Είχε δοκάρια, χαμένο πέναλτι, βροχές αλλά ΟΧΙ γκολ (Φώτος)

Σε ένα παιχνίδι που υπήρχε χαμένο πέναλτι, υπήρχαν φάσεις, υπήρχαν δοκάρια, υπήρχε μπόλικη βροχή, δεν υπήρχαν γκολ. Ανόρθωση και Πάφος έμειναν στο ισόπαλο 0-0 στο «Αντ. Παπαδόπουλος», αποτέλεσμα που αφήνει ικανοποιημένη την Παφιακή ομάδα, αφού είδε την «Κυρία» να κυριαρχεί και να έχει δύο δοκάρια με Ράγιος (χαμένο πέναλτι στο δοκάρι) και Σίντενφελντ.

Καλός ρυθμός, χωρίς φάσεις

Χωρίς κάτι αξιόλογο κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Η Πάφος δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, πήρε μπάλα και αναπτύχθηκε από τον κεντρικό άξονα κυρίως, κάτι που βοήθησε το παιχνίδι με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω, αλλά χωρίς κάποια καλή τελική προσπάθεια στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Πρώτη φάση με Άλβες

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Στο 22’ είχαμε την πρώτη σπουδαία φάση του αγώνα, με τον Πράνιτς να ανεβαίνει από αριστερά και να κάνει το γύρισμα στον Άλβες που πλάσαρε με το δεξί εντός περιοχής αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Ξανά απειλή

Απ’ το εικοσάλεπτο και έπειτα η Ανόρθωση πήρε την κατοχή της μπάλας και επέβαλε τον ρυθμό της, γυροφέρνοντας έξω απ’ την περιοχή του Κόπριβετς. Στο 27’ απείλησε ξανά με γκολ, όταν ο Ράγιος πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αράζ, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το κοντρόλ όμως το σουτ του κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

Δύσκολα ο Κόπριβετς

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και να ψάχνουν το γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Επόμενη καλή φάση ήταν αυτή στο 33’ με τον Αράζ από δεξιά εντός περιοχής να κάνει το σουτ με το αριστερό, τον Κόπριβετς να αποκρούει ασταθώς και τους αμυντικούς να διώχνουν τον κίνδυνο. 

Βροχές και... τέλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου… άνοιξαν οι ουρανοί. Δυνατή βροχόπτωση, κάτι που δυσκόλευε πάρα πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος, ήταν το σουτ του Παλάνκα στο 45’ που κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 0-0.

Δύσκολο για μπάλα...

Η δυνατή βροχή αύξησε τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Με την έναρξη του β’ μέρους, η μπάλα κολλούσε στο έδαφος και πολλές φορές οι ποδοσφαιριστές έτρεχαν αλλά η μπάλα δεν τους ακολουθούσε, δυσκολεύοντας τα πάντα. Κοντρόλ, πάσα, σέντρα και σουτ. 

Αλλαγές και κλασική ευκαιρία

Στο 55’ ο Ρόνι Λέβι προχώρησε στις πρώτες του κινήσεις από τον πάγκο, περνώντας στο παιχνίδι τους Καμαρά και Καρλίτος αντί των Άλβες και Αράζ. Τρία λεπτά αργότερα, στο 58’ η «Κυρία» έφτιαξε και απώλεσε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σίντενφελντ με βαθιά μπαλιά έψαξε και βρήκε τον Ράγιος σε θέση έξω αριστερά, ο Ισπανός κοντρόλαρε και πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έφτασε σε θέση βολής αλλά το αριστερό πλασέ με το εξωτερικό φάλτσο πέρασε λίγο έξω.

Ράγιος, στημένα και χαμένο πέναλτι!

Στα επόμενα λεπτά η Ανόρθωση προσπάθησε και είχε δύο καλές εκτελέσεις φάουλ με τον Ράγιος, τις οποίες εξουδετέρωσε ο Κόπριβετς και στο 68’ η «Κυρία» κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Ντομίνγκεζ στον Καμαρά. Ο Ράγιος ανέλαβε την εκτέλεση, όμως… σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Πάφου, με το 0-0 να παραμένει.

ΚΑΙ δεύτερο δοκάρι!

Η Ανόρθωση συνέχισε την ασφυκτική πίεση, παίζοντας… μονότερμα την Πάφο στο δεύτερο μέρος. Μετά το δοκάρι στο πέναλτι στο 68’, η ομάδα του Ρόνι Λέβι… ζευγάρωσε τα δοκάρια στο 77’! Ο Ρούμπεν Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά σημαδεύοντας τον Σίντενφελντ, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός πήδηξε σωστά και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κόπριβετς!

Ευκαιρία με Ντουγκλάο και... Χ

Τελευταία καλή φάση ήταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από ανέβασμα του Πράνιτς από αριστερά και σέντρα στην… καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ντουγκλάο δεν βρήκε καλά την μπάλα με το κεφάλι. Το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 0-0.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς, Σίντενφελντ, Ντουγκλάο, Βίκτορ, Γκάντσεφ (74'Σισέ), Ράγιος, Αράζ (55'Καμαρά), Παλάνκα, Άλβες (55'Καρλίτος).

ΠΑΦΟΣ:  Κόπριβετς, Ντομίνγκεζ, Χόρικ, Μπρουλς (84'Σικόρσκι), Ντεούλ (62'Ρόγκουλιτς), Γκάμποβς, Φυλακτού, Καμαρά, Γιάνζα, Μοστεφά, Γκουλόν (81'Πογιέτ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμαρά - Μοστεφά, Ντομίνγκεζ.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα και Νίκο Εγγλέζου.

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy