Με Ποτέ και Ντε Καμάργκο... έπιασε δεκάρι (φώτος)

Το ΑΠΟΕΛ δεν έκανε την φοβερή εμφάνιση κόντρα στην Δόξα, όμως έφτιαξε 4-5 καλές φάσεις, πέτυχε δυο γκολ και έφτασε σε μια "επαγγελματική" νίκη με 2-0.  Ποτέ στο πρώτο μέρος και Ντε Καμάργκο στο δεύτερο, σκόραραν για τους νικητές που ανέβηκαν στους 10 βαθμούς. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΖ...

Ευκαιρίες και γκολ το ΑΠΟΕΛ

Το ματς ήταν ισοζυγισμένο στα πρώτα 15 λεπτά, με την ομάδα του Δώνη να έχει ελαφρώς την κατοχή. Ένα σουτ του Φαρίας στο 2' πήγε λίγο ψηλά ενώ στο πρώτο 10λεπτο είχε και η Δόξα δυο μακρινά σουτ με Κιφουέτι και Ιωάννου, που πήγαν έξω.

Σταδιακά το ΑΠΟΕΛ άρχισε να κερδίζει μέτρα όμως κόντρα στην καλά οργανωμένη Δόξα, ήταν εντελώς ακίνδυνο στο πρώτο 20 λεπτα. Απ' εκεί και πέρα η εικόνα άλλαξε... Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 22' όταν ο Βούρος έκανε το πλασέ και ο Γκρεμσλ έστειλε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 26' και πάλι με ακραίο αμυντικό απείλησαν οι τυπικά γηπεδούχοι αφού ο Νεκτάριος μπήκε στην περιοχή και σούταρε όμως ο Γκρεμσλ απέκρουσε ξανά. Στην τρίτη ευκαιρία βρέθηκε επιθετικός στο τελείωμα και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα... Ο Ποτέ στο 30' κινήθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς της Δόξας, ο Ζαχίντ τον βρήκε με ωραία κάθετη και αυτός πλάσαρε για το 1-0!

Το γκολ δεν άλλαξε απολύτως τίποτε... Το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει την κατοχή (έκλεισε το 1ο μέρος με 62%), η Δόξα συνέχισε να αμύνεται και το ημίχρονο βρήκε τις δυο ομάδες στο δίκαιο 1-0, χωρίς άλλες ευκαιρίες.

Κακό παιχνίδι, καθάρισε ο Ντε Καμάργκο

Αργός ο ρυθμός με την επιστροφή στο γήπεδο... Η Δόξα αδυνατούσε να ανέβει και να γίνει επικίνδυνη και το ΑΠΟΕΛ ήταν προβλέψιμο στην ανάπτυξή του. Στο 60' ωστόσο ο Ποτέ θα μπορούσε να "σκοτώσει" το ματς αλλά αστόχησε με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αλωνεύτη. Τέσσερα λεπτά πιο μετά χάθηκε άλλη μια ευκαιρία, με τον Φαρίας να σουτάρει από πλάγια δεξιά, την μπάλα να χτυπά σε αμυνόμενο και να φεύγει μόλις κόρνερ. Από την άλλη η Δόξα στο 66' απείλησε με φάουλ του Γκόμες που πήγε έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Κιφουέτι έφυγε κάθετα και πλάσαρε από πλάγια τον Βάτερμαν, όμως το σουτ κόντραρε και πήγε κόρνερ.

Κάπου εκεί σταμάτησαν οι καλές φάσεις για αρκετή ώρα... Με το σκορ στο 1-0, η Δόξα το πίστεψε και ανέβηκε ψηλά, έχοντας κατοχή. Αδυνατούσε, όμως, ν' απειλήσει το ΑΠΟΕΛ που μπορεί μεσοεπιθετικά να ήταν κάκιστο για ένα εικοσάλεπτο αφού δεν μπορούσε να οργανωθεί, όμως μεσοαμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το 1-0. Έτσι όταν στο 86' ο Ντε Καμάργκο βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Εμπεσίλιο, με κεφαλιά έκανε το 2-0! Δυο λεπτά αργότερα ο Βάτερμαν έκανε δύσκολη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Κάστρο και κάπου εκεί η... τελετή έλαβε τέλος με τους γαλαζοκίτρινους να πιάνουν την Δόξα στους 10 βαθμούς.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ρουέδα, Νεκτάριος, Μοράις, Φαρίας, Σόουζα (68' Εμπεσίλιο), Ζαχίντ, Αλωνεύτης (75' Μακρής), Ποτέ (78' Ντε Καμάργκο)

Δόξα: Γκρεμσλ, Ρεδόνδο, Γουίλσον, Ιωάννου (78' Μπα), Πίντο, Πουτζιουρής, Ενινφούλ, Γκόμες (78' Κάστρο), Παπαφώτης, Ενγκουενέ (56' Κυριάκου), Κιφουέτι

Κίτρινες: - /  Ρεδόνδο (27'), Γκόμες (66')

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

- Στα τρία γκολ στο πρωτάθλημα ο Ντε Καμάργκο.

- Δεύτερο γκολ για τον Ποτέ στο πρωτάθλημα.

- Διαιτητής ήταν ο Τιμόθεος Χριστοφή με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Χρίστο Ε. Χρίστου. Τέταρτος ο Χρίστος Κωνσταντίνου και παρατηρητής διαιτησίας ο Μιχάλης Ιωάννου.

- Ο αγώνας έγινε στο ΓΣΖ λόγω επανασποράς του ΓΣΠ

- Ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ από τον Αθλητικό Δικαστή από την περσινή περίοδο. Το παρακολούθησαν συνταξιούχοι, άτομα σε τροχοκάθισμα και παιδιά με τις μητέρες τους.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy