Ο Άλεξ με γκολάρα "ξεκλείδωσε" το τρίποντο (φώτος)

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του ματς με τον Άρη, έχασε αρκετές ευκαιρίες και τελικά χρειάστηκε μια γκολάρα απ' τον Άλεξ Ντα Σίλβα με χτύπημα φάουλ (67') για να πάρει το τρίποντο με 1-0. Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Φάσεις χωρίς... γκολ ο Απόλλωνας

Η ομάδα του Αυγουστή ξεκίνησε πιο επιθετικά και στο 12' είχε την πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια, με σουτ του Σακέτι που πήγε έξω ενώ στο 14' ο Ζελάγια μετά από ενέργεια του Νικολίτσα, παρολίγο να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθεια του να απομακρύνει. Ο Αργεντινός στο 17' είχε και την πρώτη του καλή στιγμή αλλά η κεφαλιά του πήγε έξω ενώ στο 19' ο Παπουλής σούταρε εκτός περιοχής και ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε δύσκολα.

Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε κάτι αφού οι τελικές προσπάθειες συνέχισαν για τον Απόλλωνα όμως το γκολ που ήθελαν οι γαλάζιοι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήρθε... Στο 26' ο Παπουλής αστόχησε με κοντινή προβολή, όπως και ο Ζελάγια στο 37' με κοντινή κεφαλιά και ο Άλεξ στο 39' με μακρινό σουτ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με 63% κατοχή και 13 τελικές προσπάθειες (4 στο στόχο) αλλά χωρίς γκολ.

Ο Άλεξ έδωσε την λύση

Καθόλου διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο... Ο Απόλλωνας είχε κατοχή και πίεζε για το γκολ και στο 53΄ο Παπουλής αστόχησε με πλασέ ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Νουρεντινόσκι έβγαλε πολύ δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Μάγκλιτσα. Τελικά το... λογικό με την εικόνα του αγώνα έγινε αφού στο 67' η ομάδα του Αυγουστή έφτασε στο γκολ με φοβερό χτύπημα φάουλ από πολύ μακριά με σκόρερ - ποιό άλλο - τον Άλεξ! Μάλιστα στο 73' ο Παπουλής θα μπορούσε να "τελειώσει" το ματς όμως ο Νουρεντινόσκι απέκρουσε ξανά, το κοντινό σουτ, όπως και στο 81' στην προσπάθεια του Σαρδινέρο. Από την άλλη ο Άρης που δεν απείλησε σχεδόν καθόλου σε όλο το ματς, είχε στο 88' καλή στιγμή με φάουλ του Φράγκου που ο Βάλε απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού (59' Πέδρο), Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Άλεφ, Μαρτίνες (61' Μάγκλιτσα), Άλεξ, Παπουλής (77' Σαρδινέρο), Ζελάγια

Άρης: Νουρεντινόσκι, Μουλόπουλος, Λεονάρντο, Ράντου, Χριστοφόρου, Παναγή, Γιούσεφ (61' Ενγκολόκ), Ντροπάροφ, Φράγκος, Νικολίτσα (74' Αλέξε), Πάγκαλος (79' Ιονίτσα)

Κίτρινες: Βάλε / Πάγκαλος, Χριστοφόρου, Παναγή, Ενγκολόκ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άλεξ Ντα Σίλβα.

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή - Κυριάκο Κυριάκου (Λ/κα), τέταρτο τον Τιμόθεο Χριστοφή και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της ΒΕΤ ΟΝ ALFA. Τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy