Μεγάλο ΔΙΠΛΟ η ουσιαστική Αλκή (φώτος)

Σ’ ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες, τρία δοκάρια και τρία γκολ η Αλκή επικράτησε στο Μακάρειο στάδιο του Ολυμπιακού με 3-0.  Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση πέτυχαν οι Φαμπρίσιο στο 25’ με πέναλτι, Σεμέδο στο 63’ και Ντουβεντρού στο 93’ .

Με την επιτυχία της αυτή η Αθάνατη έφτασε του 9 βαθμούς με το πέρας επτά αγωνιστικών. 

Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες όμως οι φιλοξενούμενοι με έξυπνη τακτική είχαν την ουσία. Mεγάλος ο πρωταγωνιστής ο Ούρκο Πάρντο που κράτησε ανέπαφη την εστία του με καίριες επεμβάσεις. 

Να σημειωθεί ότι η Αλκή είχε δοκάρι στο 18’ με τον Φαμπρίσιο, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δύο (40’-61’) με τους Πεχλιβάνη και Τόρες. 

Καλό ξεκίνημα… 
Με διάθεση να επιβάλουν νωρίς το ρυθμό τους ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες. Αμφότερες έδωσαν ταχύτητα  θέλοντας να γίνουν επικίνδυνες. Καλύτερη όμως στιγμή καταγράφηκε στο 6’ για τους γηπεδούχους όταν μετά από βαθύ γέμισμα ο Σαμάρας δεν πρόλαβε από πλεονεκτική θέση να κάνει την κεφαλιά. 

ΔΟΚΑΡΙ με Φαμπρίτσιο με 18’ 
Σταδιακά η Αλκή ισορρόπησε το παιχνίδι ενώ μάλιστα στο 18’ είχε και δοκάρι. Ο Λοϊζίδης έκανε την σέντρα  και ο Φαμπρίτσιο με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χίντι. 

0-1 στο 25’ η Αλκή με πέναλτι του Φαμπρίσιο
Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αβραάμ από τον Χίντι που βγήκε καθυστερημένα να διώξει την μπάλα. Ο διαιτητής που ήταν κοντά έδειξε αμέσως παράβαση. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Φαμπρίσιο που με ψυχραιμία άνοιξε το σκορ. Έτσι δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι.  

Αντίδραση και δύο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή  τονΤόρες
Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πίεσε την Αλκή για την ισοφάριση. Η αγωνιστική του άνοδος συνοδεύτηκε από δύο μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Τόρες.  Αρχικά στο 31’ να πιάνει την κεφαλιά και τον Πάρντο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ και στο ακολούθως στο 35’  όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά από τη μικρή περιοχή με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα  μόλις έξω.

ΔΟΚΑΡΙ στο 40’ ο Ολυμπιακός με Πεχλιβάνη
Παρά τις χαμένες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε αφού συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 40’ έφτασε πιο κοντά από ποτέ για να τα καταφέρει όταν μετά από  σέντρα του Παχίπη ο Πεχλιβάνης έκανε το σουτ στην κίνηση σουτ ο Πάρντο κατάφερε με υπερένταση να ακουμπήσει όσο χρειαζόταν την μπάλα ώστε να μην καταλήξει στα δίκτυα αλλά στο κάθετο δοκάρι.  

Συνέχισε όπως τελείωσε το πρώτο… 
Με το ρυθμό και τη διάθεση που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και το δεύτερο ο Ολυμπιακός αφού όντας πίσω στο σκορ δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί.  Παρόλα αυτά πέρα από συνεχή κατοχή δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Από την άλλη η Αλκή με έχοντας το προβάδισμα θέλησε να διαχειριστεί το ρυθμό. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 57 λεπτών αγώνα.  

ΔΕΥΤΕΡΟ δοκάρι για Ολυμπιακό στο 61’
Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και ενός λεπτού ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Πιο συγκεκριμένα, ο Τόρες μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πεχλιβάνη έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο. 

Κόντρα αντεπίθεση και 0-2 στο 63’ με Σεμέδο
Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες η Αλκή όμως την ουσία που είναι το γκολ. Στο 63’ μετά από αντεπίθεση ο Λοϊζίδης έκανε την μπαλιά,  ο Χίντι έκανε άστοχη έξοδο και η μπάλα στρώθηκε στον ανενόχλητο Σεμέδο που προ κενής εστίας διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενουμένων. 

Κράτησε ο Πάρντο το σκορ ασφαλείας… 
Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την μείωση όμως ο Ούρκο Πάρντο κράτησε το μηδέν για την Αλκή με εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Πεχλιβάνης από πλεονεκτική θέση έκανε την προβολή όμως Πάρντο έδειξε την κλάση του. 

Κερασάκι στην τούρτα με 0-3 στο 93’ 
Στην τελευταία φάση του αγώνα και με τον Ολυμπιακό όλο στην επίθεση η Αλκή πέτυχε και τρίτο γκολ καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Ντουβεντρού με πλασέ από πάσα του Τιγκρουτζιά απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.  Κάπως έτσι η Αθάνατη πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα.  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χίντι, Πολυκάρπου (79′ Παντελή), Παεχλιβάνης, Μικελίτο, Τόρες, Κάστρο, Παχίπης (65' Καπαρτής), Σαμάρας, Χριστοφίδης, Αντωνίου, Σωτηρίου

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Θεοχάρους, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού, Αβραάμ (78' Χαραλάμπους), Σεμέδο, Τιγκρουτζιά, Ιτουά, Λοϊζίδης, Φαμπρίσιο, Ντιακιτέ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Ανδρέα Μιχαηλίδη. 

**Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε για λογαριασμό της Αλκής ο Φαμπρίσιο.

**Τα 37 χρόνια ζωής έκλεισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού  Ίσλι Χίντι ανήμερα του αγώνα.  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφίδης / Λοϊζίδης, Σεμέδο, Φραγκέσκου

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy