ΜΟΝΗ πρώτη με Φλοριάν (φώτος)

Η ΑΕΚ των πολλών ευκαιριών κατάφερε με το στενό 1-0 να επικρατήσει της Αλκής και να αναρριχηθεί μόνη πρώτη στην βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι με χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια ήταν καλύτεροι από την Αλκή η οποία με τον εντυπωσιακό Πάρντο δεν κατάφερε τελικά να έχει βαθμολογικό κέρδος. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο… 

Ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες για την ΑΕΚ

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 1ο λεπτό και ήταν για την ΑΕΚ. Ο Λαμπάν έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Πάρντο όμως η μπάλα πέρασε έξω. Το πρώτο τέταρτο στο Αμμόχωστος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθώντας να παίξει γρήγορα την μπάλα. Στο 18ο λεπτό ο Χέφελ έκανε εξαιρετική κάθετη προς τον Φλοριάν ο οποίος απέναντι από τον Πάρντο έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Με την συμπλήρωση του ημιώρου στο Αμμόχωστος η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια ευκαιρία αυτή την φορά με τον Ακοράν. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής είδε τον Πάρντο να αποκρούει το σουτ του.

Χαμένο πέναλτι ο Λαρένα 

Στο 38ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Χέφελ με σουτ είδε την μπάλα να σταματά στο χέρι του Ντιακιτέ. Ο Βασίλης Δημητρίου έδειξε σωστά την άσπρη βούλα όμως ο Λαρένα έστειλε την μπάλα έξω. 

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χέφελ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή όμως ο Πάρντο απέκρουσε το σουτ του. Στο 45+1 ο Αντωνιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο ακραίος μπακ της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή και απέναντι από τον Πάρντο έκανε αδύνατο πλασέ με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Φλοριάν από πλάγια έκανε το σουτ όμως ο Πάρντο απέκρουσε πριν η μπάλα καταλήξει έξω αφού χτύπησε στο δοκάρι.

Δεύτερο μέρος

Το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει διάθεση να πιέσει την εστία της Αλκής. Στο 56΄ο Τέτε συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Λαμπάν, ο πρώτος έδωσε στον Φλοριάν ο οποίος μέσα από την περιοχή με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χέφελ με δυνατό του εντός της περιοχής έστειλε την μπάλα έξω. 

Δύο φάσεις η Αλκή ΓΚΟΛ η ΑΕΚ

Στο 65ο λεπτό η Αλκή έφτασε στην πρώτη της καλή στιγμή στο ματς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Πάρπας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε παράλληλα από την εστία του Πάμπλο όμως ο κανείς δεν βρέθηκε εκεί για να την σπρώξει στα δίκτυα. Ο Βασίλεφ ένα λεπτό αργότερα, και πάλι από στημένο, μόνος στην μικρή περιοχή δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά.

Στο 67ο λεπτό ο Φλοριάν σκόραρε για πέμπτο σερί παιχνίδι φτάνοντας τα… δέκα (!) γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Γάλλος έκλεψε την μπάλα στην άμυνα της Αλκής και κατά μέτωπο έκανε το σουτ νικώντας τον Πάρντο για το 0-1.

Στο 73ο λεπτό ξανά από στημένο η Αλκή απείλησε με τον Ντιακιτέ όμως την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Πάμπλο.

Φτάνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ντουβεντρού από τον άξονα μοίρασε στον Βασίλιεφ δεξιά ο οποίος με δυνατό σουτ εντός της περιοχής είδε τον Πάμπλο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Ο Πάρντο στο 83ο λεπτό έκανε άλλη μια επέμβαση όταν αρνήθηκε στον Φλοριάν το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι όταν ο δεύτερος με δυνατό σουτ επιχείρησε να σκοράρει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μοϊσόφ με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ βρήκε ξανά τον Βελγοισπανό σε ετοιμότητα. 

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από το Αμμόχωστος σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. 

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Χαραλάμπους (76΄ Ενγκομό) Πάρπας, Νουβεντρού, Σεμέδο, Χαρής, Τιγκρουτζιά, Βασίλιεφ, Λοϊζίδης, Φαμπρίτσιο (59΄ Μπιλάλ) Ντιακιτέ

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (70΄ Μαλόκου) Τέτε (84΄ Εγγλέζου) Χέφελ (81΄ Κάσες) Λαμπάν, Φλοριάν, Νέλσον

Κίτρινες: Ντιακιτέ, Πάρπας

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy