Καθάρισε με… Μιτρέα! (φώτος)

Η ΑΕΛ των έξι αλλαγών στην εντεκάδα επικράτησε με 3-0 του Ολυμπιακού στο Τσίρειο για την 9η αγωνιστική επιστρέφοντας στα θετικά αποτέλεσμα. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ με δύο γκολ στο πρώτο μέρος από τους Μιτρέα και Αρουαμπαρένα (πεν.) καθάρισε ουσιαστικά νωρίς την υπόθεση νίκη. Γκολάρα ο Μιτρέα στο 90΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο…

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μέχρι το 5λεπτο να κερδίσουν τρία κόρνερ τα οποία ωστόσο πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 7΄με τον Χίντι να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Λεάντρο από το ύψος της περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα ο Αρουαμπαρένα με κεφαλιά ήταν πολύ άστοχος.

Στο 10ο λεπτό η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο παιχνίδι. Έπειτα από σέντρα από δεξιά, ο Χίντι δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα με αποτέλεσμα ο Αρουαμπαρένα να να επιχειρήσει να την στείλει με κεφαλιά στα δίκτυα όμως αυτή ήταν αδύναμη και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλνταϊρ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή με σουτ είδε τον Χίντι να είναι σε ετοιμότητα. 

Με την συμπλήρωση του 25λέπτου στο Τσίρειο, ο ρυθμός έπεσε. Η ΑΕΛ είχε μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει όπως έκανε στα πρώτα λεπτά. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε ως κύριο μέλημα του την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Χαρακτηριστικό αυτού, το γεγονός ότι ο Βαλάντης Καπαρτής ήταν σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από το κέντρο. 

ΓΚΟΛ με Μιτρέα

Στο 28ο λεπτό η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Μιτρέα. Ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0. 

Στο 32ο λεπτό η ΑΕΛ απείλησε σε δύο περιπτώσεις για δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Λαφράνς με σουτ εντός της περιοχής είδε τον Χίντι να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αρτούρ βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. 

Πέναλτι και 2-0

Ο Σίλβα στο 45+1 ανατράπηκε από τον Σωτηρίου εντός της περιοχής του Χίντι με τον Θεουλή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Αρουαμπαρένα ανέλαβε την εκτέλεση και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. 

Δεύτερο μέρος

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους πέρασε με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι γυρόφερναν την περιοχή του Χίντι όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν σε τελική προσπάθεια.

Ένα σουτ του Μέσκα στο 60΄πήγε πολύ άουτ. Με την συμπλήρωση του 70΄, η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, λίγο έξω από την περιοχή του Χίντι όμως ο Ρεζέντε ήταν άστοχος στην απευθείας εκτέλεση. 

ΓΚΟΛΑΡΑ ο Μιτρέα

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό γκολ στο 90΄με φοβερή εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά για το τελικό 3-0.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα, Γουίλερ, Νικολάου, Αρτούρ (76΄ Γερολέμου)Λεάντρο (63΄ Νταβόρ) Μέσκα, Αλνταϊρ (73΄ Ηλία) Αρουαμπαρένα

Ολυμπιακός: Χίντι: Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης (72΄ Αντρέου) Μιγκελίτο (60΄ Τόρες) Σεραφείμ, Αυλωνίτης, Καπαρτής, Παντελή, Σαμάρας (46΄ Μενελάου) Αντωνίου, Σωτηρίου 

Κίτρινες: Παντελή

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy