ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ματς και… "Χ" (φώτος)

Σ΄ένα δραματικό παιχνίδι με 15λεπτη διακοπή, εντάσεις και αποβολή (απευθείας κόκκινη στον Σιβού), Ανόρθωση και Απόλλωνας έμειναν στο 1-1 στο ντέρμπι του Αντώνης Παπαδόπουλος. Ο Μάγκλιτσα άνοιξε το σκορ για τον Απόλλωνα στο 17΄, απάντησε με Σίλντενφελντ η Κυρία (71΄) η οποία αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο και κάτι. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο 

Παιχνίδι κέντρου παρακολουθήσαμε στο πρώτο δεκάλεπτο στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ανόρθωση και Απόλλωνας δίνοντας πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή προσπαθώντας να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό. Χαρακτηριστικό αυτού ότι μετά από δέκα λεπτά αγώνα δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστική φάση. Η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 13ο λεπτό και ήταν για την Ανόρθωση. Ο ακραίος επιθετικός της Κυρίας, μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έκανε το σουτ όμως ο Βάλε έδιωξε σωτήρια με το πόδι την μπάλα.

Πρώτη επίθεση και… ΓΚΟΛ 

Ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του Αρούς στο 17ο λεπτό. Έπειτα από λάθος των κεντρικών αμυντικών της Κυρίας, ο Ντα Σίλβα έκλεψε την μπάλα δίνοντας παράλληλα στον Μάγκλιτσα ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-1. 

Η Ανόρθωση προσπάθησε να κρατήσει μπάλα και να επιβληθεί του αντίπαλου από το σημείο του 0-1 κι΄έπειτα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Όλα αυτά κι ενώ είχε συμπληρωθεί το ημίωρο στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 

Λίγα λεπτά πριν την συμπλήρωση του 40΄ είχαμε διακοπή στο παιχνίδι καθώς ο Σιβού δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να υπάρξει ξέσπασμα στην εξέδρα της Ανόρθωσης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το σχετικό σχέμα.   

Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 15λεπτη διακοπή. Στο 57ο λεπτό ο Σισέ ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα μέσα στην περιοχή όμως ο Λεόντιος Τράττος υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Βαλε. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την συμπλήρωση 62 λεπτών. 

Δεύτερο μέρος

Η Ανόρθωση προσπάθησε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους να επιβάλει τον ρυθμό της όμως αυτό ήταν δύσκολο λόγο και του αριθμητικού της μειονεκτήματος. Από την πλευρά του ο Απόλλωνας κλείνοντας καλά τους χώρους έλεγχε το παιχνίδι κι ενώ είχαμε φτάσει στο 64΄. 

ΓΚΟΛ και… 1-1

Η Ανόρθωση κατάφερε από στημένη φάση να ισοφαρίσει το παιχνίδι με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός έπειτα από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 70΄. 

Η Ανόρθωση με την πάροδο των λεπτών προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις και να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Από την άλλη ο Απόλλωνας αν και είχε αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Στο 88΄ ο Μαρτίνες σέντραρε από αριστερά, η μπάλα έμεινε στην περιοχή, ο Μάγλίτσα έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε στον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Αυτή ήταν η μόνη αξιόλογη φάση για τον Απόλλωνα λίγα λεπτά πριν το 90’. Ένα κόρνερ στο 92΄για τους φιλοξενούμενους πέρασε ανεκμετάλλευτο με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 

Ανόρθωση:Αρούς, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Μπανταλόφσκι, Σίβου, Ράγιος, Βίκτορ, Οικονομίδης (Πηλέας) Σισέ, Αράζ, Καμαρά (53΄ Καλό)

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Σαντάνα, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σακέτι, Άλεφ, Ντα Σίλβα (71΄ Μαρτίνεζ) Γιάκολις (76΄ Ζελάγια) Σαρδινέρο (57΄ Σκέμπρι) Μαγκλίτσα

Κίτρινες: Μπανταλόφσκι/Πιτιάν, Σπόλιαριτς, Πέδρο, Ρομπέρζ

Κόκκινες: Σιβού

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy