Από ένα γκολ κι΄έναν βαθμό (φώτος)

Σ΄ένα παιχνίδι με έντονο ενδιαφέρον κυρίως στο δεύτερο μέρος, Ολυμπιακός και Νέα Σαλαμίνα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις μετά το τελικό 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Καπαρτή στο 78ο λεπτό, με αυτογκόλ του Χριστοφίδη στο 83΄ απάντησαν οι ερυθρόλευκοι. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο, διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα...

Το πρώτο τέταρτο στο Μακάρειο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Η Νέα Σαλαμίνα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και επέβαλε τον ρυθμό της. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 17ο λεπτό έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σανγκοί η οποία ήταν άστοχη.

Στο 24ο λεπτό η Νέα Σαλαμίνα έφτασε κοντά στο 1-0. Ο Σανγκόι ήταν αυτός που από πολύ μακριά έκανε δυνατό σουτ, ο Χίντι αιφνιδιάστηκε και δεν απέκρουσε σωστά με τον Μακρίεφ να μην μπορεί να πάρει το “ριμπάουντ” και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. 

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο 39ο λεπτό και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ. Ο Μιγκελίτο ήταν αυτός που από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής, είδε τον Βεσελόφσκι να αποκρούει σωτήρια το σουτ του από πολύ κοντά. Στο 45+1 ο Σανγκόι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά με τον Καρώ να στέλλει την μπάλα με κεφαλιά έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο Μακάρειο.

Δεύτερο μέρος 

Γρήγορος ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους στο Μακάρειο. Στο 53ο λεπτό, ο Τόρες έξω από την περιοχή έπιασε ωραίο φαλτσαριστό σουτ όμως ο Βεσελόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μιγκελίτο έπιασε την κεφαλίά όμως ο Κούσουλος έδιωξε σε νέο κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η Νέα Σαλαμίνα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 62ο λεπτό. Ο Γκαστόν Σανγκόι έπιασε ένα κεραυνό από πολύ μακριά, ο Χίντι δεν απέκρουσε όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ο Μακρίεφ να προσπαθεί με σουτ να στείλει την μπάλα στα δίκτυα ωστόσο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων διόρθωσε το λάθος του κάνοντας σπουδαία επέμβαση και κρατώντας το μηδέν. 

Δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε άλλη μια σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι σε κεφαλιά από πολύ κοντά του Ντίμιταρ Μακρίεφ. 

Στο 69ο λεπτό ο Μπριτζίτο δέχτηκε κίτρινη κάρτα αφού προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή και να κερδίσει πέναλτι. Στην επανάληψη της φάσης φάνηκε ότι ο μεσοεπιθετικός της Νέας Σαλαμίνας έπεσε μόνος στο έδαφος, η κίτρινη κάρτα ήταν σωστή από τον ρεφ. 

Τετ α τετ όμως… Βεσελόφσκι!

Στο 75ο λεπτό ο Μιγκελίτο έφυγε μόνος απέναντι από τον Βεσελόφσκι όμως ο δεύτερος του είπε “όχι” διώχνοντας σε κόρνερ. 

ΓΚΟΛ με Βαλάντη! 

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στο 78ο λεπτό με τον Καπαρτή. Ο Τόρες ήταν αυτός που υπό πίεση έδωσε στον Κύπριο επιθετικό ο οποίος λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στο γήπεδο, με πλασέ έκανε το 1-0 για τους μαυροπράσινους. 

Στο 82΄ο Σανγκοί από πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής του Χίντι έστειλε με σκαστό σουτ την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Χίντι. 

1-1 με αυτογκόλ

Εφτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, η Νέα Σαλαμίνα ισοφάρισε σε 1-1 με αυτογκόλ του Χριστοφίδη. Έπειτα από κόρνερ του Σανγκόι, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Χριστοφίδη και κατέληξε στα δίκτυα του Χίντι. 

Στο 87ο λεπτό ο Τόρες εκμεταλλεύτηκε την λάθος συνεννόηση του Κούσουλου με τον Βεσελόφσκι όμως η κεφαλιά του πήγε έξω. Δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και την Νέα Σαλαμίνα να μοιράζονται τους βαθμούς. 

Ολυμπιακός: Χίντι, Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης  Μεγκελίτο, Τόρες, Παχίπης (72΄ Καπαρτής) Σεραφείμ, Σαμάρας (24΄ Μενελάου) Χριστοφίδης, Αντωνίου, Σωτηρίου

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Σεργίου, Καρώ, Μακρίεφ, Σανγκόι, Κούσουλος, Νταμάχου, Πόλιανετς, Μπριτζίτο, Κορέια, Ρέινολντς (56΄ Παπαδόπουλος)

Κίτρινες: Πολυκάρπου, Μενελάου/Σεργίου, Μπριτζίτο, Παπαδόπουλος

**Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας και της ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy