Ο Ποτέ έσωσε απ' τη νέα ήττα, 1-1 στο Δασάκι (φώτος)

Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 11' με τον Κυπριανού και ο Ποτέ ισοφάρισε στο 65', σώζωντας το ΑΠΟΕΛ από νέα ήττα, μετά την ΑΕΚ. Το www.kerkida.net ήταν στο Δασάκι...

Ουσιαστικός Εθνικός, "βαρύ" ΑΠΟΕΛ

Το πρώτο δεκάλεπτο στο υπό δυνατή βροχή (για αρκετό διάστημα) πρώτο μέρος έφυγε... γρήγορα χωρίς φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν μπάλα και να οργανωθούν αλλά να σταματούν στον καλά οργανωμένο Εθνικό. Το γκολ, πάντως, ήρθε νωρίς αφού στην πρώτη ευκαιρία, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ: Στο 11' στην κόντρα ο Κυπριανού έφυγε από δεξιά και με δυνατό, διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0!

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στα επόμενα λεπτά πάτησε απειλητικά την περιοχή σε δυο περιπτώσεις αλλά έμεινε μέχρι εκεί, σε αντίθεση με τον Εθνικό που τελείωσε άλλες δυο πολύ καλές προσπάθειες στο 15' με Κιπιάνι - έδιωξε σε κόρνερ ο Γκουτίνιο - και στο 16' με Παπαγεωργίου με μακρινό σουτ που έφυγε μόλις έξω.

Ισοζυγισμένο το ματς στη συνέχεια, με τον Εθνικό να δίνει λίγο χώρο στο ΑΠΟΕΛ και να προστατεύει χωρίς δυσκολίες το σκορ αφού η ομάδα του Δώνη παρά την κατοχή (64% στο πρώτο μέρος) ήταν προβλέψιμη και "βαρετή". Χαρακτηριστικό πως μπόρεσε να απειλήσει μόνο από στατικές φάσεις... Πρώτα στο 34' με απευθείας φάουλ του Ρουέδα που απέκρουσε δύσκολα ο Μποκατίνοφ και έπειτα στο 35' με φάουλ-γέμισμα του Εφραίμ και άστοχη κεφαλιά του Ποτέ εξ επαφής.

Αλλαγές,  βελτίωση και ισοφάριση

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στον Εθνικό, με τον Παπαγεωργίου στο 51' να κάνει δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή και τον Γκουτίνιο να αποκρούει. Στο 59' ήρθε και η πρώτη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο ματς μετά από οργανωμένη προσπάθεια (!), με τον Μοράις να δίνει στον Ζαχίντ και εκείνο να αστοχεί για λίγο με διαγώνιο σουτ. Με την ομάδα του να χαραμίζει άλλα 15 λεπτά, ο Δώνης αντέδρασε στο 62' βάζοντας Αλωνεύτη και Ντε Καμάργκο στις θέσεις Αλεξάνδρου - Εφραίμ. Παράλληλα μετέτρεψε το σχήμα του σε 3-5-2 και εκεί άλλαξε όλο το ματς αφού το γήπεδο... κατηφόρισε στην συνέχεια.

Το γκολ ήρθε άμεσα αφού στο 65' ο Ζαχίντ βρήκε κάθετα τον Ποτέ και αυτός με ωραίο σουτ ισοφάρισε 1-1! Δυο λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ άγγιξε την ολική ανατροπή αλλά το κοντινό πλασέ του Αλωνεύτη πήγε στο δοκάρι και έξω. Στο 71' ένα μακρινό σουτ του Σαλάι ήταν άστοχο και στο 72' ο Μποκατίνοφ ήταν έτοιμος στην κεφαλιά του Ποτέ.

Στην συνέχεια το ματς δεν είχε ρυθμό αφού οι διακοπές ήταν πάρα πολλές (χαρακτηριστικό πως ο διαιτητής έβαλε 6 λεπτά καθυστερήσεις). Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή αλλά πλέον δεν έφτιαχνε ευκαιρίες... μέχρι τις καθυστερήσεις. Στο 92' ο Μποκατίνοφ ήταν έτοιμος σε κοντινό σουτ του Σαλάι ενώ στο 94' ένα πλασέ του Αλωνεύτη πήγε λίγο έξω.

Εθνικός: Μποκατίνοφ, Ρόγκατς (85' Χάτζιαρος), Ιλουρίτζε (85' Μούσιτς), Ενέσκου, Κυπριανού, Αρέστη, Ντόβμπνια, Τσικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Κιπιάνι (96' Χαραλάμπους)

ΑΠΟΕΛ: Γκουτίνιο, Μιλάνοφ (74' Βινίσιους), Μερκής, Ρουέδα, Αλεξάνδρου (62' Αλωνεύτης), Μοράις, Σόουζα, Ζαχίντ, Σαλάι, Εφραίμ (62' Ντε Καμάργκο), Ποτέ

Κίτρινες: Ιλουρίτζε (5'), Κιπιάνι (58'), Ντόβμπνια (73'), Ρόγκατς (78'), Κυπριανού (89'), Μποκατίνοφ (95') / Μοράις (22'), Μιλάνοφ (61')

Ενδιαφέρουν

- Στα τρία γκολ στο πρωτάθλημα ο Μίκαελ Ποτέ

- Πρώτο γκολ για τον Δημήτρη Κυπριανού

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Πέτρο Πέτρου, τέταρτο τον Τιμόθεο Χριστοφή και παρατηρητή τον Μιχάλη Αργυρού

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy