ΕΞΙ γκολ στο ΜΑΚ με νικήτρια τη Δόξα (φώτος)

Έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι όπου επιτεύχθηκαν έξι συνολικά γκολ(!) η Δόξα επικράτησε 4-2 του Εθνικού και με το πέρας της 11ης αγωνιστικής έφτασε τους 16 βαθμούς. 

Σ' ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Εθνικός άνοιξε το σκορ με τον Στόιτσεφ στο 27΄ με τον Ζατλ να ισοφαρίζει για την Δόξα στο 47΄. Η ομάδα της Κατωκοπιάς έκανε το 2-1 με τον Σαντίκ στο 51΄ όμως ο Εθνικός ισοφάρισε με τον Παπαγεωργίου στο 72΄. Στο 76΄ ο Μουχτάρης διαμόρφωσε το 3-1 ενώ ο τελικό 4-2 έγινε από τον Σαντίκ στο 81΄.

Καλύτερα οι γηπεδούχοι…
Έχοντας καλύτερη κυκλοφορία και ανάπτυξη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν ότι είχαν το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά το πρώτο 20λεπτο πέρασε δίχως κάτι το αξιόλογο από πλευράς φάσεων. Ό,τι καλύτερο ήταν μια κεφαλιά του Λουίς Κάρλος από την μικρή περιοχή που μπλόκαρε ο Μπογκαντίνοφ. 

Άλλες δύο ευκαιρίες με Κάρλος
Ένα λεπτό μετά την πρώτη της ευκαιρία, πάλι με  τον Λουίς Κάρλος η Δόξα απείλησε την εστία του Εθνικός. Ο ταχύτατος επιθετικός των γηπεδούχων βγήκε στην πλάτη της άμυνας σε θέση τετ-α-τετ όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ιδανικό τέλειωμα ώστε να νικήσει τον σκοπιανό τερματοφύλακα. 

Στο 25’ είχαμε και πάλι τους ίδιους πρωταγωνιστές με τον Λουίς Κάρλος να πιάνει το φαλτσαριστό σουτ και τον Μπογκατίνοφ να αποκρούει εντυπωσιακά.

ΓΚΟΛ στο 27’ ο Εθνικός με προβολή Στόιτσεφ
Παρότι η  Δόξα ήταν η ομάδα που είχε στο ενεργητικό της ευκαιρίες, ο Εθνικός είχε όμως την ουσία. Κερδίζοντας έξω αριστερά φάουλ από την περιοχή ο Κιπιάνι έκανε το γέμισμα και ο προωθημένος Στόιτσεφ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. 

Προσπάθεια αντίδρασης αλλά... τίποτα δεν άλλαξε
Όπως ήταν αναμενόμενο μετά το γκολ που δέχθηκαν οι γηπεδούχοι θέλησαν να αντιδράσουν ώστε πριν την ανάπαυλα να καταφέρουν να επιτύχουν την ισοφάριση. Στο διάστημα της πίεσης που άσκησαν δημιούργησαν καλή ευκαιρία με τον Ζαλτ. Έτσι με αυτά και με εκείνα το σφύριγμα βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 0-1. 

1-1 η Δόξα με Ζατλ στο 47’ 
Ιδανικό μπάσιμο στο β’ μέρος για τη Δόξα και… 1-1. Πριν καλά – καλά ζεσταθούν οι μηχανές για την επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν στην πρώτη τους ευκαιρία στο 47’ να πετύχουν την ισοφάριση και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση.  Ο  Κάρλος έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στο αρχικά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζατλ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.  

ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε πέντε λεπτά με Σαντίκ
Μέσα σε λίγα λεπτά η Δόξα έφερε τα κάτω πάνω πετυχαίνοντας το 2-1. Πέντε μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση και δη στο 51’ ο Σαντίκ με έξυπνο τακουνάκι δίχως να βλέπει εστία πέτυχε την ανατροπή δίνοντας το πρώτο λόγο για τη νίκη στην ομάδα του. Η φάση του γκολ ξεκίνησε με εξαιρετική ενέργεια του Κάρλος και ασίστ του Πίκολι. 

Στο 57’ το συγκρότημα η Δόξα με έξοχη ενέργεια του Παπαφώτη έφτασε μια ανάσα και από το τρίτο γκολ. Αφού ξέφυγε τα προσωπικά του μαρκαρίσματα έκανε με το αριστερό δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Μπογκαντίνοφ να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Στη συνέχεια έχασε άλλες δυο καλές ευκαιρίες στο 67' και στο 68' με τον Κάρλος

2-2 στο 72’ με Γκολάρα Παπαγεωργίου
Κτύπησε πάλι σε ανύποπτο χρόνο ο Εθνικός. Στο 72’  κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση 2-2 με τον Παπαγεωργίου να πιάνει ένα σπάνιας ομορφιάς φαλτσαριστό πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Χατζηφραγκίσκου. Έτσι το παιχνίδι μπήκε πάλι σε νέα βάση με τις δύο ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. 

3-2 στο 76΄με Μουκτάρη και… δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ
Το τρελό παιχνίδι συνεχίστηκε μία σου και μία μου…  Στο 76΄ η Δόξα έκανε το 3-2 και πήρε για δεύτερη φορά κεφάλι στο σκορ. Ο Πίκολι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μουκτάρης κερδίζοντας τις εναέριες μονομαχίες με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Στο 82΄4-2 με Σαντίκ και… σκορ ασφαλείας
Πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Πίκολι ο Σάντικ στο 82’ έκανε με κεφαλιά το 4-2. Κάπως έτσι σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο πήρε αέρα δύο τερμάτων και δη σκορ ασφαλείας για τη νίκη. 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία στο 90' με Γκόμες
Με τα δύο γκολ διαφορά όλα έδειχναν ότι η υπόθεση νίκη είχε κριθεί στο ΜΑΚ. Μάλιστα, με τον Γκόμες στο 90' που δεν σκοράρει προ κενής εστίας η Δόξα έφτασε κοντά και για το πέμπτο γκολ. Με αυτά και με εκείνα το τελικό σφύριγμα την βρήκε να κερδίζει 4-2 και να παίρνει άλλους τρεις βαθμούς (έφτασε τους 16) που την διατηρούν στα ψηλά της κατάταξης.  

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Μουκτάρης, Ρεδόνδο, Παπαφώτης (74' Γκόμες), Πίκολι, Κένιντι, Ασαμόα, Ζατλ (90' Πουτζιουρής), Ενιφούλ, Κάρλος (90' Κιφουετί), Σάντικ

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόκατς (64' Μούσιτς), Κιπιάνι (57' Πιντσέλι), Ιλουρίτζε (83' Πογιατζής), Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Αρέστη

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πίκολι, Ασαμόα / Μούσιτς

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς τους Αντρέα Π. Αντρέου και Κυριάκο Κυριάκου.  

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Κιπιάνι στο 57’.  

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η): Πάφος-Δόξα / Εθνικός-ΑΕΚ 

«Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy