίτσιο/Αντωνίου

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος

4ος Διαιτητής: Νεοφύτου Νεόφυτος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy