Ο Λεόνσο είχε το κλειδί (φώτος)

Ένα γκολ του Ντε Λεόνσο ήταν αρκετό για την ΑΕΛ για να φύγει με το διπλό από το Δασάκι σ΄ένα μέτριο σε θέαμα παιχνίδι. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ κατάφερε να σκοράρει στο 71΄ έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μπενίτεζ μοίρασε ωραία στον συμπαίκτη του ο οποίος δεν αστόχησε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ πετυχαίνοντας το δεύτερο του γκολ στο πρωτάθλημα.

To kerkida.net ήταν στο Δασάκι

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο καταφέρνοντας να φτιάξει την πρώτη της ευκαιρία στο 7ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα έμεινε στην μικρή περιοχή του Μπογκαντίνοφ ο οποίος έδιωξε στο εξ επαφής σουτ του Μιτρέα. Το πρώτο 20λεπτο στο Δασάκι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΛ να έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ξανά την αντίπαλη εστία. Από την άλλη, ο Εθνικός προσπάθησε κυρίως από αριστερά με τον Κιπιάνι να πατήσει περιοχή. Φτάνοντας στο 35ο λεπτό ο Φιντέλις απείλησε με κεφαλιά τον Μπογκαντίνοφ όμως η μπάλα από την σέντρα του Αβραάμ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του κίπερ της Άχνας. 

Κι΄ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, ο Αβραάμ έπιασε ένα ξαφνικό συρτό σουτ στο 41΄ λίγο έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πήγε στη εξωτερική πλευρά των δικτύων. 

B΄ Ημίχρονο

Τίποτα ιδιαίτερο στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους. Χαμηλό τέμπο στο Δασάκι με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσεγγίσουν τις δύο εστίες. Ο Χαραλάμπους έπιασε την κεφαλιά στο 56΄ μετά από κόρνερ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βοζίνια. 

Κι ενώ ο ρυθμός του αγώνα ήταν πάρα πολύ αργός, η ΑΕΛ κατάφερε να σπάσει την άμυνα του Εθνικού και να ανοίξει το σκορ με το Ντε Λεόνσο στο 71΄. Ο Μπενίτεζ έδωσε στον συμπαίκτη του μπαλιά λουκούμι και αυτός δεν λάθεψε απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ για το 1-0 της ΑΕΛ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πιντσέλι έπιασε δυνατό σουτ όμως ο Βοζίνια μάζεψε εύκολα. Η αντίδραση του Εθνικού στο γκολ της ΑΕΛ ήρθε με την συμπλήρωση του 90λέπτου. Ο Χαραλάμπους έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως ήταν άστοχη.  

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόκατς, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χαραλάμπους, Κυπριανού (79΄ Κωνσταντίνου) Σικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου (90΄ Ηλία) Ντόβνια

ΑΕΛΒοζίνια, Λαφράνς, Μιτρέα, Αϊρόσα, Σίλβα, Φιντέλις Σάσι, Αλνταϊρ, Αβραάμ (75΄Σάσι) Ηλία (62΄Μπενίτεζ) Ντε Λεόνσο (90΄Αρουαμπαρένα)

Κίτρινες: Ρόκατς/Σάσι

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy